Jak myślicie jaki Rey będzie miała miecz świetlny?Ja bym chciał żeby miała miecz w stylu tego Maula ale niebieski lub zielony.
Miecz świetlny w stylu Maula byłby znakomitym pomysłem. Chętnie zobaczyłbym go w nowym, niespotykanym dotąd kolorze - np. żółtym. Styl walki takim mieczem byłby zbliżony do walki "kijem", którego Rey używała wcześniej na Jakku.
Moim zdaniem jednak największe prawdopodobieństwo jest takie, że Rey będzie używała niebieskiego miecza Luka - inaczej bezsensu byłby motyw miecza, który ją "wybrał".
Jednym z etapów do uzyskania tytułu Rycerza Jedi jest skonstruowanie własnego miecza świetlnego. Dobrze by było, gdyby nie poszli na łatwiznę i trzymali się tradycji Zakonu.
Żółty już był http://pre15.deviantart.net/320c/th/pre/i/2014/159/7/e/v4_bastila_shan_by_arkbis hop-d7llckx.jpg
Myślę, że Rey będzie miała własny, nowy miecz, najlepiej żółty lub fioletowy (ewentualnie zielony), a Luke będzie używał dwóch - miecza Anakina i swojego.
Podobno w filmie ma być scena, jak Rey zdobywa kryształ do swojego miecza, jako próba przed ukończeniem szkolenia. Potwierdzają to też plotki, jakoby jakieś ujęcia były kręcone w chorwackich jaskiniach :)