Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Star Wars: The Last Jedi
2017
6,8 153 tys. ocen
6,8 10 1 153351
6,9 66 krytyków
Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Na wstępie pragnę zaznaczyć, iż moja pisanina jest wyłącznie moją osobistą subiektywną opinią najprawdopodobniej obarczoną licznymi projekcjami i wydumanymi iluzjami ;) Wracając do filmu to jako fan muszę przyznać, że początkowo film bardzo mocno mnie zaskoczył i wzbudził mieszane odczucia jednak po głębszym namyśle stwierdziłem, że to dobrze! TLJ nawiązywał w ogólnej konstrukcji do Imperium Kontratakuje, jednak zawierał wiele oryginalnych wątków co dodawało mu powiewu świeżości i oryginalności. Zaskoczeniem była niewątpliwie śmierć Snoke'a jednak wydaję mi się, że Panowie z Disneya nie są na tyle głupi aby ściągać tak szybko z ekranu tak doskonale wykreowaną postać głównego antagonisty. Myślę, że intrygujący starzec powróci jeszcze w kolejnym epizodzie (ach?) możliwe iż jego (pozorowana?) śmierć była doskonale zaplanowanym chwytem marketingowym twórców mającym dolać przysłowiowej oliwy do ognia i jeszcze bardziej wzmożyć spekulację na temat tej postaci. Kylo raczej nie będzie w pojedynkę obalać Ruchu Oporu to postać tragiczna i wewnętrznie rozdarta co film dobrze zobrazował moim zdaniem. Reszta wątków mimo kilku oczywistych gagów i wtopek wypada bardzo solidnie. Muzyka, kolorystyka, kompozycja, efekty wypadły na najlepszym poziomie wizualnym dla odbiorcy. Liczę, iż twórcy nie zmarnują potencjału i rozwinął historię na kolejne epizody.

ocenił(a) film na 3
Woltorion

Ty tak z tym na serio ??

ocenił(a) film na 9
Gokussb

Oczywiście że nie ;) kwestia gustu, osobiście mam duży luz w kwestii oceniania filmów i utożsamiania się z nimi. Spekulacje są oczywiście gdybaniem w eterze.... Tak więc szanowny kolego też uznaję twoją ocenę za zasadną ponieważ film wiele rzeczy postawił na głowie i dla niektórych jest to wielki plus a dla drugich minus. Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 3
Woltorion

Dla mnie TLJ to połączenie Imperium kontratakuje i Mroczne Widmo oraz Powrót Jedi w jedną całość . A ty szanowny kolego co sądzisz o tym ?? Pozdrawiam Serdecznie

ocenił(a) film na 9
Gokussb

Słuszna uwaga. Niestety zbyt często bazuje się na starych konceptach i przy wymyślaniu nowych filmów z danego universum tak naprawdę kopiuje się stare pomysły tylko w nieco zmienionej formie. Dla tradycjonalisty to gratka jednak większość oczekuje jakiegoś nowego pomysłu i wizji.

ocenił(a) film na 3
Woltorion

''jednak większość oczekuje jakiegoś nowego pomysłu i wizji.''
Dla mnie czymś nowym i z wizją było Han Solo Gwiezdne Wojny Historie

I popieram cie w twym poście

ocenił(a) film na 9
Gokussb

Solo nie widziałem ale twój post mnie zachęcił :)

ocenił(a) film na 3
Woltorion

Ok to masz jeszcze szanse by zobaczyć na seansie w kinie , bo za dziewięć dni na DVD i Blu Rey wychodzi .

A jak nie zdążysz na seansie w kinie zobaczyć to poczekaj na DVD lub Blu Rey i zobacz film o solo .

ocenił(a) film na 9
Gokussb

Dzięki za informację.

ocenił(a) film na 3
Woltorion

Spoko . Forum o solo zostało opanowane przez negatywne opinie , i zarzuty na ten film o solo są [ według mnie ] absurdalne głupie .

ocenił(a) film na 9
Gokussb

Kwestia gustu jak zwykle.... przykre jest to, że ludzie tak się zacietrzewiają zamiast cieszyć że coś nowego powstało....no ale niestety nic na to nie poradzimy ;)

ocenił(a) film na 3
Woltorion

zgadza sie nic na to nie poradzimy

ocenił(a) film na 3
Woltorion

jeden z absurdalnych [ według mnie ] powodów negatywnych na film o solo , jest taki że młody nowy solo ani troche forda nie przypomina .

ocenił(a) film na 3
Woltorion

to jak poczekasz na DVD lub Blu Rey by zobaczyć film o solo czy na seans do kina pójdziesz wpierw ?

ocenił(a) film na 9
Gokussb

Chyba poczekam na DVD

ocenił(a) film na 3
Woltorion

ok . To jak na dvd obejrzysz daj znać na tamtym forum co sądzisz o tym filmie

ocenił(a) film na 9
Gokussb

spoko nie ma sprawy

ocenił(a) film na 3
Woltorion

Znajdź mój temat o filmie solo , na tamtym forum o tytule '' TFA i TLJ zaorane !!! to sie przekonasz co sądzę o tym filmie .

ocenił(a) film na 9
Gokussb

ok dzięki

ocenił(a) film na 3
Woltorion

spoko

ocenił(a) film na 3
Woltorion

Tylko ci co są negatywnie o filmie solo nastawieni , nie potrafią zrozumieć jak to możliwe by film ten zwolenników miał . Jest dość sporo krytycznych tematów o filmie solo

ocenił(a) film na 5
Woltorion

Uwaga na Leninę Trzecią

ocenił(a) film na 3
Smok_Eustachy

o czym TY bredzisz ?

ocenił(a) film na 5
Gokussb

Nie o czym a o kim?
L3 37, czyli Lenina Trzecia

ocenił(a) film na 3