Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Star Wars: The Last Jedi
2017
6,8 153 tys. ocen
6,8 10 1 153318
6,9 66 krytyków
Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Czy ktoś z was zna się na rzeczy aby spróbować odpowiedzieć na jedno pytanie? Czy to jest jakaś je...ana moda, jakiś, nie wiem, "nowy filmowy porządek", że najbardziej efektowne sceny z trailerów nie wchodzą do gotowego filmu.

Przykładowo, świetne ujęcie gnającej eskadry X-wingów nad taflą jeziora w "Przebudzeniu mocy". Co było w filmie? Zwrot tychże przez lewe skrzydło. I tylko to.

W "Rogue One" podobnie. Tym razem cała krótka scena w której Jyn wychodzi naprzeciw unoszącego się nad ziemią Tie-Fighter'a ostatecznie pojawia się tylko w zwiastunie. Tyle, że akurat tutaj tłumaczono się zmianą w scenariuszu.

O co więc chodzi? Jaki problem miał Abrams aby dodać do gotowego filmu te parę sekund lotu post rebeliantów w swoich wspaniałych maszynach. Bo trailer ma się różnić od filmu? Po prostu?

ocenił(a) film na 7
Nick_filmweb

W obróbce filmu wycinają sporo scen żeby film miał odpowiednią długość, zazwyczaj na etapie kiedy ukazuje się teaser do filmu mają ten materiał nie "obrobiony" (potem jeszcze czasami są dokrętki) i dają to co wygląda dobrze, potem te sceny albo idzie znaleźć na YT albo w reżyserskiej wersji filmu.

WTTW_FILM

Sprawdziłem jeszcze, specjalnie. Akurat scena z eskadrą X-wingów w samym filmie nie jest jeszcze zła tzn jest podobnie efektowna co w trailerze, aczkolwiek w trailerze wypada lepiej.

ocenił(a) film na 10
Nick_filmweb

A tak w filmach superhero tez tak jest, ze klka scen ze zwiastunów zawsze sie urywa

Himiteshu

No ale czemu to ma służyć? Żeby zwiastuny stanowiły jakąś osobą jakość?

ocenił(a) film na 10
Nick_filmweb

Nie mam pojęcia

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem