Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Star Wars: The Last Jedi
2017
6,8 153 tys. ocen
6,8 10 1 153323
6,9 66 krytyków
Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Poraz kolejny widz dostaje to co chce... (przeciętny, niewygajacy widz)

Walki w kosmosie
Wybuchy
Żarty, które śmieszą 12-latków
Słodkie zwierzaki
Nieśmiertelnych bohaterów
Przewidywalność i fabułę, którą już dobrze znamy

Jeśli "Przebudzenie mocy" było odpowiednikiem "Nowej nadziei" to nie jest żadnym zaskoczeniem, że "Ostatnim Jedi" mamy pewną powtórkę...Nowy Porządek zdobywa przewagę... Rebelia leży na kolanach

Cóż trzeba poczekać 2 lata, aż super Jedi powróci i zostanie przywrócona równowaga...

Aż do porzygu...

Serio, jedyna nadzieja w filmach filmach pojedynczych jak Łotr 1... no i może coś zrobią o Boba Fet-cie.
Fiilm o młodym Hanie Solo będzie dla młodzieży, więc nie dla mnie.

Napisałem ten post, bo mam dość Hollywodzkiej papki i klepania przewidywanego i powtarzalnego do bólu scenariusza.
Póki się to będzie sprzedawać ...to w cholerę z recenzjami. Tak myślą wielkie studia filmowe, ale mam nadzieję, że się na tym przejadą.

ocenił(a) film na 6
MrocznyZiutek

Myślę podobnie. Łotr 1 był mega, film o Hanie Solo raczej odpuszczę, bo jak zobaczyłem obsadę to już średnio to widzę, niby już potwierdzono, że następny w kolejce jest film o Obi Wanie więc trzymam kciuki!

A Star Wars IX będzie takie - NP ściga rebelię, już prawie ich dopadli, to ci znowu uciekli, jak ich znowu prawie dopadli to ci znowu uciekli, każdy z bohaterów kilkanaście razy w kuriozalny sposób uchroni się przed pewną śmiercią, ktoś włamie się na jakiś niszczyciel NP by go wysadzić w powietrze lub wykraść jakieś plany, oczywiście ich pojmą, ale i tak uda się uciec, Kylo Ren się popłacze, będzie się czuł rozdarty, później znowu zły, później znowu rozdarty, Rey będzie chciała go nawrócić, ale Kylo zginie choć w chwili śmierci będzie żałował że jest zły, wszyscy będą świętować w lesie bo rozdupca NP, choć siłami byli niczym mrówka vs. słoń. Rey na końcu założy jakiś zakon Jedi, Finn ożeni się z Chinką. I wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie, a i w postaci duchów pojawią się Han, Luke i Leia. The end. Za 10 lat nowa trylogia o tym jak jeden z uczniów Rey się zbuntował i przeszedł na ciemną stronę mocy i zbudował już nie gwiazdę śmierci, ani starkillera, tylko mega wielkiego Universe Destroyera zdolnego niszczyć całe galaktyki, którego i tak zniszczą jednym myśliwcem który wysadzi czuły punkt