Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Star Wars: The Last Jedi
2017
6,8 153 tys. ocen
6,8 10 1 153351
6,9 66 krytyków
Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Księgi Jedi

ocenił(a) film na 2

Czy wy też zauważyliście, że w Sokole Milenium były schowane te księgi Jedi. Było to widać, ale tylko przez chwilę, niemniej jestem praktycznie pewny.

Qracz

Zgadza sie, Rey za*ebala.

ocenił(a) film na 5
Qracz

Dlatego Yoda nie miał oporów by je "spalić", wiedział że Rey je zabrała przed odlotem. Takie akcje są bardzo w stylu Yody.

EMERSION

Skąd pewność, że Yoda wiedział? . Może nie wiedział i Rey po prostu ich wykołowała, czyli przeskoczyła mistrzów, jak tego oczekiwał sam Yoda.

ocenił(a) film na 5
obleh

To duch mocy który obserwuje akcje z każdego punktu we wszechświecie gdzie znajduje się moc. Nie sądzę by rozwalił świątynię i księgi bo miał widzimisię; pewności nie ma ale sądzę że film to sugerował.

EMERSION

Oglądałem film dwa razy i nie miałem takiego wrażenia, że wiedział, że tam ksiąg nie ma. Mówił nawet do Skywalkera, że w tych księgach nie ma nic, czego Rey by już nie umiała.

ocenił(a) film na 5
obleh

Analiza sytuacji: Miecz Anakina został zniszczony, książki zostały wzięte na 100% bo jest scena na końcu, Yoda niszczy świątynie po odejściu Rey.

Co może być w księgach? Zgaduję że informacje do tego jak zbudować broń Jedi - miecz świetlny; myślę że w taki sposób będą tłumaczyć to w nowej części. Czemu Yoda nie rozwalił tego wcześniej jak mu tak nie zależało a Luke był na tej wyspie od lat. Czemu nie dał mu wcześniej tej nauczki, miał dość czasu na to by wytłumaczyć mu że książki nie są aż tak ważne.

Może wiedział może nie wiedział, nie mówi tego więc się nie dowiemy, ale przyszedł je "rozwalić" dopiero po tym jak Rey je zabrała, o czym Luke nie wiedział, a przy okazji dał mu lekcje. Skąd mógł wiedzieć? Myślę że jako duch mocy wyczuł co Rey chce zrobić, powiem więcej może nawet sam jej ten pomysł podsunął. To jest bardzo Yoda-style.

ocenił(a) film na 6
Qracz

właśnie rodzinka mi wytknęła że nie zauważyłem i potrzebowałem potwierdzenia - dzięki :D

bartektrn

Możecie powiedziec mniej wiecej w której scenie bylo je widac?

ocenił(a) film na 1
SuperShadowNinja

Też podłączam się do pytania

ocenił(a) film na 8
rafcio1616dm

Jedna z ostatnich scen w filmie, jak już wszyscy wsiedli na pokład Sokoła. Księgi zostały wyraźnie pokazane, w jakiejś szufladzie or some shit, nie dało się ich nie zauważyć :P

biernass

Jednak się dało:) Dzięki za odpowiedź

biernass

Były w szufladzie, z której Finn wyjmuję ręcznik dla wytarcia czoła Rose. Widać to przez jakieś dwie sekundy.

Qracz

Yoda to troll. :D Heheszkował ze Skywalkera.

ocenił(a) film na 7
Qracz

Rey je zabrała