PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1465}

Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
2002
7,2 231 tys. ocen
7,2 10 1 231249
5,4 60 krytyków
Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów

dno

ocenił(a) film na 1

Narażę się fanom .
Wybaczcie . Film beznadziejnie słaby. Momentami przewijałem co bardzo rzadko mi się zdarza. Gdzieś uleciała magia GW. Hmm na plus jedynie Yoda w final battle i co ciekawe kapitalnie zrobiona bitwa coś jak w Avatarze tylko 2d, reszta koszmar.
Wybaczcie.

ocenił(a) film na 7
parhelia_filmweb

Może nie aż taki koszmar, ale mogli się bardziej postarać. Według mnie najgorsza część. Zgadzam się co do Yody. Bitwa o Geonosis była dobrze zrobiona ale to na Tatooine - nie ciekawe - można by rzec

I jeszcze jedno - ten dubbing - za którymś razem już się człowiek przyzwyczai ale za pierwszym masakra ;)

użytkownik usunięty
alfa940

"I jeszcze jedno - ten dubbing - za którymś razem już się człowiek przyzwyczai ale za pierwszym masakra ;)"

O Matko, jak można oglądać Star Wars z dubbingiem? O_O

ocenił(a) film na 7

oglądałam z napisami, dubbingiem i lektorem (zawsze próbuję wszystkiego - tylko wersję z dubbingiem mam dostępną na kompie)

parhelia_filmweb

No nie przesadzajmy- faktem jest że to najgorsza częśc Star Wars, ale nie nazwałbym tego dnem i filmem beznadziejnie słabym, bo mimo swoich wad i tak jest lepszy od wielu innych filmów

ocenił(a) film na 10
parhelia_filmweb

No co wy ludzie, zdecydowanie najlepsza część, 10/10.

ocenił(a) film na 9
winiarskaa

moim zdaniem atak klonów bardzo dobry. jest w tym duch gwiezdnych wojen. te wszystkie podróże. dużo tego jest w przeciwieństwie do zemsty sithów.

ocenił(a) film na 7
parhelia_filmweb

Wiesz w zasadzie jak przewijałeś to nie mamy o czym dyskutować. Mi akurat przypadł do gustu chociaż rozumiem, że niektórym może się nie podobać.

ocenił(a) film na 1
reese

przewijałem nie z chęci pobawienia się pilotem tylko z nudy zionącej od ekranu po prostu z nudy.

ocenił(a) film na 9
parhelia_filmweb

dla mnie strasznie nudne było imperium kontratakuje. teraz bardzo lubię ; )

ocenił(a) film na 7
parhelia_filmweb

Zdaję sobie sprawę dlaczego przewijałeś ale do obiektynej oceny jednak trzeba zobaczyć całość. Ja osobiście lubię długie filmy. Nawet jak momentami przynudzają. Dla przykładu Władcę Pierścieni wolę w wersji rozszerzonej i nie przeszkadza mi że wszystkie części zbliżają się do magicznej granicy 4 godzin.

ocenił(a) film na 1
reese

Nie chodzi mi o dlugosc Lorda też ogladałem w rozszerzonej i mnie nie nudził tak jak ,,Atak Glonów''.

ocenił(a) film na 9
parhelia_filmweb

no pewnie Ci ta część nie przypadła do gustu, bo był tam wątek miłosny ; ) w sumie cały film był oparty na miłości Anakina i Padme ; D

ocenił(a) film na 7
parhelia_filmweb

W SW jest tak że Atak Kolonów jest w tle a na pierwszym planie oglądamy Anakina i jego drogę ku upadkowi. Z nowej trylogii w zasadzie wszystkie filmy na tym się opierały. Czasami jak oglądam odnoszę wrażenie że powinno być odwrotnie ale nie żeby mi to specjalnie przeszkadzało.

ocenił(a) film na 10
reese

Niektórzy uważają, że powinno się nakręcić części od 4-6 od nowa. To jest dopiero bezsens.

ocenił(a) film na 7
winiarskaa

Szał remake'ów. Już kiedyś pisałem i zrobię to ponownie. Nie da się nakręcić oryginalnej trylogii od nowa tak żeby odniosła podobny sukces. Poza tym to by była profanacja.