Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Star Wars: The Last Jedi
2017
6,8 153 tys. ocen
6,8 10 1 153348
6,9 66 krytyków
Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Rozwala system...

ocenił(a) film na 10

Może pojawią się osoby które powiedzą że masa scen jest skopiowanych jak dredy multiego ale ja czuję się spełniony. W tym filmie było to, czego brakowało mi po Nowej Nadzieji. Ten film był tak bardzo GWIEZDNY, że bardziej w kanonie się nie da. Kocham.

ocenił(a) film na 10
Galaktix

Sorry za chaotyczność lecz po obejrzeniu byłem tak dumiony ostatecznym twistem, choć był trochę przewidywalny, że przez szok jaki mnie ogarną, nie byłem w stanie racjonalnie ułożyć zdań.

ocenił(a) film na 6
Galaktix

hej jak widziałeś to odpowiedz na kilka pytań, są walki na miecze? Luk walczy z Kylo Renem? z kim walczy Ray? ... jest wyjaśnione kim jest Snoke? i dlaczego ma moc?

ocenił(a) film na 9
mieszkoxxx

Nie chcesz poczekać do seansu? :D

ocenił(a) film na 6
zombie_sidekick

pytam bo na trailerach niema walk, w przebudzeniu mocy również bylo słabo. Jestem ciekaw czy Luk w walce z Renem ginie tak jak Kenobi z Vaderem że się poświęca :P

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

W filmie nie ma klasycznej walki na miecze. Kylo atakuje Luke'a, ale ten podchodzi do tego dyplomatycznie i robi uniki. Rey i Kylo walczą z gwardzistami Snoke'a. Sprawa Snoke'a to mocny zawód nie tylko dlatego, że nie wyjaśniają kim jest, ale też z powodu... nie wiem ile wiesz, więc odpowiadam stricte na to, o co pytasz, nie chcę przez przypadek wygadać zbyt wiele :D

ocenił(a) film na 10

Opowiesz jak ginie Luke i Snoke ?

użytkownik usunięty
lubiekakao

Nie znam konkretnie szczegółów, ale Ren zabija Snoke'a. Jeżeli dobrze zrozumiałem, to Snoke umieszcze miecz świetlny u swego boku, a Ren uruchamia go mocą. Nie wiem czy tak dosłownie było, ale na pewno Ren powoduje śmierć i zostaje "Supreme Leaderem".

Luke zaś ginie samotnie na wyspie przez swoją projekcję. Padły różne określenia, w stylu "pochłonięty przez moc". Na pewno zmarł z powodu projekcji. Nie chcę znać szczegółów ani widzieć tej sceny przed seansem, zbyt wiele sobie zdradziłem.

użytkownik usunięty
lubiekakao

Potwierdzam pierwsze - Snoke przechwytuje miecz Rey (Luke'a) i kładzie go u swego boku, następnie namawia Kylo do zabicia Rey, używając słów "Teraz włączysz miecz świetlny i zabijesz swojego wroga". Kylo powoli obraca miecz leżący u boku Snoke'a kierując go w swojego mistrza i włącza go mocą. Snoke ma szok wypisany ma twarzy i Rey pada na ziemię, przez sekundę trzymając nas w niepewności kogo zabił Kylo.

ocenił(a) film na 1
Galaktix

Ktoś ci płaci, bo film dno

ocenił(a) film na 6
Dasot

Oho zaczyna się.

ocenił(a) film na 1
TheDrolix

Nie zaczyna tylko już odkąd pojawiły się spoliery jasne było, że film gniot

ocenił(a) film na 6
Dasot

jak wyjdzie pierwsza kinówka kręcona ziemniakiem to oglądam :D