PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525}

Gwiezdne wojny: Część V - Imperium kontratakuje

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
1980
8,1 312 tys. ocen
8,1 10 1 311591
8,7 71 krytyków
Gwiezdne wojny: Część V - Imperium kontratakuje
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część V - Imperium kontratakuje

????

ocenił(a) film na 10

Jak rozmawiał Vader z tym brzydalem (niewiem jak sie nazywał) to mówił ze trzeba zabić lub wzabić na swoją stronę syna Anakina Skywalkera. Na początku myślałam że poprostu wyczyścili mu pamiec i niepamieta, ale potem jak walczył Vader z Lukiem to powiedział mu że jest jego ojcem.
To jak?? On wie że to jest jego dziecko, to czemu chce go zabić??

Nowa Nadzieja jakoś mi nie bardzo przypadła, walka na miecze w 4 części nie mogła sie równać z walką w 1-3, nie specjalnie cieszyłam sie na Imperium i.... bardo miło się rozczarowałam. Dotychczas chyba najlepsza część.

Film zarąbisty, pierwszy raz ogladam sage gwiezdnych wojen. Niestety kiedys jak bylam mała brat ogladał Powrót Jedi i widziałam końcówke - wiec zaskoczenia nie bedzie :/

Niech Moc będzie z Wami.

ocenił(a) film na 10
Shannon_7

Droga Shannon, ten brzydal jak raczyłaś go nazwać to Imperator Palpatine, swoją drogą to rzeczywiście jest z niego wielki, wkurzający skurczybyk,
a wracając do Vadera, którego bardzo lubię, to nie czyścili mu pamięci, on wszystko dobrze pamiętał, tylko tak bardzo dał się pochłonąć Ciemnej Stronie Mocy, że wola jego pana była dla niego ważniejsza nawet od miłości do syna, a film, naprawdę cudowny, najlepszy z całych Gwiezdnych Wojen, choć Nowa Nadzieja też jest bardzo udana, pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
theodorebagwell3

Wielkie dzieki za wytłumaczenie :)
A Vadera też bardzo lubie. Podobają mi sie skomplikowane postacie, niby złe ale jednak dobre.