Nie ma co owijać w bawełnę i zakłamywać rzeczywistość - ten film to jeden wielki SZWINDEL na ludziach i ich portfelach,
bo jak inaczej nazwać PLAGIAT?!?! Nie dość, że ten szmatławiec POWIELA motywy z "Classic Trilogy" to jeszcze pluje jej
w twarz, jak i wszystkim Staroszkolnym Fanom!
KLASYKA: zrealizować wszechpotężną aż do zrzygania KAMPANIĘ REKLAMOWĄ, by tępym MASOM wcisnąć SZAJS i tym
samym oskubać ich z kasy! Ja na szczęście do tego grona nie należę (miałem wejściówkę) i wiedziałem od samego
początku, że ten film okaże się porażką, ale nie wiedziałem że aż tak ogromną...
1!/10 - nie czekam na kolejne części, bo nie ma na co czekać (czyt. "Star Wars" skończyło się na "Return Of The Jedi"!).
Nie rozumiesz , jak można dać nowszej sadze 10 \10 .? . To że tobie nie podoba sie nowa trylogia sw , NIE OZNACZA że innym też ma sie nie podobać . I tak jak napisał gość o nicku knocum1 jesteś fanatykiem OT blee .
Obejrzyj lepiej na DVD "Classic Trilogy", zamiast tracić czas na tą żałosną i lekko zmodernizowaną KOPIĘ.
No przecież wychowałam się na starej sadze od IV - VI. Byłam ciekawa jednak opinii odnośnie nowej 7 części i jak widać opinie są różne.
Tak słyszałam że dużo jest wykorzystane z poprzednich części, niektórzy uważają to za plus a inni za minus.
najsłabsza część i ostatnie gwiezdne wojny na które poszedłem do kina, większość starych fanów zrobi tak samo ... Abrams nabrał wszystkich, złamał fundamenty universum o szkoleniu Jedi, zrobił jeden wielki gniot plagiat który jest tylko skokiem na kasę. Czekam kiedy ocena filmu poleci w okolice 6-7, bo zaczyna spływać coraz więcej głosów niezadowolonych widzów ...
Nie wiem , skąd masz informacje że nowsza saga sw , jest padaką . Ale z tego co mi jest wiadome to na całym świecie ludzie są zadowoleni .
Tak sie składa , że zaliczam sie do starszych fanów sw , i będziemy dalej sw oglądać .
mów za siebie, ja i moi znajomi wyszliśmy z kina bardzo roczarowani grupa 10 ludzi, o filmie powiem tak fakt jest powrót do pierwszej sagi bo to kompletna podróbka epizodu4, analogie fabularne:
droid z ukrytą wiadomością, nędzne życie bohaterki na pustyni i nagły zwrok akcji zostaje wplątana w walkę rebeliantów z imperium, do tego dodaj wizytę w karczmie przy orkiestrze, wkradanie się na gwiazdę śmierci, powikłania rodzinne, oraz rozwalenie nowej gwiazdy śmierci w walce powietrznej ... plus śmierć bohatera. Wszystko było bym kupił ale przesądziłą końcówka, jakby końcowa walka była w wykonaniu Luke kontra Kylo Ren który zabija np zabija murzyna i rani młodą dupę która ma w sobie wielką moc, natomiast film jest tak podziurawiony absurdami jak ser szwajcarski ... podam dwa przykłady o których mało kto pisze
1. moc działa gwiazdy śmierci - potrafią wystrzelić wiązkę laseru która leci przez galaktykę i rozwala planety :D ...
2. Rey leci do Luka w 10 sekund hipernapędem zeby oddać mu miecz! ... jakby była taka technologia w galaktyce to na hasło - droid jest na Jaku szturmowcy byli by tam za minutę, tak jak w całej galaktyce ...
Abrams to był najgorszy wybór reżysera, przeżyłem wielkie rozczarowanie i jestem na nie, jeżeli w skali ocen filmwebu 3 oznacza słaby to tyle on ode mnie dostaje.
na plus dodam że film się świetnie rozpoczął, oraz że miał bardzo dobre stroje, scenografie, oraz efekty, natomiast poza początkiem nie było dramaturgii i było za mało czasu dla reszty aktorów - poza murzynem oraz ray, brakło więcej pilota który powinien mieć pojedynek z panią szturmowiec, - a tą postać jak i wiele innych kompletnie olano ...
Nie po to idę do Kina na NOWY film, by dostać TEN SAM film co wcześniej,
tylko z małymi zmianami! Miało być epicko, a jest... sam wiesz jak.
Niskie oceny typu 1-3 są od niezadowolonych fanów Gwiezdnych Wojen. Force Awakens to kompetentny film i raczej nie zasługuje na niższą ocenę od 6. Przypuszczam, że ocena się ustabilizuje koło 7,5.
Oczywistym było, że Force Awakens będzie miało ogromną ilość nawiązań do Oryginalnej Trylogii na kształt filmów Star Trek i Star Trek: Into Darkness. Liczę, że VIII będzie bardziej autonomiczna.
Film jest o niebo lepszy od Nowej Trylogii. Osobom, które preferują Nową Trylogię od innych filmów sagi po prostu podobają się Jedi i ich historia, których jest mało w pozostałych filmach. Też preferuje mistycyzm Jedi od kosmicznej przygody, dlatego mam ogromną nadzieję, że Disney niedługo zekranizuje jakąś historię z czasów Old Republic. Marzy mi się serial HBO o Bane.
Noty 6-wzwyż to ten szmatławiec mógłby dostać, gdyby miał swoją własną
indywidualną fabułę, a nie był pieprzonym plagiatem klasycznych części.
To był zabieg marketingowy. Po klęsce Prequeli Disney chciał stworzyć film jak najbliższy Oryginalnej Trylogii. Jeśli następne części będą już miały całkowicie autonomiczną historię, to nie będę miał żalu do Disneya o ten "plagiat".
"Po klęsce Prequeli Disney chciał stworzyć film jak najbliższy Oryginalnej Trylogii." -
Disney i Abrams mieli niezliczone ilości materiałów (komiksy, powieści itp.) przy
pomocy których mogli stworzyć coś nowego, ale po wała tak robić, skoro można
walnąć zmodyfikowanym plagiatem i wcisnąć to tępym ludziom jednocześnie
wmawiając im, że jest to "nowa jakość" i "ukłon dla klasyki"?!
Po prostu "plagiat" był najbezpieczniejszy dla pierwszego filmu.
Teraz trzeba mieć nadzieję, że następne filmy będą już w pełni autonomiczne.
"Po prostu "plagiat" był najbezpieczniejszy dla pierwszego filmu." -
ty chyba sam nie wierzysz w to co mówisz, lub ewentualnie nie
wiesz co mówisz, bo nie widzę innego wytłumaczenia.
PLAGIAT to jest jedna z NAJGORSZYCH RZECZY, jakie można w ogóle
zrobić jakiejkolwiek serii / franczyzie - Disney miał całe TONY
CHOLERNYCH MATERIAŁÓW (komiksy, powieści, gry video)
z których mógł coś sensownego skleić, więc nie chrzań
mi bredni o "najbezpieczniejszej decyzji", bo coś mi się robi...
Jak już się zdecydujesz obejrzeć ten szajs to wpierw się znieczul procentami,
bo na trzeźwo oglądanie tego gówna jest istną męczarnią (!) - poważnie.
Najpierw , powinnaś obejrzeć nowszą trylogie sw , zamiast polegać na znawcy tematu . Ja nie dostałem sie na premiere , przez brak biletów .
Starą trylogię oglądałam za młodu Teraz w TV będzie leciała stara trylogia od IV - VI pewnie w związku z tym że leci nowa 7 część w kinach i myślę że to dobry pomysł ze strony telewizji.
Posiadanie "Star Wars: Classic Trilogy" na DVD to wręcz obowiązek dla każdego Fana Starej Szkoły! ;)))
To prawda ale nie musi być od razu DVD, ja sobie nagrywam jak film leci np na TVP 1 czy 2 - tam nie ma reklam.
Jam mam obowiązkowo "Classic Trilogy" na półce na DVD, a obok filmów stoją
ich literackie adaptacje (wznowienia z identycznymi okładkami co filmy DVD)! :)))
OK. Widzę że nie bardzo przypadł Ci do gustu nowy SW, no ja szczerze powiedziawszy pokładałam duże nadzieje w siódmej części ale po przeczytaniu wielu negatywnych opinii chyba sobie daruję. Uważam że twórcy takich filmów jak te ostanie Star Wars powinni dopłacać ludziom żeby zechcieli przyjść i obejrzeć ich gniota.
Podpisuję się pod Twoim ostatnim zdaniem. Ten film
możesz obejrzeć jak najbardziej, ale lepiej w necie
niżeli marnować na niego kasę.
Masz rację, już lepiej zagrać sobie w nowego Star Wars : Battlefront tam przynajmniej jest jakaś interakcja a przy 60 calowej plazmie oraz pięciu głośnikach daje to nam więcej zabawy niż wątpliwa bierna rozrywka w kinie.
Nie śledzę gier dot. "Star Wars", więc tym samym
nie szpilałem w ten nowy podany przez Ciebie tytuł.
To znaczy ja też nie grałam ale oglądałam zapowiedzi i powiem Ci że ten produkt wygląda bardzo obiecująco. Może powiem w ten sposób : nigdy nie grałam w żadne gry oparte na SW bo z reguły jestem bardzo sceptyczna jeśli chodzi o te gierki w realiach SW. Jednak oglądając trailera Battlefront mogę z powodzeniem powiedzieć że to będzie HIT a przynajmniej takie odniosłam wrażenie. Pozdrawiam.
PS. Nowy Battlefront może i ma fajną grafikę i gameplay, ale dwa rażące błędy, które mnie odrzucają:
1) Brak okresu Wojen Klonów (droidy vs klony)
2) Brak trybu single player
twoje podejście do filmów mnie przeraża. Ale róbmy tak jak ty! Słuchajmy nie słusznej krytyki i darujmy sobie film. Fuc.k logik
a sobie zajrzyj ja się nie wstydzę ocen. Przeraża bo gdyby każdy miał takie podejście jak ty "Znaffco" to po co robić filmy?