PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219933}
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 180594
7,0 59 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

Pierwsza część tego filmu to dno, laski ględzą nudno i bez sensu, prawie nic się nie dzieje, a potem w trzy sekundy kraksa (świetnie nakręcona) i tyle. No ale skoro laski co drugie słowo mówią fuck i bitch to na pewno jest "cool" i super, może ja nie jestem na to dość "cool". Druga część znacznie lepsza, ale też nie rewelacja. A wogóle to nie horror jest. Jak już to czarna i mało śmieszna komedia obyczajowa. Zaczynam się zastanawiać czy tarant jaj sobie z publiki nie zrobił: koniec można uznać za przewrotny, z podwójnym dnem, no bo co to moralnie za różnica czy laski masakrują faceta czy na odwrót. Ale gdyby było na odwrót to publika byłaby zniesmaczona (czytaj: bez oklasków). Tymczasem publika klaska kiedy trzy dziewuchy pokazują najgorsze instynkty zemsty i okrucieństwa, i z lubością znęcają się nad facetem już pokonanym. I co z tego że on sprowokował, nie zmienia to (moralnie i prawnie) oceny reakcji dziewczyn.

ocenił(a) film na 10
krzysiektom

Ja myślę, że to całe ich przeklinanie można odbierać na różny sposób. Mnie na przykład bawiło nie sama reakcja Kim, ale znakomite podobieństwo do Julesa z Pulp Fiction :) Taki female Jules ^^

ocenił(a) film na 9
krzysiektom

krzysiektom...może jeszcze nikt ci o tym nie powiedział ale Quentin Tarantino to wspaniały reżyser który nie tylko kocha kino ale takze potrafi się nim bawić.Otóż tego filmu Tarantiono nie zrobił napewno dla kasy.Celowo nakręcił dość nudny ,pocięty w niektórych momentach horror.Jest on zrobiony na wzór filmów klasy "B" jakie niegdyś puszczano w Grindhouse'ach.I o to w tym wszystkim chodzi.Quentin znowu pokazał klasę.

ocenił(a) film na 9
krzysiektom

krzysiektom...może jeszcze nikt ci o tym nie powiedział ale Quentin Tarantino to wspaniały reżyser który nie tylko kocha kino ale takze potrafi się nim bawić.Otóż tego filmu Tarantiono nie zrobił napewno dla kasy.Celowo nakręcił dość nudny ,pocięty w niektórych momentach horror.Jest on zrobiony na wzór filmów klasy "B" jakie niegdyś puszczano w Grindhouse'ach.I o to w tym wszystkim chodzi.Quentin znowu pokazał klasę.

ikon

Death Proof to nie horror.... ten film ma jedynie elementy thrillera drogi. Ogólnie to zupełnie coś niespotykanego. Mix czarnej komedii, filmu akcji, obyczajówki itd. Czyli typowy Tarantino xD. Horroru w tym nie ma.

ocenił(a) film na 8
krzysiektom

Nie wiem czemu ale po przeczytaniu Twojej wypowiedzi odniosłam wrazenie ze wywodzisz sie z LPR...serio!