Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Star Wars: The Last Jedi
2017
6,8 153 tys. ocen
6,8 10 1 153323
6,9 66 krytyków
Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Odnośnie Mocy

ocenił(a) film na 9

Mi się osobiście strasznie podobał motyw z tymi Jedi i mocy, kiedy Lukasz Skywalker nie pieprzy nic o midichlorianach czy o jakiś pierdołach związanych z mocą i jej wyjątkowością, tylko obala te nauki Jedi (które były bardzo krytykowane przez fanów i słusznie) które tak naprawdę nie dążyły donikąd. Sam przyznaje, że to był wielki błąd i ja osobiście naprawdę podziwiam reżysera, że nie bał się zrobić coś tak bardzo kontrowersyjnego. Szacun.

ocenił(a) film na 7
Medeo535

Yoda też po*ebał te księgi Jedi. "nudna lektura" xd

ocenił(a) film na 9
Medeo535

I dodatkowo trochę sami się z siebie zaczęli śmiać kiedy Suprim Lider Snołk mówi do Kylo, że widział w nim Vadera a pokonała go dziewczyna która nigdy nie miała miecza świetlnego w ręce xd

ocenił(a) film na 7
Medeo535

Tak cieszmy się że Yoda spalił dziedzictwo Jedi , ( dobrze ze Rey zabrała trochę tych ksiąg ) po co komu wiedza , wystarczy moc . Właśnie nie wystarczy !

ocenił(a) film na 8
Pallando

Przecież Yoda nic nie spalił, Rey zabrała wszystkie te książki, widać je na podkładzie Sokoła w końcówce filmu. Yoda o tym wiedział (w końcu jest duchem, który jest 'wszędzie', nie?) i tylko dlatego sfajczył tamto drzewo.

ocenił(a) film na 7
Mauretania

Według mnie nie wszystko zabrała , ale padały słowa że to co w drzewie Rey już umie więc musiało coś tam być , okaże się za 2 lata ( mam nadzieje ) , zresztą dla mnie ta scena symbolicznie oddaje kierunek w jakim idzie Disney , koniec Jedi ( spalenie drzewa które symbolicznie oznaczał stare pojmowanie mocy równowaga = dobro , teraz obawiam się ze będzie balans dobra i zła ).