Właśnie jestem w trakcie tworzenia listy wszystkich filmów z lat 80. które trzeba obejżeć. Chciałabym pokazać młodszej siostrze, że stare nie znaczy gorsze, a często w prost przeciwnie. Już obejrzałyśmy razem kilka filmów, ale to zapewnie tylko ułamek z tych które oglądałam jako dziecko, a wszystkiego nie pamiętam. Tak więc mam prośbe, dodawajcie swoje pozycje do listy. Zależy mi bardziej na tych bardziej baśniowych, ale pewnie załapiecie jak poczytacie liste poniżej.
Filmy które już obejżałyśmy:
1. Gwiezne Wojny (stara i nowa trylogia - wiem że nie wszystkie są z lat 80. ale moim obowiązkiem jest pokazać młodemu pokoleniu to w całości)
2. Indiana Jones Trylogia (jak wiadomo niema czegoś takiego jak czwarta część ;) )
3. Sok z żuka
4. Pogromcy duchów I i II
5. Gremliny (wszystko)
6. Zaklęta w sokoła
7. Narzeczona dla Księcia
8. E.T
9. Powrót do przyszłości Trylogia
10. Batman
11. Terminator
12. Predator
Jeśli chodzi o GW, cytuję: "moim obowiązkiem jest pokazać młodemu pokoleniu to w całości" - bardzo ładnie!
Można by dorzucić jeszcze Robocopa Verhoevena, Conana Barbarzyńcę i Niszczyciela z Arnim, Mad Maxiora z Gibsonem, Legendę z Tomkiem Cruisem i jak chcesz - dla mnie genialny horror - czyli Coś Carpentera.