PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547}

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
1983
8,1 303 tys. ocen
8,1 10 1 303119
7,9 67 krytyków
Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Wolicie Harrego Pottera czy Gwiezdne Wojny ???????????????????????????

użytkownik usunięty
Diablicaaa

to że lubisz Harry Potter to niech będzie, to ta seria tę jest odlotowa i mi się podoba, ale powiedz czego nie cierpisz w GW? Tylko nie odpowiadaj, ze jest głupi, bo wiadomo, że tak powiesz.

nie ośmieszaj się ...
seryjnie taka tępa jesteś , boże z jakimi ja ludźmi prowadzę dyskusję .

Diablicaaa

No właśnie chodzi o to że nie dyskutujesz. Osoba grzecznie się siebie zapytała co ci się nie podoba a ty od razu na nią naskakujesz. Nie możesz po prostu powiedzieć? Innym każesz argumentować a sama tego nie robisz.

użytkownik usunięty
Diablicaaa

Ja ciebie nie obrażam, chcę wiedzieć dlaczego Gw dałaś 1, czy to takie skomplikowane, w końcu jesteś na portalu tego filmu i wypowiedz się, dlaczego tak oceniłaś. Istenią osoby które nie lubią GW, ale przynajmniej mówią dlaczego m.in. jak tomi1988
http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny%3A+Część+VI+-+Powrót+Jedi-1983-547/dis cussion/porażka..1+10,1672268

nie lubię go bo jest nudny i nudny i nudny.
jak nie rozumiesz to niech ci mama wytlumaczy.

Daj sobie z nią spokój.
Wiem że to nie jest żadne uzasadnienie ale na nic lepszego jej nie stać.

ocenił(a) film na 9
sentia

To troll internetowy dajcie sobie spokój...yyhhhm trollica...

WujekChu1ek

to że mi się film nie podoba to wasz problem *_*
Psychopaci ....

Diablicaaa

swego rodzaju demagogia.

anuta

lecz się.

Diablicaaa

no tak brak argumentów i niewiedza = agresja. Zdziwila bys jak ironicznie brzmi Twoj komentarz w kontekscie tego czyms ie zajmuje... To Ciebie chetnie polecze jesli sie zdecydujesz.

anuta

to forum na temat filmu kochana.
Jeżeli chcesz zaświecić to pomyliłaś strony internetowe córuś.

Diablicaaa

sama zaczelas swiecic koleaznko obrazajac a nie dyskutujac, poza tym nie pamietam zebysmy przeszly na Ty... takich 'konwersatorow' nalezy omijac a nie wchodzic z nimi w dyskusje wiec podziekuje za dalsza wymiane zdan. Over.

anuta

dla takich zerowców to od dzieci powinnam wyzywać cukiereczku.

użytkownik usunięty
Diablicaaa

wiesz co tyle osób obraziłaś na forum, a oni przecież nic ci nie zrobili. Zmień sobie login na trollicaaa, bo szatana upokarzasz.

ehehe padlam:D pzdr:)

użytkownik usunięty
anuta

dzięki ;D

anuta

Ona nie rozumie takich skomplikowanych słów

sentia

heh;) zgadzam sie:)

anuta

Jesteś psychiatrą?

sentia

blisko...;)

anuta

psycholog:P

sentia

;-)

ocenił(a) film na 9
anuta

Ty to kochanie potrafisz zgasić każdego internetowego trolla:):) Argumentum ad personam:P

WujekChu1ek

spamujesz Miniu Panie Miniutku...:P:P:P

ocenił(a) film na 9
anuta

Spam to pojęcie względne:P A ty tam pracuj a nie siedzisz na forum:P

ocenił(a) film na 9
WujekChu1ek

Obiad będzie na 16:P Filety z mojej kobiety:):):)

WujekChu1ek

majoowkooje przeca:P:D
poza tym TVP2 zaczela emisje sagi, jutro nastepna czesc:)

ocenił(a) film na 7

Jeżeli porównujemy historie to wolę HP. Może to dlatego, że się na nim wychowywałam. Siedziałam sobie w kaciku i czytałam:) Filmy na podstawie już oglądałam bardziej dla zasady. Gwiezdne wojny tez oglądałam dla zasady, jakoś tak mi sie te wszystkie części zlewaja w jedną... więc tak czy siak wybieram Pottera:)

gwiezdne wojny

użytkownik usunięty

Gwiezdne wojny.

ocenił(a) film na 8

Porównywanie Gwiezdnch Wojen do Harrego Pottera jest jak porównanie białego z czarnym... Oba filmy w innych kategoriach...

użytkownik usunięty
adameczek1314

zgadzam się :)

Oczywiście Gwiezdne Wojny.

ocenił(a) film na 8

Zdecydowanie Star Wars! :)))

ocenił(a) film na 10

Star Wars zdecydowanie!
A pozatym:
Dwa oddzielne gatunki? To tak jakbyś się zapytał. Co jest lepsze? Suszarka czy mikrofalówka?
Przecież SW to czyste Sci-Fi, fantasy! A Harry Potter to familijny i przygodowy.
Nawet akcja Harrego Pottera nie rozgrywa się w Galaktyce.
A pozatym porównanie, klasyka z zwykłym filmem familijnym to trochę dziwne...
Wiadomo że zwycieżą Gwiezdne Wojny-przecież to klasyk!

ocenił(a) film na 9
LastDay

Pisałem to na początku tego tematu, że to dwa oddzielne gatunki filmowe i nie ma ich co porównywać...
ps. definitywnie wolę mikrofalówkę. A co do Harrego pottera to masz racje akcja nie rozgrywa się w galaktyce, ona rozgrywa się w telewizorze:P

użytkownik usunięty
WujekChu1ek

zgadzam się że tego nawet nie da się porównywać... Harry Potter to zupełnie inny gatunek

użytkownik usunięty
LastDay

błąd!!! Harry Potter to też fantasy pierwsze trzy części to jedynie familia od czary ognia to już fantasy przygodowy

ocenił(a) film na 8

Star Wars ever !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

ocenił(a) film na 7

Wg mnie ta sonda jest idiotyczna.

ocenił(a) film na 9
Pavvelinho

Ta sonda nie ma racji bytu....

Gwiezdne Wojny 9/10
Harry Potter 5/10

użytkownik usunięty

co to do cholery za pytanie jest??? chyba miało to służyć jako prowokacja?

użytkownik usunięty

Kategorycznie SW.

użytkownik usunięty

zacznijmy od tego że tego nie da się porównywać :P

użytkownik usunięty

SW jest to jakościowo bardziej równa trylogia. U mnie w przypadku adaptacji WP im dalej tym gorzej, choć nie znaczy że źle. Powrót Króla był już mocno "rozwodniony" wizualiami.

użytkownik usunięty

no właśnie o to chodzi więc ten temat jest dziwny, bo Harry Potter i Star Wars dzielą lata jak i gatunek, nie wiem jak można to porównywać...

użytkownik usunięty

HP nie ma tak obszernego uniwersum ani wielu dobrych gier video na podstawie.

użytkownik usunięty

Też prawda :) dlatego tak jak właśnie mówię tego nie da się porównać z wielu powodów, mimo że Pottera uwielbiam sentymentalnie traktuję go wyżej niż Lotra, to uważam że Lotr i Star Wars to wyższa liga i nie da się tego porównywać to tak jak by zrobić sondę

co wolisz sól czy cukier... tego się nie da porównać bo to dwa oddzielne produkty...