Wszyscy się zachwycają V częścią bez powodu: nudy, nudy, i jeszcze raz nudy. Jedynie początek i koniec mi się podobały.
Jedno słowo: KLIMAT.
Są różne gusta. Tobie film się nie spodobał - twoja sprawa. Moim zdaniem film nie jest ani trochę nudny. Nudny jest za to miejscami "Powrót Jedi", co nie zmienia faktu że film jest dobry.
Ja tam uważam ze to najlepsza cześć razem z powrót jedi i nie rozumiem takich ludzi którzy nie lubią 5
Nie jest nudny gdyby nie było by tego Klimatu to powiedział bym może że jest nudny. IMPERIUM JEST NAJLEPSZĄ CZĘSCIĄ SAGI
Zacznijmy od tego ze zadna czesc Gwiezdnych Wojen nie jest nudna :D Wszystkie czesci sa swietne, zarowno nowej jak i starej trylogii.
Powiem inaczej: po prostu ja spodziwewałem się czegoś innego. Wszyscy mi mówili że to jest najlepsza część i wogóle. Ja osobiście uważam że była nieco nudnawa.
Zależy kto co lubi, to jest moja chyba ulubiona część, biorąc pod uwagę obydwie trylogie..
Trudno jest mi powiedzieć dlaczego, ale poprostu w ep. IV wszystko się dopiero zaczynało i tak dalej, już w V było poprostu lepiej... ;) A VI też fantastyczna, szczególnie walka Luke'a z Vaderem.
Wszystko zależy od tego, czego się szuka w dobrym filmie.
Jeśli Ciebie interesuje wyłącznie akcja, strzelaniny, pogonie... to rzeczywiście jest ich w tej części mniej.
Wielu osobom jednak bardzo przypadł do gustu wątek miłosny Hana i Lei - naprawdę świetnie rozegrany, no i wyjaśnienie filozofii Mocy.
Ja uwielbiam przekomarzanie się Hana z Lei'ą.
I to jedno z najlepszych wyznań miłości w historii kina:
- Kocham Cię!
- Wiem
Z resztą ta odpowiedź Hana to był ponoć pomysł H.Forda.
Do tego dochodzi wyjątkowo udana ścieżka dźwiękowa.
Może tego nie zauważyłeś, ale dopiero w tej części pojawia się ten charakterystyczny marsz Imperium. Jeden z najbardziej rozpoznawalnych motywów muzycznych w historii kina. Cały podkład muzyczny jest genialnie skomponowany.
Z muzyką się zgodzę, świetna;) Ale ogólnie to najgorsza część... lepsza od nowej nadziei.
Skoro najgorsza część, to jak lepsza od nowej nadziei?
A jeżeli chodzi o ocenę tego filmu, to nie pisz, że "wszyscy się zachwycają tym filmem bez powodu" czy jakoś tak, bo to przecież subiektywna ocena
PRAWIE NAJGORSZA CZĘŚĆ A z jakiego powodu nowa nadzieja ma lepszą ocenę niż III, skoro III podoba się zdecydowanie większej liczbie osób??
Po pierwsze : Zemsta Sithów podoba się tylko tym, którym nie podobaja sie częśi 4-6 ( a to znaczy ze kompletnie nie mają gustu )
Po drugie : oczywiście nowa nadzieja jest 100 razy lepsza od sithów
Po trzecie : jesteś pewnie takim gościem, co oglądanie GW rozpoczął od klonów i zemsty sithów, a w takim razie - gratuluje gustu
Oczywiście Atak Klonów i Zemsta Sithów nie mogą sie mierzyc z częściami 4-6 no i jeszcze z Mrocznym Widmem.
"Po pierwsze : Zemsta Sithów podoba się tylko tym, którym nie podobaja sie częśi 4-6 ( a to znaczy ze kompletnie nie mają gustu )"
Po pierwsze - bzdura. Bardzo podobają mi się zarówno stare filmy jak i Zemsta Sithów (A Atak Klonów i Mroczne Widmo już nie za bardzo).
"Po drugie : oczywiście nowa nadzieja jest 100 razy lepsza od sithów"
Dodaj "moim zdanime". Dla mnie nie jest.
"Po trzecie : jesteś pewnie takim gościem, co oglądanie GW rozpoczął od klonów i zemsty sithów, a w takim razie - gratuluje gustu"
Ja na przykład zacąłem od Nowej Nadziei jakieś 20 lat temu.
I na koniec - cały twój post kolego jest utrzymany w tonie - "moja jest racja i tylko moja". Skończyłeś już chociaż podstawówkę? Bo tam takie podejście do dyskusji jest najczęsciej spotykane XD
Posłuchaj kolego
nie trzeba być starym dinozaurem żeby umieć docenić takie filmy jak SW 4-6, a tobie sie chyba tak wydaje, skoro wywyzszasz sie i mówisz "Ja na przykład zacąłem od Nowej Nadziei jakieś 20 lat temu."
godne politowania. naprawde uważasz, że już od tak dawna ogladasz SW to twoja recenzja jest wiarygodniejsza?
Ależ ty pieprzysz od rzeczy :)
Piszesz że nowa trylogia podoba się tylko tym, którym nie podoba się stara więc ci mówię że to nie prawda bo mi się podobają obie.
Więc zastanów się w ogóle nad tym o czym mówisz.
Panowie, i po co ta kłótnia każdy ma swoje poglądy innym podobają się częsci IV-VI a innym I-III.
"Panowie, i po co ta kłótnia każdy ma swoje poglądy innym podobają się częsci IV-VI a innym I-III."
A innym I-VI...
George Washington ma rację... Mi bardziej podobają sie takie, a tobie takie. Sory za to co wczesniej o Tobie pisałam. Najważniejsze że jesteś fanem SW - równy z ciebie gość.
Zgodze sie z justine - nie masz gustu sądząc ,ze III jest lepsza od IV. Wystarczy popatrzeć w gablotke Oscarów 0:7 :).
Wszystkie argumenty , które przedstawiła Justine są konkretne i podpisuje się pod nimi.
A poza tym skoro piszę tutaj komentarz, to chyba jasne, że piszę to co JA myślę o tym filmie. Nie widze potrzeby dodawania "MOIM ZDANIEM". A czy ty za każdym razem, gdy coś powiesz, tez dodajesz "MOIM ZDANIEM" ?
szukasz dziury w całym. wystarzy trochę "logicznie" pomyśleć i juz wszystko jasne... :-)
nie komplikuj życia