PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1465}

Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
2002
7,2 231 tys. ocen
7,2 10 1 230525
5,3 51 krytyków
Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów

Pytania do fanów

użytkownik usunięty

Pewnie mnie wyśmiejecie, ale na swoje usprawiedliwienie mam to, że pierwszy raz zaczęłam oglądać filmy z tej serii w całości, dzięki uprzejmości TVP2. Wcześniej widziałam tylko urywki, ale coś niecoś obiło mi się o uszy. Otóż, słyszałam, że główny bohater ma na imię Luke - nie wiem, czy to prawda, ale jeśli tak to dlaczego w filmie ma na imię Anakin? I drugie pytanie: słyszałam, że głównym antagonistą tej serii jest Dart Vader (przepraszam, jeśli źle to napisałam), ale w jedynce i dwójce go nie ma. Czy pojawi się później?
Byłabym wdzięczna za odpowiedzi, za które z góry dziękuję.

Części 1,2,3 opowiadają o Anakinie a wrogiem jest Dark Sidious (napisałam wymowę ) natomiast w 4,5,6 części głównym bohaterem jest syn Anakina i Padme, Luke a antagonistą jest Dark Vader (też nie wiem czy dobrze napisałam). Później dowiesz się kim on jest naprawdę...

użytkownik usunięty
Kasandra_666

O dziękuję ślicznie - bardzo mnie to męczyło, ale dzięki Tobie już wszystko wiem. Naprawdę wielkie dzięki!

Nie ma za co. Niech moc będzie z tobą ;)

o tak z Darth Vaderem bedzie szok. ja niestety sobie zaspoilerowalem ;(

ocenił(a) film na 5

Powinieneś zacząć od IV części,a potem zabrać się za te nowsze,wszystko będzie pełniejsze i bardziej zrozumiałe.