Czytając opinie ludzi na tym forum zaczynam sądzić, że większość po cichu liczyła, że będzie to kalka "Imperium Kontratakuje" :] A tu nie, wszystko (prawie) to powiew świeżości w serii, czy to odejście od schematów czy to nareszcie wielowymiarowe postacie :]
Wielowymiarowe postacie xDD Ale które ? Te,które zanim coś o nich powiedziano zostały zabite jak Snoke czy Phasma? Czy ciekawa postać DJ-a którą po kilku scenach zwyczajnie olano? Jakie odejście od schematów? Żółte napisy już wiesciły że dostaniemy Imperium kontratakuje vol 2.Zapomnieli tylko dodać że zawrą jeszcze kalki z Powrotu Jedi.
Postacie takie jak Luke i Kylo :] Odejście od schematów takie jak zwroty akcji z Admirałem, zabiciem Snoke'a, "hologram" Luke'a, uratowanie Finna :] Choć tekst tej azjatki niezbyt mnie zachwycił :] Napisy to jedno a film to drugie. Zresztą u wielu fanów napisy wywołały atak serca, właśnie z powodu powtórki z Imperium. Jak dla mnie to zdecydowanie coś nowego
Gdzie ty tam masz jakaś kalkę? Każda postać ma swoją historie, rozbudowaną fabule do tego prawdziwe zabawne sceny. Odejście kompletnie od przebudzenia mocy, który był takim hołdem dla starej trylogii starych postaci i starych fanów. Teraz jest nowa fabuła i nowi adresaci tego filmu, nie my stare dziady, a obecne dzieci i nastolatkowie, szczególnie dzieci jak widziałem w trakcie seansu były zachwycone. Na prawdę ten film zrobili świetnie.
dzieci, dobrze powiedziane. U mnie po przedpremierowym seansie, po pojawieniu się napisów końcowych słychać było przetaczające się z każdego miejsca na sali"co to ku... było" przeplatane śmiechem.
Każda postać ma rozbudowaną historię XD? Snoke? Phasma? a może Rey?
hahahahah, szkoda gadać.