Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Star Wars: The Last Jedi
2017
6,8 153 tys. ocen
6,8 10 1 153351
6,9 66 krytyków
Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Smutek, żal, tragedia i niedowierzanie to niestety jedyne słowa jakie cisną się na usta po obejrzeniu tego filmu. Fabuła okropnie płytka, efekty specjalne momentami jak z marnego filmu kategorii B, nieciekawe postacie pozbawione głębi i tajemnicy. Najbardziej przykre jest to, że ten film jest niby kontynuacją prawdziwych Gwiezdnych Wojen które były serią filmów które zmieniły świat. Wzbudzały emocje i sprawiały, że człowiek zaczynał marzyć o innych galaktykach, barwnych i różnorodnych planetach, statkach kosmicznych, mocy, walce dobra ze złem, oraz owianych tajemnicą potężnych jedi. Niestety nic z tego mistycznego klimatu nie pozostało w tym filmie. Po jego obejrzeniu albo odczujesz pustkę albo rozczarowanie.

ocenił(a) film na 8
hajimashi

ja odczułem i pustkę i rozczarowanie.

ocenił(a) film na 7
hajimashi

Bardzo dobry film! :)
Snoke wróci :)

ocenił(a) film na 9
Red_Hot_2

Tak... film jest bardzo dobry 8.5/10

ocenił(a) film na 1
Red_Hot_2

obawiam się, że skoro tak uważasz to albo nie widziałeś poprzednich części albo jesteś z rocznika 20xx (bez urazy) i nie rozumiesz dlaczego ten film to rozczarowanie.

ocenił(a) film na 7
hajimashi

Nie jestem z rocznika 20xx i jestem ogromnym fanem trylogii IV-V-VI a mimo to mi się bardzo podoba. :)

ocenił(a) film na 1
Red_Hot_2

No to jestem zaskoczony :D Ale rozumiem. Może kolejna część naprawi sytuację ;)

ocenił(a) film na 3
hajimashi

sw9 ma reżyserować jar jar Abrams więc minimalna szansa jest że będzie naprawienie

ocenił(a) film na 8
Red_Hot_2

Podoba Ci się bo nie rozumiesz! Nie rozumiesz, że powinieneś być rozczarowany, gdzie są te sceny składania votum nieufności w senacie, czy mordowania bezbronnych Tuskenów. W tym filmie nie ma nawet zabawnej kreskówkowej postacii, która wchodziłaby w kupkę, ani mordowania małych dzieci w akompaniamencie poważnej symfonicznej muzyki- sam się chyba zgodzisz, że są to standardy marki, których brak jest tu rażąco odczuwalny.

badpotato

Rozczarowani "rażącymi" brakami ludzie dają filmowi ocenę 8 w skali od 1-10? :D Zawsze się zastanawiałem jak ludzie argumentują swoje subiektywne skale ocen.

ocenił(a) film na 9
hajimashi

po obejrzeniu filmu Star Wars the Force Awakens ja bardzo zgnoiłem ten film i oceniłem na 1 przez bardzo złą końcówkę filmu i nie lubiłem Rey ale po obejrzeniu Star Wars the Last Jedi bardzo po lubiłem Rey bo nie była tak wkurzająca i co do filmu to mam głęboką nadzieje że w następnej części filmu Rey i Kylo Ren będą razem jako para. Bo z tego co widzieliśmy na the Last Jedi na to się zanosi

ocenił(a) film na 1
Adi323_filmweb

Widać młodszej, mniej piśmiennej widowni się podobało :D

ocenił(a) film na 3
hajimashi

Ja jednak NIE jestem zadowolony z TLJ

ocenił(a) film na 3
hajimashi

Nie dziwie sie twemu ogromnemu rozczarowaniu mnie też rozczarował TLJ . To poprostu jest połączenie Imperium Kontra atakuje i Mroczne Widmo jak i Powrót Jedi w jedną całość