PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=681825}

Gwiazd naszych wina

The Fault in Our Stars
2014
7,4 230 tys. ocen
7,4 10 1 229605
5,3 46 krytyków
Gwiazd naszych wina
powrót do forum filmu Gwiazd naszych wina

wypożyczyłam sobie z biblioteki książkę i zastanawiam się czy najpierw ją przeczytać czy najpierw obejrzeć
film. Zazwyczaj jak najpierw przeczytam książkę potem obejrzę film to już nie jest dla mnie taki magiczny czy
niespodziewany. Dlatego mam pytanie do tych co czytali książkę i oglądali film, co mi polecacie najpierw ?

antje92

Hm,ja najpierw obejrzałam film,później zainteresowałam się książką o tym tytule i przeczytałam dla porównania.
Książka jest fantastyczna,jeszcze lepsza niż film ( w którym kilka wątków zostało pominiętych),także może najpierw przeczytaj książkę?
:)

ocenił(a) film na 10
antje92

Najpierw przeczytałam książkę, następnie obejrzałąm film i o ku mojemu zdziwieniu bardziej podobał mi się film. :)

ocenił(a) film na 9
antje92

To zależy, czy nie będą Ci przeszkadzały pewne nieścisłości w porównaniu książki z filmem.
Ja, na przykład, najpierw obejrzałam film, a dopiero później przeczytałam książkę i bardzo tego żałuję

ocenił(a) film na 10
antje92

Zdecydowanie, najpierw przeczytaj książkę. Mimo tego, że film to jedna z najbardziej udanych ekranizacjii jakie oglądałam, jest tylko dodatkiem do książki i wiele wątków w filmie zostało pominiętych. Ja najpierw przeczytałam książkę :)