Nigdy nie rozumiałem fenomenu ani tego filmu ani żadnej z cześci tej sagi . Fabuła tych filmów nie
da się inaczej podsumować jak : bajka dla 12-latków . Cukierkowość , naiwnosc i infantylnośc
okraszone przerażająco debilnymi postaciami i pompatyczną muzyką i debilnymi motywami
sprawiają że mi się chce jedynie rzygać jak to ogladam . Bo jednak pare razy to oglądałem , nie da
się uniknąć najsłynniejszego przeboju w dziejach kina . Ale nie wiem czym sobie ten film zasłużył
na takie miano . Bo to jedynie prosty film familijny na niedzielne popłudnie dla całej rodziny który
można postawić spokojnie w jednym szeregu z Dennisem rozrabiaką czy komiksami W. I. T. C. H.
, nic więcej .
Witaj
Niepotrzebnie się gorączkujesz. Odp. jest prosta- Człowiek, a przede wszystkim masy ludzi, to bezmuzgie yeti, którzy nie potrafią kreować swojego zdania, a Polacy, na równi z czarnymi z Afryki, są bodajże najniżej pod tym względem. Nie potrafimy sami uargumentować, ani ocenić CZEGOKOLWIEK, a tym bardziej filmu, który odniósł taki sukces finansowy i za jego krytykę nazwą cie trollem (delikatna wersja), a wiec przeciętny murzyn-polak, bojąc się zetknięcia z krytyką (nie wazne jak głupia by była ta krytyka) po prostu odpuści i woli przyłączyć się do tej masy głupich owiec. Smutne, ale prawdziwe.
Generalnie, co do filmu, to nie mam jakichś dużych zastrzeżeń na lata w których były produkowane, jednak te +30 lat później, to ten sam film, jest po prostu marny jak polityka D. Tuska, ale, jak już wspomniałem, polacy to ciemna masa i głosują na tego Tuska i jego podnóżek (psl).
Ludzie mówią "To klasyk!", "Nie można go nie lubić", "Jesteś tępym trollem", a ja sie pytam- gdzie tu jest kur... argument? Jakiś aspekt filmu odnoszący się do DZISIEJSZYCH realiów...
Wejdzie ten sam idio.ta na Avatara i powie że to "komputerowe gów.no", tak jakby w SW nie chodziło o efekty, a cały film był perełką gry aktorskiej oraz fabuły... eh, szkoda gadać. Trzeba machnąć na to ręką i robić swoje.
witaj dzieciaku . Po twoim wpisie dochodzę do wniosku że nie znasz sie na prawdziwej kinematografii tylko jesteś zaślepiony gniotami w stylu Ben 10 . I zrozum wreszcie że nie wszystko co nowe jest lepsze i nie każdemu jak mnie nie podoba się i gwiezdne wojny które zrobił Lucas należą do klasyki . Uważasz że trolle lubią oglądać SW Lucasa ? Dzisiejsze filmy i seriale nie dorównują dawnym klasykom np SW Lucasa
Proszę mi wskazać w Avatarze aspekt filmu odnoszący się do DZISIEJSZYCH realiów...
Cytat z Ciebie :
"Generalnie, co do filmu, to nie mam jakichś dużych zastrzeżeń na lata w których były produkowane, jednak te +30 lat później, to ten sam film, jest po prostu marny jak polityka D. Tuska, ale, jak już wspomniałem, polacy to ciemna masa i głosują na tego Tuska i jego podnóżek (psl)."
Analizując to zdanie - o czym piszesz ???
Generalnie, co do filmu - JESZCZE MAMY LICZBĘ POJEDYŃCZĄ
to nie mam jakichś dużych zastrzeżeń na lata w których były produkowane - NAGLE FILMY SIĘ ROZMNOŻYŁY I MAMY LICZBĘ MNOGĄ.
na lata w których były produkowane - CZY TO NA PEWNO PO POLSKU ???
jednak te +30 lat później, - A MOŻE BYĆ -30 LAT PÓŹNIEJ ???
POTEM NASTĘPUJE BEŁKOT I URĄGANIE WŁASNEMU NARODOWI - BRAWO.
No i Twoja wiedza ze wszech dziedzin.
To jaka partia jest partią Tuska Twoim zdaniem ???
Zawsze myślałem, że PO, ale jak widać człowiek uczy się całe życie.
Pozdrawiam ignorantów z IQ równym ich ocenom wybitnych dzieł filmowych, do jakich Gwiezdne Wojny na pewno się zaliczają, bez względu na opinię kilku niedouczonych gimbaz - krytyków i piewców jedynej prawdy.