PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190316}

Grudge - Klątwa 2

The Grudge 2
2006
5,9 30 tys. ocen
5,9 10 1 29619
5,0 5 krytyków
Grudge - Klątwa 2
powrót do forum filmu Grudge - Klątwa 2

nie wiem czemu, ale nie zrozumiałam tego filmu. Mogę zrozumieć, że duchy się przeprowadziły, ale nie pojmuję tego. Karen spaliła dom i ok. Nie rozumiem dlaczego zamiast Kayako była Aubrey, czy dlatego, że ona do tego domu weszła w gniewie? I zamieniła się z Kayako. Wyglądało tak jakby Kayako ożyła a Aubrey zajęła jej miejsce. Nie rozumiem dlaczego wszyscy znikali, a potem pojawiali się jako... zmutowane wersje Kayako. Nie rozumiem jak mogło ludzi wsysać do lustra, albo do własnej bluzy. Nie pojmuję tego wogóle. Może mi ktoś to wyjaśnić? Jak dla mnie to zakończenie zwiastuje kolejną część niestety :/

Agniecha

ja tez szczerze mowiac tego nie rozumiem, ale wydaje m isie ze 3 czesci nie bedzie raczej bo wszystko to czylo sie tutaj wokol karen i jej siostry a teraz wszyscy zgineli lacznie z ich matka jak mozna bylo w usunietej scenie na youtubie zobaczyc. zapraszam wogole na mojego posta z samymi znakami zapytania tam juzp oruszylem niezrozumiale kwestie z filmu :)

ocenił(a) film na 7
przebojowiec

przebojowiec pomoz mi bo chcialbym rowniez zobaczyc sceny wyciete z klatwy a na youtubie jakos nie moge znalezc

Agniecha

nie rozumiesz bo glupia jestes :D:D:D:D:D

ocenił(a) film na 7
dax_2

ja szczerze mowiac tez tego filmu nie kapuje:/ 1 czesc byla lepsza:P szkoda ze klatwa dopadla karen:( mogla zabic jedynie jej siostre;P:P, a co do smierci ich matki to w sumie sam niewiem czy zginela to jest tylko pokazane na usunietej scenie, a nie w filmie:P wiec moze zyje:P a ciekawi mnie skad ona miala dziennik kayako przeciez ona niebyla w Tokio:P hehe to na tyle pozdr;)

Dann

tez mnie to zastanawia skad wziela ten notes, przeciez w filmie nie bylo zadnej sceny zeby aubrey wysylala matce dziennik

przebojowiec

Przecież to Eason miał notes. A jeśli chodzi o film, to scenarzysta powinien otrzymać przynajmniej nominację do Złotej Maliny, bo to jest normalnie nie do pomyślenia, jak można popsuć tak fajną fabułę... Zabajerowali za dużo i mocno przesadzili. Jeśli trzecia cześć będzie już w Stanach to ja w ogóle nie mam zamiaru zobaczyć tego "dzieła"

ocenił(a) film na 5
dax_2

wow a Twoja odpowiedź naprawdę świadczy o Twoim "wysokim" ilorazie inteligencji. Nie prosiłam o ocenę mojej wiedzy tylko o wyjaśnienie. Skoro nie napisałeś to pewnie sam nie zrozumiałeś i według Twojej teorii Ty także jesteś głupi.