Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261561
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

W ostatnim odcinku pierwszego sezonu "Rebeliantów" pojawiła się Ahsoka Tano! Znaczy to, że na pewno będzie się pojawiać w kolejnych sezonach! Cieszycie się???

ocenił(a) film na 7
bartusxx

Oby nie było jej w nowej trylogii ...

VaSM

Uważam, że nie pojawi się w NT, ponieważ wydaje mi się, że jest to postać zarezerwowana tylko dla seriali, ale fajnie że do niej wrócili w serialu!

użytkownik usunięty
bartusxx

ja czytałem inne info według którego, jest szansa ze sie pojawi w filmie aktorskim

ocenił(a) film na 8

W takim razie czytałeś jakieś głupoty. Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
Zbik2005

Zobaczymy , co sie wydarzy w star wars 8 . Pozdrawiam

użytkownik usunięty
VaSM

Czemu aż tak nie cierpisz tej postaci ?

ocenił(a) film na 7

Jej postać trochę burzy zasady zakonu - ucznia (paddawana) mógł mieć Mistrz, a Anakin był tylko Rycerzem.

CorporalHicks

Nieprawda zwykły Jedai mógł mieć padawan , a ten z szacunku zwracał się do niego mistrzu . Przecież obi w ataku klonów nie był jeszcze mistrzem a uczył Anakina.

użytkownik usunięty
ghf

ale Obiwan był rycerzem jedi, i mógł szkolić Anakina nie mając rangi mistrza

Wiem że był rycerzem , ale nie był mistrzem . Tak przecież mistrzów było kilku więc to logiczne że ryczerz nie będący mistrzem ostawał padawana

użytkownik usunięty
ghf

ale w grze Star wars Empire at war wraz dodatkiem force Corporation wprowadzono ze ob iwan to mistrz jedi

No tak ale w Ataku nim jeszcze nie był dopiero po tych wydzarzeniach Anakin pasowany na rycerza , a Obi na mistrza

użytkownik usunięty
ghf

masz racje

Wielu ludzią się to myli dlatego pasuje wyjaśniać

użytkownik usunięty
ghf

czy twoim zdaniem należę do tych ludzi którzy się mylą ? Jak tak to uzasadnij dlaczego

Nie mówie że ty ale spotykałem się z wieloma pytaniami już podczas emisji wojen klonów dlaczego Anni ma padawana

użytkownik usunięty
ghf

wielu sie wydaje że skoro Anakin był zaledwie rycerzem to nie mógł mieć padwana . I przekonani są że wojny klonów to zwykła bajka dla dzieci a ja sie z tym nie zgadzam

Może pierwsze 3 sezony były nieco dziecinne , ale od 4 to się zmieniło i serial stał się fajny szczególnie sezon 5 i 6 te wszystkie niby nieścisłości to podają ci co oglądali filmy a nie mieli styczności z książkami czy innymi zródłami

użytkownik usunięty
ghf

Zaskoczę cie mi podobały sie całe sześć części sagi

Chodzi mi o serial wojny klonów bo filmy też wszystkie mi się podobają i nie rozumie podziału tych wszystkich krytykantów , ja starą trylogie widziałem w 1998 roku i nową od razu polubiłem

użytkownik usunięty
ghf

sory z pośpiechu napisałem o filmach SW. Co do wojen klonów cie zaskocze, bo mi podobały sie całe pięć sezonów i nawet 3 pierwsze sezony które twym zdaniem były nieco dziecinne

Tak były one przyzwoite mimo że dziecnne dało ię oglądać

użytkownik usunięty
ghf

masz prawo do tego , twoim zdaniem 3 pierwsze sezony wojen klonów były dziecinne , mi podobały sie trzy pierwsze sezony wojen klonów

ocenił(a) film na 7

Z spoilerów jakie pojawiają się na temat 2 sezonu Rebaliantów wynika że będzie starcie między Ahsoką a Vaderem. Czyżby takie było wyjaśnienie losów (tragicznych) Tano?

użytkownik usunięty
sebastikantus

I ty wierzysz w te spoilery ? Ja absolutnie nie

ocenił(a) film na 7

Jest to wywiad z Reżyserem Rebeliantów, chyba wie co mówi. Do Zemsty Sithów nie powinna dożyć.
r/http://www.star-wars.pl/News/19250

użytkownik usunięty
sebastikantus

ale przeżyła Ahsoka skoro występuje w star wars Rebelianci

ocenił(a) film na 7

sorry masz racje, już mi się pokręciły te seriale, to do Nowej Nadziei nie powinna dożyć

użytkownik usunięty
sebastikantus

ja sie orientuje w tych serialach \ filmach SW i nie zdarzyło mi sie nic jeszcze pokręcić

ocenił(a) film na 7

GW to moja pasja, w serialach z tego uniwersum to średniak jestem

użytkownik usunięty
sebastikantus

Aha w serialach ja nie jestem średniakiem orientuje sie lepiej . GW jest jednym z moich pasji

użytkownik usunięty
sebastikantus

ja czekam aż w tv bedzie emisja 2 sezonu star wars rebelianci , bedzie to w październiku , więc nie mów mi co bedzie wole sie przekonać oglądając

użytkownik usunięty
CorporalHicks

ghf ma racje w 100 % Przypomnij sobie , że Rycerz mógł szkolić padwana nie mając rangi mistrza

ocenił(a) film na 10

Teraz i tak wyrzucono to wszystko na śmietnik bo ktoś sobie stwierdził że kanon to tylko filmy i seriale.

A ja mówię że od czasu powstania Mrocznego Widma Wszystko z nielicznymi wyjątkami w postaci kilku pasujących do klimatu gierek nie jest kanoniczne. Na pewno na remake zasługują druga i trzecia część Star Wars bo za wiele tam nieprzemyślanych rozwiązań, absurdów i wyssanych z palca postaci pojawiających się na dwie sceny a nie wnoszących dosłownie niczego do historii.

użytkownik usunięty
SirDrX

ten kto sobie tak stwierdził , że kanon to tylko filmy i seriale to za przeproszeniem ma nie równo pod sufitem . Mimo wszystko zobaczymy jak disneyowi wyjdzie 7 część nowszej trylogii , a to okaże sie w czasie premiery . Gdy George Lucas zarządzał SW wszystko trzymało sie całości , teraz kiedy disney wykupił lucas film [ zamknięto lucasarts wytwórnie produkującą klasyczne gry komputerowe SW ] Mam wątpliwości czy disney nie spartoli SW

ocenił(a) film na 10

Puki co trailer nie robi wrażenia. Jeśli chodzi o zarząd Georga Lucasa to ostatnio zaczął podupadać i podejmowano wiele coraz gorszych decyzji. Zaczęło się od Ataku Klonów. Wydano mocno nierówną i moim zdaniem niedopracowaną część w której epickie akcje przeplatały się z pożałowania godnymi momentami. Potem wyszły jednak znakomite gry świetnie uzupełniające świat SW. Serie Jedi Outcast i Kotor pasowały. Niestety po Jedi Academy seria Outcast jakoś podupadła natomiast na bazie Kotora powstał marny Swotor nastawiony na wyduszanie pieniędzy z fanów. Dalej było jeszcze ciekawiej GL zaczął zmieniać uznany kanon w serialu Wojny Klonów, Zemsta Sithów stała się natomiast karykaturą Gwiezdnych Wojen którą trudno pojmować na poważnie. Tymczasem na rynku ukazała się niestety tylko jedna cześć strategii Empire at War świetna ale nie zaliczana przez GL do kanonu. No a teraz Disney wziął się za ST i można spodziewać się że obok Luka wystąpi myszka miki...

użytkownik usunięty
SirDrX

Powiadasz że Rząd Georga Lucasa zaczął podupadać , i zaczęto podejmować coraz gorsze decyzje ? Wogóle z tobą sie nie zgadzam Atak klonów to jedna z najlepszych części SW . I żadnych wad w sadze Lucasa nie dostrzegam bo dla mnie jest on geniuszem , osoby krytykuje atak klonów nie zaliczają sie do prawdziwych fanów SW . A czego sie spodziewałeś oglądając atak klonów ? Przecież jest to otwarcie fabuły co wojen klonów animowanej kontumacji . Zemsta sithów jest karykaturą gwiezdnych wojen ? Co ty wogóle za głupstwa gadasz ? Ja pojmuje to na poważnie . A ty nie ? co do gry star wars Empire at war mylisz sie bo trzyma sie to kanonu SW , poszukaj biografii Anakina Skywalkera i tam zobaczysz opis fabuły z tej gry . Co do disneya masz racje

ocenił(a) film na 7

Dlaczego uważasz że ktoś ma prawo uważać siebie za fana SW lub nie????
Ktoś woli inny film z serii a ktoś uważa że inny jest lepszy.
Wracając do Ahsoki to bardzo dobra postać ale jedno ale, to postać której targetem są 10-12 letnie dzieci i tutaj sprawdza się świetnie

użytkownik usunięty
sebastikantus

Porostu wydaje mi sie że osoby krytykujące pierwsze części sagi nie znają sie na SW , masz racje że każdy może lubić inny film . Co do Ahsoki zgadzam sie z tobą w 100 % tak jak ty też uważam że jest to fajna postać . Nie stety nie którzy fani nienawidzą tej postaci i przekonani są ze mając 14 lat zachowuje sie jak poniżej 10 lat

ocenił(a) film na 7

Co to znaczy znać się na SW???

użytkownik usunięty
sebastikantus

orientować sie o czym jest fabuła

''Porostu wydaje mi sie że osoby krytykujące pierwsze części sagi nie znają sie na SW''

. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}a
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\

użytkownik usunięty
Brandon_FW3

mi akurat podobają sie pierwsze części sagi

ocenił(a) film na 6
VaSM

Znacznie lepsza jest ta postać niż Jar-Jar albo Ewoki wymyślone przez "mistrza" Lucasa.

użytkownik usunięty
bartusxx

Siema . Ja sie ciesze że powróci Ahsoka jest to moja ulubiona bohaterka ze świata gwiezdnych wojen . Nie przejmuj sie przeciwnikami tej postaci dla nich jest to , głupia postać a dla nas jest to fajna postać .

ocenił(a) film na 7

Czyli przeżyła rozkaz 66, myślałem że ten rozkaz przeżyli tylko Yoda i Obi-Wan

użytkownik usunięty
sebastikantus

tak przeżyła rozkaz 66 , tylko wielka szkoda ze w zemście sithów nie było o tym wspomniane

użytkownik usunięty
sebastikantus

ja również myślałem że tylko Yoda i Obi Wan przeżyli rozkaz 66 , nie wiem jak ty ale ja sie ciesze ze ahsoka przeżyła czystkę jedi

ocenił(a) film na 7

Nagle się okazuje że czystkę przeżyło coś koło 100, ale to już chyba sprzeczne z kanonem.

użytkownik usunięty
sebastikantus

wpisz sobie w wujka gogle rozkaz 66 , i znajdź rubrykę o nazwie jedi którzy przeżyli