PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=681825}

Gwiazd naszych wina

The Fault in Our Stars
2014
7,4 230 tys. ocen
7,4 10 1 229605
5,3 46 krytyków
Gwiazd naszych wina
powrót do forum filmu Gwiazd naszych wina

Jesteście zadowoleni z doboru aktorów?Szczerze powiedziawszy myślałam , że Gus będzie przystojniejszy.Zazwyczaj tak chyba jest,że po przeczytaniu książki rysuje nam się w wyobraźni cudowna postać po czym nadchodzi lekkie rozczarowanie widząc bohaterów na ekranie.Cóż filmu jeszcze nie widziałam więc nie mam chyba co narzekać , może akurat Ansel się sprawdzi, ;D

ocenił(a) film na 8
somehope94

Ja widziałam plakat filmu i czytając książkę myślałam tylko o Anselu mimo niebieskich oczu i takie tam ale zdecydowanie nadaje się on do roli. Wpisz jego nazwisko na youtubie ma prawie że identyczną osobowość co Augutus no i ten uśmiech, chłopak ma przepiękne zęby. :) Ah nie mogę się doczekać. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
wojtekmordobujca

Mam takie samo zdanie jak ty. ;-)

somehope94

Książka opowiada historię zwykłych nastolatków i dobrze, że główne role przypadły w udziale osobom uzdolnionym, a nie znanym z "ładnej buźki" (choć Shailene i Ansel do brzydkich nie należą :D). Gdy początkowo zobaczyłem, że Woodley ma 23 lata, a Elgort 20, byłem trochę wściekły, bo pewnie szłoby znaleźć młodszych aktorów, ale oni są tak rozbrajający, że w tej chwili nie widzę na ich miejscach nikogo innego :)

RogerF

Pooglądałam ich troszkę na youtube i zwracam honor.Idealnie ze sobą współgrają.Nic tylko czekać na premierę :)

somehope94

Haha, miło, że ktoś podziela moje zdanie - myślę, że po premierze przybędzie zwolenników Shansel :))

somehope94

Ja kiedy pierwszy raz widziałam obsadę i zobaczyłam, że Augustusa ma grać Ansel to pomyślałam, że jak takie ciepłe kluchy jak ten dziwny ziomek może zagrać tego przystojnego (w moim wyobrażeniu bardzo męskiego) chłopaka. Jednakże po wielokrotnym obejrzeniu zwiastunu i fragmentów filmu zmieniłam zdanie co do niego. Wspaniale się spisał z momentem metafory, mam nadzieję, że równie dobrze poradził sobie z resztą filmu. Nie mogę się już doczekać premiery :3.

somehope94

Szczerze mówiąc to bardzo nie zadowoleni. Książka była całkiem niezła (na pewno nie najlepsza green'a), ale do fimu dużych nadziei nie mam, no ale zobaczymy

Pinkusek

Dlaczego? Zwiastuny są naprawdę obiecujące i co więcej, dobrze oddają treści zawarte w powieści.

RogerF

aktorzy po prostu bardzo mi nie pasują

Pinkusek

możliwe ,że się przekonasz gdy zobaczysz film :) a jaka książka greena jest dla Ciebie najlepsza?

somehope94

zdecydowanie szukając alaski

Pinkusek

z tym się zgodzę dla mnie również jest najlepsza, ale nie chciałabym filmu na podstawie tej książki :)

somehope94

o ja również
Tutaj dużo odbywało się w wnętrzu bohatera
fabuła nie była jakaś porywająca
chodziło o emocję
dlatego była taka świetna, a film by sobie z nią nie poradził

somehope94

Kupując książkę nie miałam pojęcia o filmie. Dowiedziałam się o tym z okładki z tył jakiś rok, dwa lata temu, a aktorzy nawet nie byli dobrani. Nie wiedziałam więc kto zagra kogo i czytając wyobrażałam sobie sama każdą postać i muszę przyznać, że jak dla mnie to obsada jest super. Mniej więcej tak wyglądali w moich głowach. I co jak co to ja uważam, że Ansel to naprawdę przystojny gość. Dobrze nadaje się na Augustusa :)