PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219933}
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181108
7,0 61 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

Jest coś pomiędzy genialny a beznadziejny! Ten film został zrobiony w stylu gniota, bo właśnie tak Grindhouse miał wyglądać. Złożenie hołdu kiczowatemu kinu samochodowemu, podobnie zresztą jak Pulp Fiction, który był pokłonem dla tandetnych historyjek (tytułowe pulp).
Zgadzam się, że to najsłabszy film Tarantino, ale zły nie jest. Po prostu wszystkie inne to filmy świetne i genialne, a ten jest tylko dobry. Tak na 8/10.

ocenił(a) film na 8
lew890

Dla mnie Death proof jest o wiele lepszy niz Bekarty wojny. hołd sie udal,ale film wcale nie jest kiczowaty ;) (planet terror za to jest kiczem nad kiczami:P)

DP to byla super rozrywka na sobotnie popoludnie :D !

8/10

ocenił(a) film na 8
aPosing

Ja nie napisałem, że ten film jest kiczowaty! W życiu bym tak nie powiedział o dziele Tarantino (nawet najsłabszym, co wcale nie oznacza słabym). Napisałem "Złożenie hołdu kiczowatemu kinu samochodowemu", bo właśnie taki był cel projektu Grindhouse i dotyczy to obu reżyserów, tyle że Rodriguez zamiast złożyć taki hołd, to sam nakręcił kicz. Dobrze przynajmniej, że on, a nie Quentin.
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
lew890

btw To chyba Ty kiedyś pisałaś, że nie znasz filmów Tarantino, bodaj na forum Kontrolerów, tak? Cieszę się, że nadrobiłaś zaległości. Ja też oceniłem Death Proof na 8/10, natomiast Bękarty podobały mi się ZNACZNIE bardziej.

ocenił(a) film na 2
lew890

No to wszystko się zgadza. Skoro został zrobiony w stylu gniota, to jest gniotem i należy go ocenić jak gniota. Chyba, że za sam pomysł zrobienia czegoś w stylu gniota należy oceniać filmy jako arcydzieła.