Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Star Wars: The Last Jedi
2017
6,8 153 tys. ocen
6,8 10 1 153354
6,9 66 krytyków
Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Jestem fanem GW dlatego bardzo zalerzało mi aby obejrzeć film do końca, niestety dwa pierwsze seanse zasnołem (do tej pory zasypiałem w kinie TYLKO na Podwójnym życiu Weroniki i było to 20 lat temu). Ale cóż recenzja na fimwebie jest dobra, średnia ocena też, kilku znajomych w miarę wysokie oceny dało więc wczoraj wybrałem się na wersje 3D.

Przespałem się i teraz cieszę się że facet dwa rzędy odemnie zdjął buty - było to najbardziej emocjące wydarzenie na seansie i nie dało mi zasnąć.

Film jest haotyczny porusza masę wątków z innych części dużo wątków zostawia otwartych trochę tak jak byśmy oglądali 1127 odcinek serialu. Postaci nie są opowiedziane nie znamy ich przesłości, charakteru po prostu pojawiają się i najczęściej giną śmiercią samobójczą (co w samo w sobie jest zaprzeczeniem fundamentu GW w których śledziliśmy udane zmagania bochaterów). Dialogi tragicznie zbudowane i co najgorsze tylko kolory ubrań podpowiadają kto jest dobry kto jest zły a przecież GW temu zawdzięczały swoją sławę. To był film o walce synonimu zła Impreriu wzrorowanego na nazistach z odwarznymi pilotami myśliwców amerykańskich.

ocenił(a) film na 4
jang24

Nie da się ukryć. TLJ to bobelek fabularny, scenariuszowy, postaciowy. Zlepek różnych żenujących bzdetów bez ładu, sensu i składu, wrzucony ot tak, byle było "fajnie" i ładnie wyglądało. Dodać do tego wszechogarniającą nudę, bezpłciowe, nijakie i bez prawdy psychologicznej charaktery, takie sobie aktorstwo, masę kretyñskich żarcików na poziomie zerówki...I mamy to co mamy, II Epizod Myszatych Sequeli.

jang24

Ojojoj, widać dla ciebie totalne dno to przede wszystkim słownik ortograficzny.

jang24

Jezu.. już dawno nie widziałem tylu błędów ortograficznych.