Wolicie Harrego Pottera czy Gwiezdne Wojny ???????????????????????????
to że lubisz Harry Potter to niech będzie, to ta seria tę jest odlotowa i mi się podoba, ale powiedz czego nie cierpisz w GW? Tylko nie odpowiadaj, ze jest głupi, bo wiadomo, że tak powiesz.
No właśnie chodzi o to że nie dyskutujesz. Osoba grzecznie się siebie zapytała co ci się nie podoba a ty od razu na nią naskakujesz. Nie możesz po prostu powiedzieć? Innym każesz argumentować a sama tego nie robisz.
Ja ciebie nie obrażam, chcę wiedzieć dlaczego Gw dałaś 1, czy to takie skomplikowane, w końcu jesteś na portalu tego filmu i wypowiedz się, dlaczego tak oceniłaś. Istenią osoby które nie lubią GW, ale przynajmniej mówią dlaczego m.in. jak tomi1988
http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny%3A+Część+VI+-+Powrót+Jedi-1983-547/dis cussion/porażka..1+10,1672268
no tak brak argumentów i niewiedza = agresja. Zdziwila bys jak ironicznie brzmi Twoj komentarz w kontekscie tego czyms ie zajmuje... To Ciebie chetnie polecze jesli sie zdecydujesz.
sama zaczelas swiecic koleaznko obrazajac a nie dyskutujac, poza tym nie pamietam zebysmy przeszly na Ty... takich 'konwersatorow' nalezy omijac a nie wchodzic z nimi w dyskusje wiec podziekuje za dalsza wymiane zdan. Over.
wiesz co tyle osób obraziłaś na forum, a oni przecież nic ci nie zrobili. Zmień sobie login na trollicaaa, bo szatana upokarzasz.
Ty to kochanie potrafisz zgasić każdego internetowego trolla:):) Argumentum ad personam:P
Jeżeli porównujemy historie to wolę HP. Może to dlatego, że się na nim wychowywałam. Siedziałam sobie w kaciku i czytałam:) Filmy na podstawie już oglądałam bardziej dla zasady. Gwiezdne wojny tez oglądałam dla zasady, jakoś tak mi sie te wszystkie części zlewaja w jedną... więc tak czy siak wybieram Pottera:)
Porównywanie Gwiezdnch Wojen do Harrego Pottera jest jak porównanie białego z czarnym... Oba filmy w innych kategoriach...
Star Wars zdecydowanie!
A pozatym:
Dwa oddzielne gatunki? To tak jakbyś się zapytał. Co jest lepsze? Suszarka czy mikrofalówka?
Przecież SW to czyste Sci-Fi, fantasy! A Harry Potter to familijny i przygodowy.
Nawet akcja Harrego Pottera nie rozgrywa się w Galaktyce.
A pozatym porównanie, klasyka z zwykłym filmem familijnym to trochę dziwne...
Wiadomo że zwycieżą Gwiezdne Wojny-przecież to klasyk!
Pisałem to na początku tego tematu, że to dwa oddzielne gatunki filmowe i nie ma ich co porównywać...
ps. definitywnie wolę mikrofalówkę. A co do Harrego pottera to masz racje akcja nie rozgrywa się w galaktyce, ona rozgrywa się w telewizorze:P
zgadzam się że tego nawet nie da się porównywać... Harry Potter to zupełnie inny gatunek
błąd!!! Harry Potter to też fantasy pierwsze trzy części to jedynie familia od czary ognia to już fantasy przygodowy
SW jest to jakościowo bardziej równa trylogia. U mnie w przypadku adaptacji WP im dalej tym gorzej, choć nie znaczy że źle. Powrót Króla był już mocno "rozwodniony" wizualiami.
no właśnie o to chodzi więc ten temat jest dziwny, bo Harry Potter i Star Wars dzielą lata jak i gatunek, nie wiem jak można to porównywać...
Też prawda :) dlatego tak jak właśnie mówię tego nie da się porównać z wielu powodów, mimo że Pottera uwielbiam sentymentalnie traktuję go wyżej niż Lotra, to uważam że Lotr i Star Wars to wyższa liga i nie da się tego porównywać to tak jak by zrobić sondę
co wolisz sól czy cukier... tego się nie da porównać bo to dwa oddzielne produkty...