Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Star Wars: The Last Jedi
2017
6,8 153 tys. ocen
6,8 10 1 153344
6,9 66 krytyków
Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi

Śmierć Snoke'a, śmierć Luke'a. Nikt się tego nie spodziewał. A małe dzieciaczki uważają, że to źle, że ktoś umarł (hah, sorry ale dalej się śmieje). Jest tylko jedna mała wada: Rose (jak ja jej kur nienawidzę). Więc tak naprawdę to ten film jest dla mnie 9,9/10 ale ok xD. Muzyka na poziomie Imperium Kontratakuje. Luke mający wszystko gdzieś, i masa nowych wątków, sprowadzających się do Epizodu IX, który mam nadzieję będzie 11/10 :P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
Szymon_Majchrzak

Z muzyką mocno przesadziłeś...

ocenił(a) film na 8
Yoda_MistrzJedi

Momentami tak. Momentami jej nie słychać, ale każdy ma swoją opinię.

ocenił(a) film na 5
Szymon_Majchrzak

Tu nie chodzi o gust... Ale o odrobinkę obiektywności

ocenił(a) film na 6
Yoda_MistrzJedi

Oczywiście, że chodzi o gust. Jak dla mnie najlepsza muzyka gwiezdnowojenna była w "Łotrze 1", szczególnie w ostatnich kilku minutach filmu, tą z "Ostatniego Jedi" stawiam na drugim miejscu. Nie pamiętam za dobrze soundtracku z "Imperium Kontratakuje", jednak nie wydaje mi się, by było tam coś na poziomie "Anakin vs. Obi-Wan" czy "Binary Sunset". "Imperial March" takie trochę przereklamowane. Każdy lubi co innego, czasem ciężko być obiektywnym.

ocenił(a) film na 7
elrond123

W Imperium Kontratakuje był najlepszy motyw muzyczny w serii. Dokładnie Imperial March o którym wspomniałeś, o ile nowe SW lubię to muzyka w nich ssie i nic mi nie zapadło w pamięci.

ocenił(a) film na 6
WTTW_FILM

Uważam, że jest dobry, ale nie najlepszy. Ale, tak jak mówiłem: każdy lubi co innego.

ocenił(a) film na 5
WTTW_FILM

Soundtrack TLJ to jakaś słaba parodia... wciąż nie wierzę że Williams tak zawiódł

ocenił(a) film na 7
Yoda_MistrzJedi

Przecie to napisałem.

ocenił(a) film na 5
elrond123

Dora trochę się zgodzę, ciężko być obiektywnym momentami. W kwestii soundtracku Łotra się nie zgadzam... fakt końcówka miażdżyła ale reszta jednolita. Już wolę soundtrack TFA który może nic nowego nie przynosi ale wpada w ucho i jest łatwy do zapamiętania.

TESB ma najlepszy soundtrack Ever i również się nie zgodzę że ten z Zemsty Sithów go przebija, już nie wspominając o tym że razem wzięte TESB i ROTJ soundtracki, miażdżą prequele pod względem soundtracków oraz TFA i TLJ. TLJ mocno mnie zawiódł pod względem soundtracku. Jak można było zrobić aż tak słabe score, albo to ma związek z wiekiem Williamsa albo po prostu film narzucił mu takie score zrobić...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
Szymon_Majchrzak

Śmierć Snoka była tak idiotyczna, że aż boli głowa. Śmierć Luka tak przewidywalna, że nie wiem, czy ktokolwiek się zdziwił (ja nie).
Ten film miał parę fajnych momentów, ale ogólnie jest żałośnie słaby, jak na taki budżet...

mterajewicz

śmierć Snoke'a - postaci znikąd była najgorszym z pojedynków z "bossem" ciemnej strony ze wszystkich części..... Banał taki, że ciężko uwierzyć, że to przeszło w scenariuszu.... Fabularnie nawet trylogia prequeli była lepsza niż TLJ

ocenił(a) film na 5
Szymon_Majchrzak

1. Śmierć Snoke'a była trochę bezsensowna. Taki wielki imperator, a w taki sposób zginął, a jego miejsce zajął jakiś Ben Swolo.
2. Niektórzy z Lukiem zżyci byli przez ponad czterdzieści lat.

ocenił(a) film na 3
Szymon_Majchrzak

tlj jest drugim najgorszym sw zaś pierwszym jest TFA