PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219933}
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 180575
7,0 59 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

eurpoejska wersja lepsza?

użytkownik usunięty

ktoś napisał na forum, że mimo wszystko poleca wersję amerykańśką, dlaczego? przecież europejska jest o 30 minut dłuższa, to chyba lepiej?

użytkownik usunięty

*bo dostaliśmy wersję reżyserską

ocenił(a) film na 10

W wersji Europejskiej jest taniec Butterfly ? czyli jest lepsza!

ocenił(a) film na 9

Moim zdaniem nie da się jednogłośnie tego rozstrzygnąć... ponieważ, komuś kto wychował się na kinie exploitation (podwójne seanse, filmy klasy B, etc), ma do tego typu seansów sentyment i żywi je sympatią wersja amerykańska przypadnie do gustu bardziej. Wywoła lepsze odczucia... ludziom będą kręcić się łezki w oczach ;)

W Europie gdzie coś takiego jak grindhouse'y nie miało racji bytu (czy po prostu nie istniało, nie było modne - nazywajcie to jak chcecie) taki pomysł mógłby się nie przyjąć - dlatego zapobiegawczo dwoje reżyserów stwierdziło, iż oba filmy lepiej rozdzielić... w zamian otrzymujemy wersję poszerzoną, wzbogaconą o kilkadziesiąt minut, dodatkowe sceny i dialogi...

ALE! nie mamy fikcyjnych trailerów, klimatu grindhouse'ów etc...

Co więc jest lepsze? Myślę, że nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi i na pewno wersja europejska jak i amerykańska (podwójna) będzie miała swoich zwolenników jak i przeciwników...

Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
Quentin_Tarantino

Tak czy siak czekamy na wersję DVD. Mam nadzieję, że wtedy wydadzą to na jednej płycie , razem z trailerami. Chyba , że polscy wydawcy będą chcieli wyciągnąc od nas kasę to wtedy dostaniemy na pewno dwie płyty ( DP i PT ) + ewentualnie tyle płyt , ile jest trailerów. Kura musi przecież znieśc jak najwięcej złotych jajek. ;p

0123456789

Jestem przekonany, że będzie tak, jak piszesz. Wyjdą dwa wydania dvd - jedno DP, drugie PT. Każde po 60... 70 zł. Przecież to typowe...