PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219933}
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181093
7,0 61 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

pytanie?

ocenił(a) film na 8

Juz przyjołem do wiadomosci ze bede musiał kupic dwa bilety. Ale takie pytania czy chociarz ich premiery beda w jednym dniu w polsce ? Czy moze jakis genialny pomysł w stylu miesiaca odstepu?

ocenił(a) film na 5
Donnie_Darko

Najprawopodobniej beda nawet DWA miesiące odstępu :):)Albo i wiecej.
Naprawdę nie radzę ci czekac

ocenił(a) film na 8
arrival

Wiesz głeboko sie nad tym zastanowie:p Albo pozbieram na bilet do USA:D

Donnie_Darko

Nie ma co narzekać. W Ameryce film mają w jednym kawałku, a dotąd nie udało mu się zebrać nawet połowy tego, co włożono w jego realizację (zgromadził niecałe 24.5 mln dolarów, a kosztował 67; dane ze wczoraj). Ludzie skarżą się na długość: film trwa ponad trzy godziny, do tego dochodzą reklamowe zwiastuny przed projekcją, więc w kinie trzeba wysiedzieć około trzech i pół godziny. Nie jest to na pewno wygodne, a dla tych, którzy mają ograniczony czas, a film chcieliby obejrzeć, nieprzyjemne. Zamiast narzekać, że film podzielili, cieszcie się, że w ogóle go w Polsce wydadzą. Ja tam wolę zapłacić dwa razy, niż przeżywać w kinie genennę; nie daj boże zachciałoby mi się lać podczas tego trzygodzinnego seansu... A jeśli chcecie narzekać, to na Amerykanów, bo decyzja o podzieleniu filmu i wypuszczaniu go w odstępach czasowych pochodziła od producentów, a nie polskiego dystrybutora.

ocenił(a) film na 4
Pottero

w takim razie w konach powinny byc grane 2 wersje i niech nawet policza sobie wiecej za double feature - w koncu chodzilo wlasnie o odrodzenie idei grindhouse wiec nie powinno sie tego odbierac fanom QT i RR. a co do miesiaca czy dwoch przerwy pomiedzy filmami to jest to juz czysty idiotyzm-debilizm

Donnie_Darko

Skoro Q.T i R.R chcieli zrobić film razem, to dlaczego producent chce go rozdzielać na dwie części? No cóż, jak amerykanom nie pasuje wersja 3-godzinna, to może niech u nas dadzą Double Feature, a u nich Planet terror, a po dwóch miesiącach Death Proof.
To tak jakby "Cztery pokoje" podzielić na cztery części i wrzucać je na ekrany kin w miesięcznych odstępach. Paranoja, jak można znieważyć w taki sposób tak rewelacyjny pomysł na film?

Jim_Nohlton

?Cztery pokoje? trwały łącznie półtora godziny, czyli tyle, co jeden segment ?Grindhouse?. Producent rozdziela filmy, bo poza USA mało kto wie, co to grindhouse i nie będzie tam zachwytu nad pomysłem, tylko narzekanie, że w kinie trzeba wysiedzieć przez ponad trzy godziny, bez względu na to, że filmy są dobre. Poza tym dla producenta i dystrybutorów to dodatkowe pieniądze, które będą potrzebne po finansowej klapie, jaką film odniósł w USA właśnie przez swoją długość.

No ale narzekania będą, bo to w końcu Polacy ? nie wpuszczą filmu do kin, będzie raban, że mają widzów w dupie, wpuszczą, to zaczną narzekać, że w dwóch częściach, i że mają widzów w dupie...