PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=681825}

Gwiazd naszych wina

The Fault in Our Stars
2014
7,4 230 tys. ocen
7,4 10 1 229605
5,3 46 krytyków
Gwiazd naszych wina
powrót do forum filmu Gwiazd naszych wina

Jak ta miernota może być wyżej w rankingu FW niż np. Okno na Podwórze, Bulwar Zachodzącego Słońca, Casablanca, Sokół
Maltanski, Przeminęło z Wiatrem, Rzymskie Wakacje, Śniadanie u Tiffany'ego czy choćby nawet Deszczowa Piosenka czy Pół
żartem, pół serio???? To chyba jakiś żart.

Lady_Eowyn

Niestety, przeciętny widz (zwłaszcza amerykański) lubi proste, banalne, wzruszające, oparte na tanich emocjach opowieści. A jeśli jest to opowieść oparta na skazanym na porażkę uczuciu, mamy hit. Niestety, choć pewnie sam zdążyłeś się o tym przekonać, wielu ludzi ma małe wymagania w stosunku do kina, nie lubi doszukiwać się ukrytych znaczeń czy domyślać czegokolwiek. Choć wydaje mi się, że ta ocena to też ogromna zasługa pierwowzoru literackiego, który stał się bestsellerem (jak wszystko dziś) - mam na myśli to, że wielu widzów przeczytało książkę i ta ocena to jakby dwa w jednym.

Mahone93

Przepraszam, nie spojrzałem na nick, wziąłem Cię za chłopca. :P

Mahone93

Nic nie szkodzi, czasem się zdarza:) Ja też lubię takie klimaty, ale to po prostu szmira w stylu Zmierzchu. Oczywiście dla mnie:) Książki nie czytałam, nie powiem:)

Lady_Eowyn

Ja nie mam nic do takich sentymentalnych filmowych opowieści, ale tu zostało wszystko tak łopatologicznie podane, że aż momentami całość wybrzmiewała dość pretensjonalnie i naiwnie.

Mahone93

Ja myślę o tym filmie dokładnie to samo:)

ocenił(a) film na 9
Lady_Eowyn

To ranking popularności praktycznie,

Kierokat

Tak mi się wydaje.

użytkownik usunięty
Lady_Eowyn

ma wszystko, ze tam sie znalesc

https://www.youtube.com/watch?v=4hKpOi09qqE

Wg mnie nie.

użytkownik usunięty
Lady_Eowyn

nie ogladalem filmu tylko to:

https://www.youtube.com/watch?v=4hKpOi09qqE

i z tego oczywiste jest, ze ten film bedzie wysoko w rankingu. nowa na filmwwebie czy jaki czort?

ocenił(a) film na 4
Lady_Eowyn

boję się że zawyżyłem ocenę ;) a film mocno średni.... z tym że mocno znaczy raczej słaby jak średni...;)

maciej_janicki

Ka bez oporu dałam 1:)