W ostatnim odcinku pierwszego sezonu "Rebeliantów" pojawiła się Ahsoka Tano! Znaczy to, że na pewno będzie się pojawiać w kolejnych sezonach! Cieszycie się???
To wiem i już dawno widziałem, ale w takim razie ciężko mówić że nastąpiło praktycznie zupełne wyginięcie Jedi
to było więcej niż pewne że ahsoka przeżyje rozkaz 66 , ponieważ opuszczając zakon jedi uniknęła śledzenia przez odziały imperium galaktycznego i jej dawnego mistrza , i nikt nie mógł jej znaleźć
To naciągnę trochę, chyba chciałby zobaczyć co stało się z kimś kto był jego uczniem i jest wrażliwy na Moc
Czemu uważasz że jest to trochę naciągane ?, spewnością w 2 serii star wars rebelianci będzie odpowiedz co sie z Ahsoką działo po odejściu z zakonu jedi .
Serio, to trochę naciągane.. skoro został sithem, to wyzbył sie wszelkiej litości wobec jedi, nawet dzieci nie oszczędził. Obi-wana traktował jak ojca, a na koniec wyciągnał przeciwko niemu miecz, by go zabić. Ścigał wszystkich jedi, tych których znał, tych których nie znał, więc czemu miałby zapomnieć o eliminacji ahsoki ? Nie zapomina się o kimś, kto jest twoją uczennicą, a traktujesz ją jak młodszą siostrę ( do czasu ). Skoro znał obi-wana przez większośc swojego życia, i był mu zaraz po padme najbliższą żyjącą osobą, i nie miał skrupułów by próbować go zabić, to co miałoby go odciągnąć od tego, by zabić ahsokę, która była dla niego kimś ważnym, ale nie na równi z obi-wanem ? Możliwość "zapomnienia" o ahsoce brzmi bzdurnie, a opcja "bo się zlitowałem" też wychodzi słabo, skoro nawet wobec obi-wana się nie litował. Dodatkowo, przyjmując tożsamość vadera, nikt poza kilkoma osobami nie wiedział, że anakin i vader to ta sama osoba. Oficjalnie anakin zginął jako ofiara wojny klonów i Vadera. Darth Vader nie mógł by sobie pozwolić, by ktoś, kto zna jego prawdziwą tożsamośc, tak po prostu chodził sobie po świecie, skoro mógł go w każdej chwili zdradzić i ujawnić wszystkim, kto kryje się pod maską.
Anakin \Vader o niej nie pamiętał , od kiedy poprzysiągł lojalność sidiusowi . Odziały imperium nie mogły Ahsoki znaleźć , skoro sama z własnej woli odeszła z zakonu jedi . Masz prawo uważać możliwość zapomnienia o ahsoce jest bzdurne , lecz ja tak to widzę . I osobiście uważam że wielka szkoda że w grze dodatku Empire At war force Corporation szkoda że Ahsoki, nie dodanto do bohaterów Rebelii
To jednak nielogiczne, jak pisze Twój poprzednik o Obi-wanie nie zapomniał a o Ahsoce już tak??? Oprócz tego stanowiła dla niego największe ryzyko, któż zna lepiej swojego mistrza niż uczeń. Nie jest wykluczony powrót Ahsoki do zakonu Jedi. W końcu sytuacja jest szczególna.
Dokladnie. Zmiana w sitha nie kasuje pamięci, a takie wydarzenia jak czystka/mistrz/zakon/uczennica to nie byle co, by tak sobie o tym zapomnieć. Na logikę: będąc teraz sithem, powinno się w pierwszej klejności skasować tych, którzy stanowią największe zagrożenie, czyli tych z najbliższego otoczenia, którzy znają tajemnice Vadera, a resztę jedi można zniszczyć później. Skoro nie dało się odnaleźc obi-wana, powinien rozejrzeć się za ahsoką, i skasować ją w pierwszych dniach rządów imperium.
imperium galaktyczne do końca nie było legalną władzą , sprawowali terror przykładem było eksterminacja rycerzy jedi . Więc było to imperium zła
Ja to widzę tak o to moje założenia:
1 Mamy nowy kanon w którym jest Ashoka więc istniała w czasie Zemsty Sithów oraz Rozkazu 66 bo odeszła wcześniej z zakonu. Bo w starym kanonie nie było Ashoki Anakin nie miał uczennicy więc wszystko jest jasne jako Vader jej nie szukał i nie znał, chciał zniszczyć jedynie Obi wana no i pozostałych Jedi.Ponieważ jednak jest nowy kanon i nasza sympatyczna dziewczyna istnieje i przeżyła to wszystko to albo zostanie to wszystko wyjaśnione w 2 sezonie Rebeliantów jakim cudem udało się skryć nie wiemy tego czy Vader jej nie szukał może i szukał,ale nie ma o tym żadnych wzmianek,albo po prostu nie była ważna bo jako osoba,która odeszła z zakonu nie była jedi i nie było jej danych więc nie stanowiła zagrożenia. Bo pamiętajcie, że Zemsta Sithów należy do starego kanonu, gdzie Ashoki nie było dopiero później w 2008 roku wymyślono tę postać na potrzeby serialu i akcja toczyła się przed III epizodem natomiast serial z 2003 roku i jego akcja został usunięty.
2 Była tropiona przez imperium,ale jej nie znaleźli albo uznali,za martwą lub brak zagrożenia więc odpuścili.
3 Vader mógł o niej myśleć i chcieć zabić albo przekabacić na ciemną stronę mocy to może zobaczymy w 2 sezonie, ale nie koniecznie bo od razu może się na nią rzucić i walczymy :P
4 Vader jej szukał,ale nie znalazł bądź znalazł i chciał ją zabić,ale uciekła.
5 Ashoka zmieniła swoją tożsamość i ukrywała się tyle lat na jakiejś bezpiecznej planecie do czasu,aż usłyszała o rebelii i postanowiła się ujawnić i przyłączyć do ekipy.
Ja nie mówię że głupia, ale nie uważasz ze to trochę dziwne że później nie jest ani razu nawet wspomniana????
nie miałem na myśli ciebie że ty mówisz na Ahsoke ze to głupia postać , tylko sznapsiarz
Widze że czytanie ze zrozumieniem u ciebie kuleje.
Po 1. nie napisałem w swoim, że to głupia postać, a ty mówisz ze tak powiedziałem, więc czemu kłamiesz ?
Po 2. Pisząc o czasach imperium, mówiłem o przedziale czasowym, a ty wyskakujesz o "legalności" imperium. Czy ja cos wspominałem o legalności czy nielegalności ? Mówiłem o imperium w sensie czasu, a nie tego co ty wygadujesz, czy ty wogóle zrozumiałeś sens mojego postu ?
po 3. Coś dziwne jest twoje tłumaczenie. Przywdział maskę Vadera, i nagle tak po prostu, ot tak wziął i zapomniał o tym, że miał uczennice ? Nagle wskoczył w zbroję, i zapomniał o ahsoce tano ? Pamiętał matkę, pamiętał padme swoją żone, pamiętał obi-wana swojego mistrza, a nie pamiętał ahsoki tano, swojej jedynej w życiu uczennicy ? To brzmi bzdurnie. Nie komentuje tano, tylko to, że tak dziwnie przepadła, i w wg polityki imperium tano jako użytkownik mocy powinna być wciągnęta w szeregi agentów vadera, a w razie oporu jako była jedi, zlikwidowana.
Ktoś śmiał napisać, że to dziwne że vader nie poluje na tano, a ty już mu zarzucasz że pisze coś, czego nie napisał. Weź czytaj na przyszłosc uważniej.
po 1 w mojej naturze nie leży , kłamstwo i oszustwo ja mogę sie tylko mylić
po 2 czemu mi zarzucasz ze czytanie ze zrozumieniem u mnie kuleje ?
po 3 nieprzypominanej sobie poprzednie tematy rozmów
sory za błąd chciałem napisać , przypomnij nieprzypomnianej wszystko przez pisanie w pośpiechu
opacznie zrozumiałem twój post , nic o legalności nielegalnosci nie wspomniałeś . Ahsoka opuściła zakon jedi pod koniec wojen klonów więc od chwili kiedy Anakin stał sie darthem vaderem minęło trochę czasu wiec na pewno od tak porostu o niej nie zapomniał
czemu tak uważasz ? . Na serio w mojej naturze nie leży kłamstwo i oszustwo tylko sie mylę
skąd masz takie info ? Że niby jestem jedyny . Człowieku nie 20 +tylko 27 lat !!
w moim przypadku ? Nie odpowiedziałeś mi ile ty masz lat . Osoby krytykujące postać Ahsoki Tano powinni mieć żal do aktorki która ją dubbingowała , a była to aktorka Agnieszka Kudelska
Mimo że Ahsoka Tano jest postacią animowaną to ma własną biografie , i zalicza sie do uniwersum SW . Myślę że osoby krytykuje te postać powinni mieć żal do aktorki która Ahsoke dubbingowała jak wyszło na jaw że 3\4 fanów znienawidziło tą postać .
Dubbing jest ok w animacjach więc nie przepadam za nią nie z tego powodu, po prostu irytowała mnie swoim zachowaniem w pierwszych sezonach, potem było lepiej bo trochę spoważniała ale i tak mogło być o wiele lepiej.
Robiła tak Agnieszka Kudelska więc , to do niej powinie mieć pretensje . I nie wiem skąd ci to do głowy przyszło że jestem jedynym 27 latkiem który lubi Ahsoke . Co ty jasno widzem jesteś , czy jak ?
Mam wielu znajomych w tym wieku którzy lubią SW a o Ashoce mają podobne zdanie co ja.
Tacy jak ty nie zaliczają sie do prawdziwych fanów SW skoro , zamiast mieć żal do aktorki krytykujecie postać .
ponieważ była uczennicą Anakina Skywalkera , i pilnie sie od mniego uczyła mimo że sprzeczali sie ze sobą . To stała sie silna stosując odwrotną technikę Shien,
Był jej mistrzem, nie trzeba go lubić ale uczyć się trzeba.
Bardzo słaby argument. Jeżeli ją tak wielbisz to podaj tę cechę którą wyróżnia się od reszty.
Skoro uważasz że jest to słaby argument nie mamy o czym gadać , jest to tak jak nie szanujesz mego zdania .
To że podałeś słaby argument nie znaczy że nie szanuje twojego zdania. Podaj tę cechę którą wyróżnia się od reszty.
Bo jeśli nie to wychodzi na to że lubisz te postać za wygląd czy jak?
Nie tylko wyglądem była ok . Skoro chcesz znać cechę to Ahsoka udowodniła Anakinowi ze można rozwiązać problemy podręcznikowo , zaś na początku była przekonana że więcej nauczy sie w walce niż siedząc na miejscu
Tutaj się zgodzić nie mogę. Według mnie była strasznie dziecinna i irytująca w pierwszych sezonach.
Masz prawo uważać że była dziecinna , zaś ja uważam że była młodzieżowa . Nie można od młodej postaci wymagać aby zachowywała sie doroślej
Bardziej poważna ? . Człowieku 14 lat nie jest to wiek dorosłego tylko młodzieżowego
Dlatego można wymagać od niej zachowania młodzieżowego a nie dziecinnego czyli poniżej 10 lat...