PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=681825}

Gwiazd naszych wina

The Fault in Our Stars
2014
7,4 230 tys. ocen
7,4 10 1 229605
5,3 46 krytyków
Gwiazd naszych wina
powrót do forum filmu Gwiazd naszych wina

Byłam wczoraj na wieczornym seansie..książke przeczytałam to połowy. Zmiażdżyło mnie doszczętnie. Nie spodziewałam się takiego zakończenia..po przyjściu z kina skończyłam ją czytać bez minuty snu. Gorąco polecam. Film tego roku :)!

ocenił(a) film na 8
Perkoz92

Masz racje, to film tego roku!!! <3

Perkoz92

Taką książkę zawsze czyta się kosztem snu, bo nie zaśniesz nim nie skończysz :)

ocenił(a) film na 10
RogerF

Czytając książkę rok temu, powstrzymywałam się przed jej skończeniem, bo nie chciałam by on umarł. Odkładałam to kilka dni, aż w końcu koniec, był taki jaki się spodziewałam a noc była nieprzespana i w łzach.

Scharllett

Faktycznie, od pewnego momentu wiadomo, do czego zmierza akcja, niestety... Ale podoba mi się w tej książce to, że Ansel nie jest przedstawiony w roli biednej ofiary śmiertelnej choroby. To chłopak z klasą, zawsze pełen uśmiechu, energii, radości :) Poza tym, duchem cały czas był z Hazel, chociażby dzięki listowi

ocenił(a) film na 2
RogerF

Obejrzyj film "Keith" ;)

EnBlanka

Oglądałem, ale dziękuję za propozycję :))

ocenił(a) film na 2
RogerF

Proszę bardzo:) Ja widzę wiele podobieństw... Oglądałam Keith'a kilka lat temu, bardziej mi się podobał - był taki prawdziwszy niż Gwiazd naszych wina.

EnBlanka

Myślę, że te filmy trudno porównać, bo wbrew pozorom, mimo wielu podobieństw, każdy ukazuje problem od innej strony i niesie kompletnie odmienny przekaz. Niemniej, jestem zdania, że filmów o takiej tematyce powinno powstawać więcej. Taki jest świat, niestety

Perkoz92

Dokładnie od momentu powrotu z Amsterdamu plakalam jak głupia &lt;3 film genialny, jak żaden inny zgodny z książką :D No i aktorzy dobrani świetnie , Ansel i Shailene zdominowali film zagrali jak wyjęci z powieści , ale strasznie zaskoczył mnie Isaac , przed obejrzeniem aktor nie bardzo pasował mi do roli, a tutaj taka niespodzianka rozsmieszal całą salę :D

ocenił(a) film na 4
Perkoz92

Gówno prawda w sumie, byłem bez chusteczek i w żadnym momencie nie poczułem że może powinienem jednak je wziąć. I to nie jest tak że nie mam serca czy coś, pamiętam że płakałem na titaniku i jak mufasa umarł, ale oglądając ten film czułem że prosi, wręcz błaga mnie żebym sie poryczał. Takie manipulacyjne filmy nie wzruszają mnie, są nieszczere i na siłe starają się sprawić żebym chlipał w kinie chlip chlip

ocenił(a) film na 8
M0RiARTY

No widzisz, ja nie płakałam na titaniku, ani królu lwie, a na tym filmie tak, bo właśnie według mnie tu nie było niczego na siłe, to wszystko było takie prawdziwe i szczere...

ocenił(a) film na 10
EverybodyLoveBooks

Zgadzam się w 100%

ocenił(a) film na 2
M0RiARTY

zgadzam się

ocenił(a) film na 7
Perkoz92

ja byłam dzisiaj i cała sala płakała, łącznie ze mną.

ocenił(a) film na 4
skinnerbx

Jestem niewrażliwa :<

ocenił(a) film na 7
deadrys

Uwierz mi, że na tym filmie każdy uroni chociaż jedną łzę! :D Jak ja byłam w kinie cała sala była zalana łzami. Cudowny film :)

ocenił(a) film na 4
stokrotka9090

Nie sądzę. To nie byłby pierwszy wyciskacz łez, który na mnie wcale nie podziałał. Jeśli już, płaczę przy dziwniejszych filmach, niestety :D

ocenił(a) film na 7
deadrys

na każdego działa co innego :)

ocenił(a) film na 10
skinnerbx

Na seansie którym byłam piątek 22:20 było dosłownie 6 osób. Po zakończeniu filmu zakryłam twarz żeby się ogarnąć..zobaczyłam moją przyjaciółkę i inne osoby. Zrobiły to samo..niesamowity wyciskacz łez,niesamowity film. Będę go oglądać jeszcze nie raz.

ocenił(a) film na 9
Perkoz92

Byłamz dwoma koleżankami. Przez kilka miesięcy po przeczytaniu książki nie mogłam się doczekać ekranizacji i dobrze wiedziałam, że bez chusteczek się nie obejdzie. Oprócz nas było jeszcze w sali kilka osób. Prawie wszyscy płakali, ale ja najbardziej, bo byłam po przeczytaniu książki.

Perkoz92

Ja oglądałam na YT w oryginale. Dialogi to po prostu masakra, a mimo iż bardzo często płacze na filmach, na tym ani kropla mi nie wyleciała z oka.

ocenił(a) film na 7
Perkoz92

Mnie zdazyl znudzic, zanim mial poruszac. Dobry film, ale stanowczo za dlugi, przez co nudnawy:/. Przepadam za dramatami, ale ten to raczej sredniawka... 7/10 :)

użytkownik usunięty
Perkoz92

współczuję tak łatwego zmiażdżenia