PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=681825}

Gwiazd naszych wina

The Fault in Our Stars
2014
7,4 230 tys. ocen
7,4 10 1 229605
5,3 46 krytyków
Gwiazd naszych wina
powrót do forum filmu Gwiazd naszych wina

Raczej sceptycznie podszedłem do seansu. Wiedziałem że będzie to wyciskacz łez. Mimo wszystko zaryzykowałem robiąc sobie odskocznie od kina sf. Nie żałuję! Bardzo dobrze nakręcona historia dwojga ludzi znajdujących się delikatnie mówiąc w ciemnej dupie... Film daje do myślenia nad własnym życiem. Genialna, rewelacyjna Shailene Woodley! Oczywiście mógłbym się przyczepić do kilku rzeczy, ale całość i tak się świetnie broni. Główni bohaterowie mimo młodego wieku i choroby znaleźli TO czego niektórzy zdrowi ludzie szukają przez całe życie... naprawdę piękna historia, nie szkodzi że troszkę naciągnieta w pewnych momentach. Kochać i być kochanym...cóż wspanialszego może spotkać człowieka. Dwie łzy = osiem gwiazdek.
Polecam!

ocenił(a) film na 8
kiwq

Miałem dokładnie te same odczucia przed seansem i po nim. Pozdrawiam :-)

ocenił(a) film na 5
kiwq

Wahałem się czy sięgnąć po ten film, ale Twój wpis mnie do tego przekonał, bo trudno opierać się na opiniach dziewczyn, które takie seanse wprost ubóstwiają.

Niestety, ja nie uroniłem ani jednej łezki, choć na niektórych filmach płacze jak przysłowiowy bóbr. Dlaczego? Chyba dlatego, że obraz pokazany w tym filmie jest za bardzo przejaskrawiony, nierealny. Postacie są przesłodzone jak bohaterowie bajek dla dzieci. Liczyłem na film w sosie gorzko-słodkim, ale nie aż tak słodkim, że wszystko jest piękne, ale niestety świat jest niesprawiedliwy.

Zgadzam się co do Shailene Woodley, która jest jak zwykle uroczo rewelacyjna.