Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Star Wars: The Last Jedi
2017
6,8 153 tys. ocen
6,8 10 1 153323
6,9 66 krytyków
Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Nigdzie nikt nie wypowiada się na temat samej końcówki, czyli sceny z dziećmi. Jak na mój gust to jest esencja tytułu Last Jedi. Dzieciak z pierścieniem rebelii patrzący się w gwiazdy, a wczesniej zabawa w Luke'a Skywalkera. Nie przypomina wam kogoś twarz tego dzieciaka?

Moim zdaniem to będzie jedna z kluczowych postaci w następnej części

ocenił(a) film na 8
Mistrzak

No ja zwróciłem uwagę na to, że jak przyciągnął sobie miotełkę bez dotykania ;) ale z twarzy nie mam pojęcia kogoś miałby przypominać

ocenił(a) film na 7
darek_sith

Na mój gust to jest powrót do korzeni, dzieciak niewolnik z mocą dokładnie, jak Anakin. Równowaga :)

ocenił(a) film na 8
Mistrzak

dzieciak to chyba był brunet więc to taki mały Kylo, tylko kto by miał go szkolić, wszyscy mistrzowie powymierali

ocenił(a) film na 7
bytrek

albo brat Rey, w końcu jej rodzice sprzedali ją

ocenił(a) film na 8
Mistrzak

Ja uważam że nie ma kto szkolić nowych Jedai. Oczywiście wiem że nowi władcy GW czyli Disney może powierzyć tą role Ray, która opanował moc w kilka tygodni kiedy taki Luck uczył się u Jody Latami jak podnosić kamień, ale nadeszły nowe czasy i na zmiany w fabule trzeba się nastawić.

Mistrzak

Jaki powrót do korzeni? Nie umieją nic nowego wymyślić więc powielają schematy poprzednich części. TFA i TLJ są kalkami epizodów IV, V i VI i widać to gołym okiem.

ocenił(a) film na 9
Mistrzak

Zakończenie sugeruje nam przeskok czasowy. W końcu iskra Rebelii musi zapłonąć w Galaktyce, żeby miał kto stanąć do walki z Najwyższym Porządkiem w ostatniej bitwie.

ocenił(a) film na 8
Mistrzak

wpieprzający bachor

ocenił(a) film na 7
Mistrzak

Może o tym chłopcu powstanie epizod 10,11 i 12 :)

ocenił(a) film na 1
Mistrzak

Zamiast dać wiecej fabuły Lukowi i Snokowi to wpychają jakiś biednych uchodźców i torturowane koniki

ocenił(a) film na 6
Dasot

I wrednych kapitalistów wyzyskiwaczy zmuszających gówniarzy do pracy, bo bogaty = zły przecież.

ocenił(a) film na 6
Mistrzak

Imho to po prostu pokazanie, że "iskra nadziei" rzeczywiście trwa.

ocenił(a) film na 7
Mistrzak

Przecież tu po prostu chodzi o "przebudzenie mocy" w całej galaktyce