7,1 182 tys. ocen
7,1 10 1 181516
7,0 47 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

Byłem w piątek na premierze tego filmu w kinie.Porównując poprzednie wręcz "genialne" filmy "Quentin Tarantino" (Pulp Fiction,Urodzeni Mirdercy,Kill Bill czy Sin City) Grindhouse: Death Proof jest filmem średnim który nie spełnił moich oczekiwań.
Lubie filmy Tarantino ale od "Death Proof" wieje strasznie nudą a przydługawe dialogi wręcz usypiają. Najbardziej podobało mi się ostatnie 20 minut filmu czyli "akcja między 2 samochodami" która była bardzo dobra
W skali 1 do 10 moge mu dać góra 7 :)
Na część 2 Grindhouse już się do kina nie wybiore(żebym nie zasnął czasem) w przeciwieństwie do kontynuacji "Sin City" na którą czekam z niecierpliwością...Pozrawiam...

ocenił(a) film na 10
mati9833

Sin City jest Rodrigueza a nie Tarantino :) Tarantino jedna mala scenke nakrecil (w aucie)

mati9833

urodzeni mordercy też nie jest filmem tarantino, nawet nie on pisal dialogi, ale poza tym zgadzam się w pełnej rozciągłości, film dobry , ale mimo to bardzo się zawiodłem

ocenił(a) film na 10
Leon_B_Fink

Ano Mordercy nie sa filmem Tarantino, ale czesc dialogow napisal on, no i to on wymyslil Mickiego i Mallory, bedac autorem oryginalnego scenariusza na ktorym film bardzo mocno bazuje.