w tej samej gdzie jest grawitacja wybuchy a wielkie lasery niszczą planety? w star wars jest inna fizyka. Nie działa jak nasza. skąd wy sie bierzecie, nagle wysyp naukowców jakby sw nie istniało od 40 lat.
Normalnie, za pomocą fluktuacji kwantowych wytwarzanych przez pola obronne statków kosmicznych.
Zbroje kosmiczne są zrobione ze stopu meteoru "carssund" który spadł na Currusant przed 2000 laty (stąd nazwa miasta). Dlatego też powstało tam miasto, jako religijny pomnik dla tego wydarzenia Grałeś w Kotora? To powinieneś takie rzeczy wiedzieć.
nadal nie udzieliłeś mi odpowiedzi na pytania w jaki sposób fale dźwiękowe rozchodzą się w próżni
Fluktuacje kwantowe tworzą mikropola energii elektromagnetycznej, które odpychają próżnie od siebie tworząc bańkę imitującą atmosferę oraz grawitację. To technologia wymyślona przez protean. Dzienniki w kotkrze o tym mówią. Dzięki temu na statkach jest grawitacja, a nawet powietrze, a efektem ubocznym jest rozchodzenie się "echa" tych fluktuacji po kosmosie. Nie są one za bardzo odczuwalne, ale powodują właśnie efekt rozchodzenia się dźwięku, możliwość sterowania statkami w kosmosie tak samo jak w powietrzu. To echo to nic innego jak mikrocząstki energii, które wibrują w momencie gdy jakakolwiek faladźwiękowa do nich dotrze. Stąd dźwięk
ale fale dźwiękowe nie rozchodzą się w próżni. Misja Apollo zrobiła doświadczenie na Księżycu.
Dźwięk w próżni nie rozchodzi się, dlatego że dźwięk - to są drgania, które muszą być przenoszone przez cząsteczki. Z racji tego, iż w próżni nie ma nic, dźwięk nie może być tam przenoszony.
Jak nie dba? W którym miejscu? Pierw piszesz, że dźwięk nie rozchodzi się w próżni, a teraz nagle mówisz, ze rozchodzi?
nigdy nie napisałem, że dźwięki rozchodzą się w próżni. Cały czas piszę , że dźwięki nie rozchodzą się w próżni.
A potem nagle pytasz "jak to możliwe że dźwięki rozchodzą siè w próżni". To się zdecyduj, w Star Wars rozchodzi się dźwięk w próżni czy nie?
Szok co nie? Że taki ignorant jak ja gra w grę ze świata SW.
KOTOR był świetny, ale najbardziej lubię Jedi Outcast.
kombinezony kosmiczne to jakaś parodia:
https://lumiere-a.akamaihd.net/v1/images/Darth-Vader_6bda9114.jpeg?region=0%2C23 %2C1400%2C785&width=768
Jak na film fantastyczny przystało. realizm w sw LOL. chyba ci się gatunki pomyliły. odsyłam do star treka.
W jaki sposób w przestrzeni kosmicznej na statkach kosmicznych jest grawitacja? W jaki sposób przemierza się różne zakątki galaktyki?
jak ta stara kobieta przeżyła w próżni :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))))))))
kombinezony kosmiczne to jakaś parodia:
https://lumiere-a.akamaihd.net/v1/images/Darth-Vader_6bda9114.jpeg?region=0%2C23 %2C1400%2C785&width=768
Nie masz większych zagwostek w życiu tylko męczysz swoją głowe takim czymś? Tak w próżni dzwięk się nie rozchodzi, realnie miecze świetlne nie istnieją, hiperprędkości w pojazdach kosmicznych też nie ma ale w końcu zauważ gwiezdne wojny to nie film dokumentalny tylko fikcja fantasy space opera częściowo zrobiona w komputerze ILM, masz jeszcze jakieś zagwostki?
A co pierwszy raz w życiu widziało się SW? SW to nie Hard SF tylko fantasy.
Albo nie wiem jaja sobie robisz.
dlaczego miałbym sobie jaja robić? w próżni fale dźwiękowe się nie rozchodzą. To chyba logiczne.