Jakie obstawiacie wpływy dla TLJ ?
Jeśli o mnie idzie to w USA spokojnie film może się pokusić o jeden z rekordowych wyników, oczywiście nie na poziomie TFA, ale skoro Rouge One zarobiło tam 532 miliony to część VIII z łatwością osiągnie pułap 650 milionów. I powinna znaleźć się z łatwością na trzecim miejscu w historii. Sprzyjają też dni wolne, więc dłuższe nogi i wydaje mi się, że dublet Gwiezdnych Wojen na pierwszych dwóch miejscach w historii jest prawdopodobny. TLJ może jak dla mnie zgarnąć nawet około 800 milionów w USA. Otwarcie będzie pewnie wyraźnie niższe niż przy TFA, ale wciąż imponujące. Coś między 200, a 220 milionów.
Na świecie TFA ogólnie rzecz biorąc rekordów nie biło. Był miliard i sto milionów. I tutaj bardzo ciężko mi powiedzieć jak będzie, bo z jednej strony na pewno nie będzie tak dobrych wyników w Europie jak przy TFA, a z drugiej Chiny i Japonia powinny dać jednak trochę więcej niż przy TFA. Spora więc to zagadka, ale obstawiałbym coś między 800 milionów, a miliardem. Ciężko tu się precyzować, bo sporo tu niewiadomych.
Ogólnie więc obstawiam coś pomiędzy 1,5 miliarda, a 1,8 miliarda.
Amerykanie kochają TFA, każdy kto był pójdzie na TLJ. Wynik będzie niewiele mniejszy.
Chiny cięzko przewidzieć, moze po TFA fanow sw tam przybylo. ciekawe czy będzie chinski zwiastun.
1,5mld to pewnik.
Wynik może być większy od TFA, choć nie wydaje mi się, prędzej EP9 (zakończenie trylogii).
na pewno nie przebije TFA, ale to 1,8 jest pradopodobne. cichy marketing troche jest. Przy TFA strach bylo lodowke otworzyc.
Otwarcie w USA około 220 mln. Drugi najlepszy wynik w historii więc górna granica tego co obstawiałem. Przebić Avatara będzie dość ciężko, ale jak najbardziej jest możliwe. Na razie rzecz jasna kurs jest dobry, trzeba czekać na spadki, ale i tak będzie jeden z najlepszych rezultatów w historii - trzecie lub drugie miejsce.