Na początku , gdy tylko dowiedziałem się o the grudge 3 myślałem że umrę jak nie zobaczę.Jednak tak nie było...umarłem ale z nudów.Mógłby być lepszy , lecz spieprzyli efekty , postacie (najbardziej Kayako i Naoko) , scenariusz oraz ogólnie cały film.Nie widziałem japońskiej wersji , ale 1 i 2 produkcji USA.Jedynka była arcydziełem , dwójka , mniej ambitna , ale zasługiwała na 8/10.Tak jak już pisałem the grudge 3 zasługuje na 4/10.
A TAK W OGÓLE JEŻELI CHODZI O INNE HORRORY (też o the grudge 3) : produkcja:USA gatunek:Horror i już wszystko wiadomo , że nie mogło być lepiej od orginalnej wersji ! Powiem tak do całego kraju USA : Przestańcie robić te podróbki i remake horrorów , bo po prostu do tego się nie nadajecie !Chcecie więcej kasy to nie podszywajcie się pod czyiś pomysł filmowy , tylko znajdzie inny sposób na zarabianie pieniędzy.
Pozdrawiam wszystkich fanów Klątwy ^^
"Powiem tak do całego kraju USA : Przestańcie robić te podróbki i remake horrorów , bo po prostu do tego się nie nadajecie !Chcecie więcej kasy to nie podszywajcie się pod czyiś pomysł filmowy , tylko znajdzie inny sposób na zarabianie pieniędzy."
Bardzo dobrze powiedziane! Ja też nie przepadam za remake horrorów.Ja wyznaje zasadę,bo co kręcić prawie taki sam film jak orginał był świetny.
Co do "The Grudge 3" to się jeszcze nie wypowiadam bo jeszcze nie widziałam :).
Również pozdrawiam fanów "Klątwy" i innych horrorów made in Japan :)