PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525}

Gwiezdne wojny: Część V - Imperium kontratakuje

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
1980
8,1 312 tys. ocen
8,1 10 1 311580
8,7 71 krytyków
Gwiezdne wojny: Część V - Imperium kontratakuje
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część V - Imperium kontratakuje

Z całej sagi do obejrzenia został mi już tylko "Powrót Jedi". Zapewne dopełnię dzieła we wtorkowy wieczór ;)
"Imprerium .. " jest dla mnie do tej pory najlepszą częścią.Pewnie tak pozostanie,nie sądzę żeby "Powrót.." przebił to arcydzieło. Dostałem tutaj to wszystko co zachwalali mi fani. Wspaniałe efekty,zdjęcia,czarny charakter i jego 2 kultowe cytaty.Dostałem też świetny pokaz aktorstwa ze strony Harrisona Forda który obok Vadera jest dla mnie już teraz symbolem tej sagi.Początek na Hoth, pobyt u Yody,zamrożenie Hana Solo i końcowa konfrontacja ojca z synem. Emocje przez bite 2 godz. "Nowa Nadzieja" ma w sobie to wielkie coś i należy jej się hołd za samo ZAPOCZĄTKOWANIE serii ale ustępuje znacznie " Imperium". Nowe części nawet nie zbliżają się w przedbiegach,jedynie "Zemsta Sithów" przejawia od czasu do czasu zapędy do "staroci".
Jestem urzeczony piątą częścią "Star Wars",nie wiem czy mam polecać bo....kto tego nie widział?? :) Zostawiam "10" i czekam na kolejną część. POzdro i niech moc będzie ze wspólczesnymi twórcami.