Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261436
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Nie ma co owijać w bawełnę i zakłamywać rzeczywistość - ten film to jeden wielki SZWINDEL na ludziach i ich portfelach,
bo jak inaczej nazwać PLAGIAT?!?! Nie dość, że ten szmatławiec POWIELA motywy z "Classic Trilogy" to jeszcze pluje jej
w twarz, jak i wszystkim Staroszkolnym Fanom!

KLASYKA: zrealizować wszechpotężną aż do zrzygania KAMPANIĘ REKLAMOWĄ, by tępym MASOM wcisnąć SZAJS i tym
samym oskubać ich z kasy! Ja na szczęście do tego grona nie należę (miałem wejściówkę) i wiedziałem od samego
początku, że ten film okaże się porażką, ale nie wiedziałem że aż tak ogromną...

1!/10 - nie czekam na kolejne części, bo nie ma na co czekać (czyt. "Star Wars" skończyło się na "Return Of The Jedi"!).

ocenił(a) film na 9
Znawca_Tematu

To, że coś jest kontynuacją zakładasz, że jest słabe. Choćby ten film dostał Oscara to i tak uważał byś, że jest słaby bo jest kolejną częścią. Oglądając go oczekiwałeś cudów na kiju.

Andreas786

Lepiej jest mieć wymagania, niżeli ich nie mieć - to proste. I dzięki temu nie szczałem sobie
po nogach z samego faktu, że powstały kolejne filmy po "Classic Trilogy", bo to że powstały
to za mało, bo muszą one jeszcze coś sobą prezentować, a niestety "Prequel Trilogy"
to dno pukające od spodu pod każdym względem.

Ja mam prostą filozofię: jak się za coś zabierać to porządnie. I w myśl tego została zrealizowana
"Klasyczna Trylogia", natomiast cała reszta po niej - wręcz odwrotnie. Jak już mówiłem wyżej:
bawi mnie niesamowicie ŁATWOŚĆ z jaką ludzie dają se wmawiać i wciskać różne gówna. :)))

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Znawca_Tematu

Władca świata się znalazł...

Za kogo ty się w ogóle masz ?! Naprawdę myślisz że możesz obrażać wszystkich którym ten film się podoba ?

Nie rozumiesz że każdy ma prawo do swojej opinii, niezależnie od gustu czy wieku ? Jedni lubią to, jedni lubią tamto, widziałem wielu dorosłych i dojrzałych którzy krytykowali filmy Tarantino (że są durne, nie poważne etc.)

Ale jasne, tacy ludzie mogą wszystko bo nikt ich nie widzi i czują się bezkarni

użytkownik usunięty
Znawca_Tematu

Zostajesz zgłoszony

Znawca_Tematu

Dokładnie:)

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 6
Znawca_Tematu

Tez uwazam ze nie ma sensu ogladac 7 czesc i nawet nie wiadomo czy 8,9 czesc nie beda kopia 5,6 czesci.Po co ogladac kopie czegos co i tak zawsze bedzie lepsze.Nie rozumiem Disneya ale chyba chodzilo im o zremasterowanie starej czesci i bali sie ze nowe bedzie zle.Lucas by tak nie zrobil ale Disney wiadomo chodzi o duuuuuza kase i sie boja porazki.Dlatego Disnety to dla mnie od dzisiaj taki przyklad typowej maszyny do zarabiania ktora ma gdzies fanow i kinomanow.

lavrenzo84

Disney nie od dziś skupiony jest wyłącznie na zarabianiu $$$, ale to co zrobili ze "Star Wars" to już jest najzwyklejsze
ku*estwo, bo zamiast wskrzesić trupa (dzięki ci Lucas, ty fiucie jeden!) to go jeszcze totalnie dobili, dzięki czemu
nie ma co już z niego zbierać.

"Star Wars" to wyłącznie 3 klasyczne części i nic więcej (nie liczę kilku udanych gier video).

ocenił(a) film na 7
Znawca_Tematu

Uspokój się.

użytkownik usunięty
Znawca_Tematu

Jasne Psychofanie...

ocenił(a) film na 6
Znawca_Tematu

Szkoda ze nie trawisz 1,2,3 bo uwazam ze to sa bardzo dobre Star Warsy.Nigdy nie zrozumiem krytyki do tych czesci.Tak samo jak bardzo lubie Jar Jar Binksa a nie nawidze C3PO ;]

Znawca_Tematu

Disney to wielka korporacja, więc na czym ma się skupiać jeśli nie na zarabianiu pieniędzy? Na uszczęśliwianiu każdego pojedynczego człowieka?

ocenił(a) film na 9
Znawca_Tematu

Plagiat to jest zerżnięcie słowo w słowo czegoś, forma w formę. To nie jest plagiat człowieku

Himiteshu

Jak nie?! Pustynna planeta na której "przypadkiem" zwykła osoba znajduje tajne plany i KOLEJNA (trzecia)
Gwiazda Śmierci - już to wszystko było! Disney miał tyle materiałów (gry, powieści, komiksy) do zrobienia
porządnego filmu, ale jak to Disney - zrobili produkt mający zarabiać kapuchę, a nie dobry film.

użytkownik usunięty
Znawca_Tematu

Pustynna planeta na której "przypadkiem" zwykła osoba znajduje tajne plany i KOLEJNA (trzecia)
Gwiazda Śmierci - to w zasadzie jedyne elementy jakie ten film ma wspólnego z Nową Nadzieją - reszta to połączenie starego i nowego.

"Disney miał tyle materiałów (gry, powieści, komiksy) do zrobienia porządnego filmu" - ta bo Gwiezdne Wojny to tylko Usunięte Expanded Universe a filmy się już nie liczą, skończ lepiej bo zaczynasz brzmieć jak Mistrz Settler