7,1 182 tys. ocen
7,1 10 1 181516
7,0 47 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

ogółem gdyby nie te 2 akcje, mam na myśli pierwszą, gdy mike wali czołówe z laskami i ta akcja w ostatnich minutach filmu to film jest cienki jak barszcz i wieje tandetnym amerykańskim pitoleniem o dupie marynie. ogólnie szmira i nie polecam, choć lubie filmy quentina zawiodłem się na całej linii, zobacze może planet terror będzie lepsze

ocenił(a) film na 9
PSYCHOPATRYK

kurcze Death Proof budzi dość skrajne uczucia... jak dla mnie to niesamowity film. Tak naprawde akcja dość szybka:) a całe gadanie jest wspaniałe, tak zabawne i przewrotne..... ciężko określić co dokładnie powoduje, że film mi się tak podoba.... świetnie się go ogląda 7 raz i tyle:) tak zaraz ktoś powie, że jestem idiotą ale cóż dla mnie świetne kino.... perfekcyjne w swojej formie

fietu

Wg mnie to gadanie jest po to by uświadomić widza czym zajmują się bohaterki:)

ruda806

Nie był tak zły. Prawda, że te rozmowy były komiczne i nie były do końca o niczym tylko jak powiedziano, miało to uświadomić widza kim są.
Ogólnie to spodziewałem się tego, że te laski z recenzji pojadą do tej chatki, a kaskader Mike :) będzie śledził, nękał. Lecz odebrałem takie wrażenie, że przez większość filmu były pokazane te pierwsze przyjaciółki. Po ponownym sprawdzeniu było 50/50. Właściwie nie zdziwiłbym się jakby te ostatnie laski zginęły i powstałaby kolejna część Grindhouse o nowych morderstwach w różnych okolicznościach. To wyglądało jak serial dwuodcinkowy, gdzie te pierwsze giną, a później te drugie jakimś "cudem" przeżywają i tłuką tego Mike'a, który po okaleczeniu okazał się miękki. Też w łatwy sposób mogły wyjść z opresji, na co ja w filmach zwracam uwagę.