PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1465}

Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
2002
7,2 231 tys. ocen
7,2 10 1 230525
5,3 51 krytyków
Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów

straszny zawód

ocenił(a) film na 2

Zdecydownie najgorsza część z calej sagi. Pomiędzy scenami walk dostajemy gnioty które niszczą cały film. To co mnie najbardziej raziło
- śmieszny wygląd Jedi: Obi-Wan wygląda jak Jezus z mieczem świetlnym(mogli mu tak nie ulizywać tych włosów), a Anakin jak panienka, z warkoczykiem
- drewniana gra Christensena - totalna porazka w roli Anakina
- sceny miłosne Anakina z Padme, tak sztuczne że aż zęby bolą, momentami miałm wrażenie, że Portman i Christensen czytali tekst z kartek które ktoś im trzyma za kadrem

zonk_2

Gdybyś nie wiedział to wszyscy Padawani nosili warkoczyki.

ocenił(a) film na 2
PrzemQ_3

wiem chodzi mi konkretnie o Christensena beznadziejnie dobrany do roli, wogóle nie pasuje mu taki wygląd. Co do warkoczy to nie ma w tym nic dziwnego ani nowego w wielu kulturach chłopcy nie ścianją włosów aż do czasu gdy zostaną uznani za dorosłych mężczyzn - nawet Polsce były kiedyś tradycyjne postrzyżyny

użytkownik usunięty
zonk_2

bez przesady ... czemu dobre kino zazwyczaj najbardziej musi dostawać po dupie od rzekomo "wielkich krytyków" ?? Co niby w miłości Anakina i Padme było sztucznego ??? Miałeś wrażenie że czytają z kartki ? Litości...
Zresztą McGregor i Christensen bardzo dobrze zagrali swoje role , nie wyobrażam sobie innego Obi - Wana albo Anakina

Ja także, ale nigdy nie dogodzi wszystkim.

ocenił(a) film na 2
PrzemQ_3

heh szkoda mi klawiaturę zurzywać na dyskusję z wami, jestem fanem Gwiezdnych Wojen ale wy juz jesteście straceni. Nie potraficie spojrzeć na produkcję Lucasa krytycznym okiem i nawet kupa z napisem Star Wars by wam się podobała
Nie jestem jedynym który uważa atak klonów za najsłabszą część sagi,

użytkownik usunięty
zonk_2

Kolejna osoba która uważa, że nikt inny poza nią nie ma racji.
Uświadomię cię w czymś, ale ostrzegam to może być szok! Lepiej nie czytaj dalej!

Forum służy do wymiany zdań.
A co za tym idzie, każdy może mieć inną opinie.
A co za tym idzie, ludzie rozmawiają, podają swoje argumenty itd.
A co za tym idzie, to nie miejsce dla ciebie.

"... ale wy juz jesteście straceni."
LOL. Jeden z najgłupszych tekstów jakie ostatnio widziałem w internecie.

Mało powiedziane.

Skoro Ty i kilka innych osób uważacie "Atak Klonów" za najgorszą część to ona taka musi być? No popatrz, tyle lat już na świecie żyję i nie wiedziałem.... Zastanów się zanim coś napiszesz.

użytkownik usunięty

Najbardziej mnie ciekawi, dlaczego jesteśmy straceni. Tylko dlatego, że epizod II nam się podobał? Hahaha.

użytkownik usunięty

Właśnie , to żeby nie być "straconym" pędzę i wyrzucam do kosza płytę z Epizodem II i wszystko , co z nim związane ;P
Niektóre prowokacje są nie wkurzające , tylko po prostu śmieszne :D

ocenił(a) film na 5

Wg mnie nowe SW - w tym także Atak Klonów - są zdecydowanie gorsze od starych SW. Poniekąd zgadzam się z argumentami założyciela tematu. Film ratują niezłe nawalanki, fajne planety, Dooku jest całkiem spoko, i to właściwie na tyle. Młodsze pokolenie patrzy inaczej niż starzy wyjadacze, którzy na starych SW się wychowali.

ocenił(a) film na 3
Dryden

Niestety bardzo przeciętny, a miejscami wręcz beznadziejny film.
Choć ma również kilka momentów wartych uwagi.

JaszczurXP

Ja jestem fanem sagi star wars i lubię każdą część. Chociaż przyznam że ta była lekko nieudaana.

ocenił(a) film na 6
gepard250

moim zdaniem to tez najgorsza czesc star wars

ale zanim sie na mnie rzucicie powiem ze i tak jest dobra
nie zaluje ze ja zobaczylem, dobry film star wars i wogole

poprostu ktoras musi byc najgorsza bo nie sa takie same i padlo na ta
ale najlepsze sa wg mnie ep 4,5,6(ehh, te sentymenty)ale nie wiem ktory z nich, moze ep 5
dawno nie ogladalem tych starych wiec ciezko

a z tej nowej trylogii zdecydowanie najbardziej podobal mi sie ep3

ocenił(a) film na 7
zonk_2

gdybym się nieznał, nieodzywałbym się w kwestiach, o których niemam pojęcia