Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261436
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Nie ma co owijać w bawełnę i zakłamywać rzeczywistość - ten film to jeden wielki SZWINDEL na ludziach i ich portfelach,
bo jak inaczej nazwać PLAGIAT?!?! Nie dość, że ten szmatławiec POWIELA motywy z "Classic Trilogy" to jeszcze pluje jej
w twarz, jak i wszystkim Staroszkolnym Fanom!

KLASYKA: zrealizować wszechpotężną aż do zrzygania KAMPANIĘ REKLAMOWĄ, by tępym MASOM wcisnąć SZAJS i tym
samym oskubać ich z kasy! Ja na szczęście do tego grona nie należę (miałem wejściówkę) i wiedziałem od samego
początku, że ten film okaże się porażką, ale nie wiedziałem że aż tak ogromną...

1!/10 - nie czekam na kolejne części, bo nie ma na co czekać (czyt. "Star Wars" skończyło się na "Return Of The Jedi"!).

użytkownik usunięty
nudecroft

myślisz że to mnie rusza?

Nie uważam się za znawczynię ja mam swoje ulubione a ty swoje. Po co się kłócić? Zarzucasz mi że nie mam gustu? Mogę to samo powiedzieć o tobie zaglądając na twój profil. Każdy ma prawo do własnej subiektywnej oceny. To w takim razie jaki wg ciebie oceniałam film za wysoko a który za nisko?

użytkownik usunięty
nudecroft

czy ja ci zarzuciłem brak gustu? Nie, zarzuciłem ci że twoje podejście do filmów jest żałosne, bo napisałaś że z powodu krytyki darujesz sobie ten film. To ja ci coś powiem, większość tej krytyki dla tego filmu jest nie uzasadniona... Już nie mówiąc o temacie znawca_tematu, podał argumenty że głowa mała, zwykły prowodyr. Według mnie dobrze oceniasz filmy nie krytykuje tego. Ja się uczepiłem twojego podejścia do filmu

No dobra, niech ci będzie. Jednakże "Znawca" może mieć dużo racji, powiadasz że prowodyr? Myślę że nie. Na kimś trzeba się oprzeć a jestem skłonna uwierzyć raczej tym osobom którym nie podobał się film niż tym którym się wyjątkowo podobał. Więc skłaniałabym się ku temu by uwierzyć raczej tym którzy są krytycznie nastawieni do filmu ale zdaje się że się powtarzam, to nic.

użytkownik usunięty
nudecroft

nie, nie zrozumiałaś. Opieraj swoją opinię ale na wyważonych opiniach. Przykładowo Belief, tak znawca to prowodyr bo niby dlaczego mu usunięto posty? Chyba nie dlatego że powiedział tym którym film się podobał "kocham was" poza tym najgłośniej na tym forum krzyczą ci co się rozczarowali, a fanatyków tu nie ma. Czy film ma wady? Tak sam je widzę ale wiem też że ocena 1,2,3 to przesada bo film na takie nie zasługuje. Na 10 też nie ale to już inna kwestia

No dobra panie "kwiatek", wierzę ci.

użytkownik usunięty
nudecroft

mi nie musisz wierzyć po prostu ci doradzam :) może za ostro ale chciałem dobrze.

; )

ocenił(a) film na 7
nudecroft

Oceń film sama, a nie słuchasz się innych "recenzji". Jak widać film ma ocenę bardzo wysoką i tu i na IMDB, a jeżeli ktoś jest "prawdziwym fanem" SW i nie uznaje prequeli, to powinien być zadowolony, bo dostanie Nową nadzieję v.2. Tyle.

Ryloth

OK, obejrzę i ocenię sama.

ocenił(a) film na 7
nudecroft

No i prawidłowo.

nudecroft

Tylko NIE wydawaj kasy na Kino, bo to tak jakbyś
spłukała pieniądze w sraczu.

Znawca_Tematu

Tak mawiali moi starzy :)

Znawca_Tematu

Tj. Mówiąc lepszym językiem tak mówili moi rodzice (o marnotrawieniu kasy, np na kino)

nudecroft

Jak chcesz dobrze zainwestować kasę to idź do Kina
na "The Hateful Eight", ale pod warunkiem, że jesteś
fanką Quentina Tarantino i jego filmów.

Znawca_Tematu

Dobrze wiedzieć, zainteresuje się tym :)

ocenił(a) film na 5
nudecroft

Dzięki za ostrzeżenie? Przed czym? Po prostu ide do kina i sam oceniam, chyba że komuś szkoda wydać fortune na bilet, wczoraj wydałem na bale alko i papierosy dzisiaj mnie głowa boli, hyhy.

darecki77

Bilet może nie kosztuje fortuny ale reżyser SW 7 nie wysilił się zbytnio i to on powinien płacić ludziom żeby zechcieli obejrzeć jego film.

ocenił(a) film na 5
nudecroft

Nic takiego nie nastąpi by wydać miliony na produkcje i dodatkowo dopłacać za obejrzenie, możesz nie iść. Nikt Cię nie zmusza.Znam ludzi którzy z całej sagi na 1 miejscu mają Mroczne Widmo,ale co kto lubi.A kto mocniej się napracował nie wiemy do chwili gdy przekonamy się sami.Z tego co widzę pozytywnych opini jest więcej.

darecki77

A więc jest tak jak mówisz trzeba samemu obejrzeć a potem oceniać i nie zdawać się na opinię innych.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Znawca_Tematu

Cieszę się.

granat5

Tak właśnie myślałem. xDDD

Znawca_Tematu

Skasowali. xD

granat5

Klasyka! xDDD

Znawca_Tematu

Tylko ja nie zgodziłem się na usunięcie mojej wypowiedzi.

granat5

To tak jak ja, ale jak widać - nie ma to znaczenia. xDDD

użytkownik usunięty
granat5

ja zgłosiłem, ale nie twój post lecz Znawca_tematu, lecz do moda do którego zgłaszam jest bardzo obiektywny, i jeśli odpowiadasz na zaczepki to po prostu kasuje twoje komentarze, by nie było wycieczek personalnych.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

Szkoda, bo mój wcześniejszy post był tylko żartem.. :) Filmu jeszcze nie widziałem.

Znawca_Tematu

Uczę się od najlepszych. ^^^

użytkownik usunięty
granat5

no niestety nie ja go blokowałem :) ale możesz spytać się Moderatora Oro może ci wytłumaczy :)

ocenił(a) film na 3
Znawca_Tematu

Tak to jest jak "wielki" Abrams zabiera sie za filmy czego by sie nie dotkną to spieprzy

ocenił(a) film na 3
Tomasz_Marciniak

Abrams zbeształ obie stare trylogie, wykluczył coś takiego jak wieloletni trenning Jedi w walce mieczem oraz ćwiczenia używania mocy, pamiętacie jak w Imperium Luke u Yody ćwiczył moc? gość nie mógł podnieść głaz, Yoda mu tłumaczył, pomagał ... był u najlepszego profesora i nie potrafił, tutaj Ray przyciąga miecz lepiej niż Kylo - nauczyła się tego sama :) ... a druga akcja z manipulacją szturmowca, Obi wan to umiał ale był mistrzem Jedi, do tego musiał machnąć ręką, ta laska robi to również sama również bez żadnego pokazania tajnika ... Abrams do kosza, mam nadzieje zrobią restart rebort tej części tak robią se spidermanem albo punisherem ...

ocenił(a) film na 3
mieszkoxxx

jak ktos nie dał rady i zasną na koncu seansu to pomyslal ze luka wogole nie bylo w tym filmie:) szkolenie jedi olali calkowicie no i jeszcze smierc hana solo ktora nie byla chyba nikomu potrzeba, zbyt mala rola starych bohaterów

ocenił(a) film na 3
Tomasz_Marciniak

Ale widzę że "hejty" lecą coraz mocniej. I dobrze, bo się JJ-owi należy jak nikomu. Zauważyłem że średnia temu filmowi lekko spadła. Oby tak dalej.

Kenobi66

Rozumiem, że miałeś dobry dzień lub przypływ dobroci, skoro dałeś 3/10 ;)))
A swoją drogą to Twoja profilówka wymiata! xDDD

Kenobi66

Moje dzieciństwo to m.in. "Star Wars: Classic Trilogy" w Kinie, a teraz
do tego wszystkiego doszła dojrzałość i doświadczenie, dzięki którym
potrafię odgarniać ziarna od plew (czyt. gówniane filmy od dobrych).

Dla przykładu widowiska pokroju "Krwawa Uczta" czy "Freddy vs Jason"
walą głupotą i tandetą na kilometr, ale jak się temu uważniej przyjrzeć
to jest to cholernie przemyślane kino rozrywkowe, które nie robi z ludzi
idiotów wmawiając im, że jest czymś innym niż w rzeczywistości - jak
to ma miejsce chociażby powyżej ("Shit Awakens" - pozamiatałeś! xD).
Te filmy są kiczowate i śmieszne, bo takie miały być, ale mimo wszystko
są one przemyślane (pod każdym kątem). Owszem, powyższy "Shit Awakens"
też jest przemyślany, ale tylko pod względem marketingowym, bo na pewno
nie pod względem filmowym (po co, skoro reklama to dźwignia handlu?!).

ocenił(a) film na 9
Znawca_Tematu

Założę się, że poprzednie części w chwili swoich premier też oceniałeś w ten sposób. Bo jest to nowe to trzeba się popisać, że to nie jest to co kiedyś :) Dla mnie takie podejście jest żałosne i chętnie obejrzę kolejne części, które wyjdą a tej dałem 9/10.