Jestem wielkim fanem sagi. Ale jeżeli film będzie kolejną zżynką, tym razem z Imperium Kontratakuje, na kolejną część już nie pójdę. Serio? Nie można wymyślić czegoś bardziej oryginalnego od Strażników Snoke'a, wyglądających prawie tak samo jak Gwardia Imperialna? Lub maszyn kroczących, wyglądających tak samo jak AT-AT??? LITOŚCI! Mam nadzieję, że fabuła będzie chociaż inna. ;)
Szczerze też mam taką nadzieję, szczególnie, że we wszystkich pozostałych mediach (książki, komiksy, seriale, a także mam nadzieję gry) Disney robi naprawdę dobrą robotę rozwijając uniwersum, oraz dodając mu odcieni szarości. Mimo wszystko wydaje mi się, że wiele elementów będzie dość podobnych, ale ostatecznie fabuła będzie się mocno różnić od Imperium Kontratakuje.
Ja mam niestety złe przeczucie, że cały film sprowadzi się do kolejnej "rewelacji" związanej z pochodzeniem którego z bohaterów :/ Niestety można także się nastawić na podobny schemat filmu jak w Imperium Kontratakuje co widać wyraźnie po zwiastunie. Stylistycznie także jest podobny. Liczę na jakiś powiew świeżości, po jeżeli zrozumiałe jest nakręcenie TFA na modłę Nowej Nadziei aby przyciągnąć i zainsteresować starych i młodych widzów, to Imperium 2.0 będzie ogromnym zawodem.....
Przecież te filmy od lat 70. prezentują dokładnie to samo. Uniwersum stoi w miejscu od 40 lat, a ludzie się podniecają.