PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1465}

Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
2002
7,2 231 tys. ocen
7,2 10 1 230544
5,3 51 krytyków
Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów

Poszłam na premierę "Ataku klonów" w nocy z 15 n 16 maja, i mimo to, że normalnie byłabym nieprzytomna ze zmęczenia - wtedy nie byłam. Film mnie oczarował. Na pewno ma mnóstwo wspaniałych efektów specjalnych, co pokrywa niezbyt specjalną fabułę. Al mimo wszystko, ten film był piękny. I na razie jako jedyny z części "Gwiezdnych Wojen" opowiada o prawdziwej, spełnionej miłości. Ten film jest piękny, i życzę wszystkim, aby go obejrzeli.

ocenił(a) film na 10
Becia

spełniona miłość?
Naprawdę uważasz tę miłość za spełnioną? Czy według Ciebie, jak ktoś się szybko hajtnie po kryjomu, to udało mu się zaznać spełnienia w miłości? Jak długo taki związek sprzeczny z zakonem Jedi, do którego należy Anakin i misją polityczną Padme (a także zdaniem jej rodziców) może przetrwać? To co przeszli na razie, to dopiero przedszkole, największe problemy są dopiero przed nimi. Anakin się pośpieszył, nie stworzył sytuacji, w której ich związek mógłby się rozwijać bezpiecznie. Poza tym, chyba czujesz już po dialogach, że to miłość tragiczna.
Natomiast w Gwiezdnych Wojnach mamy już miłość spełnioną (musiałaś ją przeoczyć) - miłość Hana i Lei. Ona kończy się też ślubem, ale w sytuacji, gdy bohaterowie zdobywają już stabilną sytuację i związkowi temu już nic nie zagraża. To jest akurat miłość spełniona.