Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261394
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Coś się wydarzyło, lecz znów nie wiemy co. Skąd Najwyższy porządek ? Jak taki Kylo Ren nie będący nawet Sithem pokonuje cały nowy zakon Luke'a ? Dlaczego Republika nie walczy ? Kto jest Kanclerzem teraz ?

Fabuła ogólnie dobija. Kylo Ren jak wspominałem pokonał nowy zakon, a przegrał z nowicjuszem jakim jest Rey. Ona bez szkolenia zna zasady mind trick. Bardzo ciekawe. Zamiast duchów znanych mistrzów, mamy miecz, który staje się artefaktem i pomarańczowego stworka co gada słowami Yody. Kylo czci Vadera, lecz jakoś sam Anakin nie woła go w mocy, by zaprzestał swych działań.

Teraz ta magiczna postać – Snoke. Ponoć nie sith, a zna tajniki ciemnej strony, jest szefem tego swojego porządku, szkolił Kylo, przy czym wyznaje zasadę dwóch. Wedle pomówień Plagueisem też nie jest, bo tamten nie żyje. Co do zasady dwóch moim zdaniem mam rację, bo zakon Ren to pewnie coś w rodzaju Inkwizycji Vadera.

Planeta będąca nową gwiazdą śmierci to dopiero hit. Ładowana słońcem rozwala wszystkie namierzone planety. Osłony jednak tak słabe, że wystarcza użyć hiperprędkości. Zniszczona jak stare dobre gwiazdy w ten sam sposób.

No i w końcu sam Luke, jednak faktycznie na samym końcu, bez słowa, tylko się lampi na Rey z jego starym mieczem 15 sekundowa scena i mamy napisy.

Lucas miał rację, historia gwiezdnych wojen to historia Anakina. Co do filmu jako kontynuacji, to nawet gry z serii Jedi Knight mają lepszą fabułe.

użytkownik usunięty
cloe4

no fakt

To jego działalność charytatywna pod nazwą "nakręcimy prequele od nowa po swojemu" ;)

użytkownik usunięty
cloe4

Ojesusie... chyba dla siebie to robi...

Dla rozgłosu pewnie...

użytkownik usunięty
cloe4

Niewiele to zmienia w moich poprzednich słowach ;)

Szkoda, bo kiedyś lubiłam filmy z tym aktorem...

użytkownik usunięty

Kolejny epizodzik już dobił.
https://www.youtube.com/watch?v=44H0MVjBDtM

3PO? You look so.. naked! ;)

użytkownik usunięty

"Zemsta Sithów" na celowniku.
https://www.youtube.com/watch?v=_KSbwAJT8RE

yiipikayeey

Propsy dla ciebie. TFA to chłam...

użytkownik usunięty
lavrenzo84

popieram cie w 100 % . Nowe star wars jest najsłabszą , częścią , ze wszystkich .

Przekombinowali i tyle.

użytkownik usunięty
yiipikayeey

zgadza sie .

użytkownik usunięty

Nie masz nic do roboty tylko wszystkim przytakiwać ?

użytkownik usunięty

Nic ci do tego co robię ,zajmij sie swoimi sprawami .

użytkownik usunięty

Nie ma :) na forum Inne pokazał swoje prawdziwe oblicze...

użytkownik usunięty
yiipikayeey

JJ Abrams nie miał pomysłu na swój epizod . Star Wars ma już pierwszego homoseksualnego bohatera, a to nie wróży nic dobrego .

użytkownik usunięty

zródło z? poza tym masz z tym może jakiś problem? tolerancja się kłania oj kłania się...

użytkownik usunięty

http://booklips.pl/newsy/homoseksualny-bohater-w-nowej-powiesci-z-serii-gwiezdne -wojny-wzbudzil-kontrowersje/

użytkownik usunięty

po 1 mało wiarygodna strona
po 2 info z poprzedniego roku więc jest stare i jest nieaktualne
po 3 wielu aktorów np. Ian McKellen jest homoseksualistą i co? I nic... Gra normalnie w filmach... A z społeczeństwem bez znajomości tolerancji warto walczyć

użytkownik usunięty

https://www.wprost.pl/520680/Pierwszy-homoseksualny-bohater-w-Gwiezdnych-Wojnach

użytkownik usunięty

jeszcze głupszej i bardziej beznadziejnej strony nie było? a zapomniałem ty jesteś upośledzony to i tak nie zrozumiesz...

użytkownik usunięty

głupszy i beznadziejny to ty masz mózg

użytkownik usunięty

phi i kto to mówi... Żałosne dziecko z zamkniętego oddziału

użytkownik usunięty

Skąd u ciebie pomysł że ; Przebywam w zamkniętym oddziale ?

użytkownik usunięty

bo jesteś psychicznie chory...

użytkownik usunięty

Więc twoje przepuszczenie jest ; całkowicie błędne nie przebywam tam .
I jeśli ktoś tu jest chory psychicznie to nie ja , tylko ty .

użytkownik usunięty

uważaj bo ci uwierzę... wszyscy na Inne wiedzą jaki jesteś i nie zaprzeczysz temu... Jesteś chory i tego nawet nie widzisz...

użytkownik usunięty

Pieprzysz bez sensu . Skąd możesz wiedzieć jak na inne wygląda sytuacja skoro; tam nie zaglądasz ?

użytkownik usunięty

mogę... bo się zachowujesz jak psychiczne dziecko... szkoda na ciebie słów...

użytkownik usunięty

To raczej z tobą denisie jest zdecydowanie NIE w porządku . Był spokój od ciebie od kiedy usunąłeś , swoje ostatnie konto . Teraz kiedy zdecydowałeś sie powrócić, na filmwebie na nowo robi sie burdel . A to tylko sobie zawdzięczasz , twoje ulubione TFA to dno które NIE powinno światła dziennego ujrzeć , jak i najgorsze epizod sw .

użytkownik usunięty

jesteś żałosny tyle w temacie... a burdel robisz ty... na szczęście twoja opinia jest warta tyle co pies wysrał :)

użytkownik usunięty

Troche kultury młody co ? . Najwidoczniej zapominasz jakich, wybryków sie dopuściłeś ; Mając kilka kont [ które ci zbanowano ]

TFA to dno i najgorszy epizod sw .

ocenił(a) film na 7

Uspokój się. Wszyscy wiedzą, że jesteś upośledzony umysłowo, więc przestań się tego wypierać, bo to jest najbardziej żałosne.

ocenił(a) film na 7
elrond123

No ale tutaj (i nie tylko) to akurat Jakub zachowuje się jak upośledzony umysłowo i prowokuje gównoburze.

A, i mam nadzieję, że nie jesteś z tamtej bandy co drze ja*ę jak tylko ktoś skrytykuje TFA?

użytkownik usunięty
Ryloth

Elrond 123 zamurowało ,że wiozłeś moją strone dziękuje ci .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Ryloth

To jest dziwne że ; Elrond 123 z nory wylazł, po długim czasie . I nie zauważa że sporo sie zmieniło , gdy dyskutowaliśmy .

ocenił(a) film na 7

Tu chodziło o ortografię. Nie ma takiego wyrażenia jak "wieźć czyjąś stronę".

użytkownik usunięty
Ryloth

zle zrozumiałeś . Pisałem ; wiozłeś moją strone dziękuje ci .

ocenił(a) film na 7

"Wiozłeś" to jest czas przeszły od "wieźć". Nadal źle ;p

użytkownik usunięty
Ryloth

Musiałbyś to realnie udowodnić mym rodzicom , oni mnie tak nauczyli . I udowodnienie mym rodzicom, tego błędu to minimalna szansa .

Oni nie chcą dopuścić do siebie myśli, aby ktoś z netu był mądrzejszy od nich .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
elrond123

Synek ;) gdzieś ty się podziewał

ocenił(a) film na 7

A czy ja rozmawiam z tobą czy z twoimi rodzicami? Poprawna forma to jest "wziąć czyjąś stronę", a nie "wieźć czyjąś stronę". Możesz albo zaakceptować ten fakt albo żyć w błędnym przekonaniu. Twoja sprawa. Mi się nie chce ci tłumaczyć. Wystarczy mi, że jakubek zachowuje się jak idi*ta.

użytkownik usunięty
Ryloth

Oczywiście że ze mną rozmawiasz, a nie z mymi rodzicami . Zgłosiłem już twoją byłą do administracji i Elrond123

ocenił(a) film na 7

Nic ci to nie da, bo administracja ma to w poważaniu, a zresztą akurat ich to nie masz za bardzo za co głosić?

No to jak z tobą rozmawiam, to pisz tak, jak ma być.

użytkownik usunięty
Ryloth

dzięki Ryloth , ale lepiej będzie jak przeniesiemy naszą rozmowe na pw . Aby sentia i jej podwładni sie nie mieszali

użytkownik usunięty
Ryloth

Co myślisz o tym ? Ja do Elrond 123 już wogóle sie NIE odzywam .

ocenił(a) film na 7

Twoja decyzja.