Ten temat bardziej pasuje na ósmą część, ale tutaj jest więcej osób komentujących. ;)
Jak doskonale wiemy, na drugą część trylogii zwykle przypada wątek miłosny. W Oryginałach (V epizod TESB) była to miłość Hana i Lei, a Prequelach (II epizod AOTC) związek Anakina i Padme.
Jakby w 8 części miałby się pojawić wątek miłosny jaką parę obstawiacie: ;D
1. Rey-Finn: Ta dwójka wiele ze sobą przeszła, Rey co prawda powiedziała, że Finn to dla niej przyjaciel, no ale mogłoby się to zmienić.
2. Rey-Poe Dameron: Wizualnie pasują do siebie, chociaż w 7 epizodzie za dużo się nie widywali.
3. Rey-Kylo Ren: o ile Rey nie jest w żaden sposób spokrewniona ze Skywalkerami, to relacja byłaby o tyle ciekawa, że dzięki niej Kylo Ren mógłby się nawrócić na jasność, albo Rey przejść na ciemną stronę. A było nieco widać, że ta dziewczyna mu się podoba. Tylko spuściła mu niezły łomot. XD
4. Nie będzie żadnego wątku miłosnego z Rey: jak wiadomo nasza protagonistka będzie szkolona na Jedi przez Luke'a i albo nie będzie mogła poprzez zakaz w kodeksie, bądź nie będzie miała na to czasu. Wątek się pojawi, ale może z jakąś nową postacią. A z tego co słyszałam, dwie nowe aktorki dołączyły do obsady 8 części.
Ewentualnie znając wymogi poprawności politycznej jaka musi spaść na te filmy jest jeszcze możliwa taka opcja :
5. Finn-Poe Dameron: jej nie skomentuję, choć wiem, że ten parring ma swoich fanów XD XD XD
Ja osobiście uważam, że najciekawsza opcja byłaby 3, o ile Rey nie jest Skywalkerem.
A wy jak uważacie?
Krążą plotki , według których Rey to córka Luka , a według innych plotek Rey , to uczennica Luka . Rozstrzygniecie tego , będzie w nowszej sadze sw .
Ale Rey może być też wnuczką Obiego.
W pewnej recenzji(wideo) pojawił się dialog:
Kylo Ren:Szkoda że się już nie zobaczymy. Nara do 8 części! Jestem pewien że jesteśmy kuzynami!
Rey:Ja stawiam na rodzeństwo!
Finn:Mogę być spojrewniony z Lando?
Rey:Nie.
Finn:A wy mogliście...
(dialog występuje po walce z Kylo)
wątpię że jest wnuczką Obi Wana jeśli tak to czasowo się nie zgadza... I to najgorsza opcja
Córka Han Solo też nie pasuje... Wtedy Han miałby moc, a to jest jedna z ciekawszysch teori Gwiezdnych wojen :)
ma, sam Luke o tym mówi w powrocie Jedi. „Moc jest silna w mojej rodzinie. Mój ojciec
ją miał, ja ją mam, moja siostra ją ma." w pierwszym trailerze przebudzenia mocy mówi to samo.
Nie bardzo, Obi nigdy nie miał takich umiejętności jakie ma Rey ( to są Moce Sithowe jakie ona posiada, Moce od dziadka). W dodatku Obi nie cierpiał latania ( latał bo musiał), nie lubił bić po mordach nawet gnid społecznych, nie był złomiarzem. To wszystko dziadka Anakina przymioty.
Jeśli Rey nie jest córką Luke ani wnuczką Anakina znaczy że ci z Disneya już kompletnie nie wiedzą co robią ani czego chcą.
Nowa postać też bezsensu, bo po co w takim razie dawać jej takie cechy? Jest mnóstwo innych, jeśli miałaby być kimś innym. A nie lotnikiem, wykidajło, mechanikiem, " Silna Mocą Sitha", słowem Anakinem w spódnicy^^
Nie, to musi być córka Luke,a bez dwóch zdań.
zgadzam się. Mam nadzieję że Rey jest Skywalkerem innego rozwiązania nie przyjmę a już na pewno z Obi Wanem byłoby to śmieszne.
Obstawiam 3.
Scenariusz:
"Trepidation flashes across Rey's eyes. Kylo Ren moves closer, his hand rising toward her. She recoils, but has nowhere to go. Kylo Ren nearly TOUCHES HER FACE...
THEY'RE BOTH SURPRISED: they react to a feeling that passes between them -- AN ENERGY THEY RECOGNIZE IN EACH OTHER.
And then it's gone. Adversaries again. Rey can't move, quietly strains in agony, trying to resist Ren's probing. "
Czy to jest gdzieś potwierdzone? To byłoby bardzo wtórne w stosunku do drugiej trylogii. Ja obstawiam dalej Rey + Kylo Wallenrod ;P.
wtórne ale to jest bardzo prawdopodobne. Ostatnia scena może wskazywać na spotkanie ojca z córką, wizja Rey, miecz który był Luka to wszystko trzyma się wersji Skywalker :)
Podobnie jak Ty czyli 3 :). Jeżeli już coś chcą, to ta para będzie najbardziej intrygująca. Za to piątka mnie rozwaliła :]. Przyznaję, że w ten sposób na to jeszcze nie patrzyłam.
Tylko, żeby nie zrobili z tego mdłego romansidła, bo wyjdzie drugi Atak klonów.
5!!!! Poprawność polityczna, rasowa, seksualna FTW!!! Homosie, jeszcze biały z czarnym! brakuje żyda do trójkąta!
nazwiesz niemca szwabem - nic, nazwiesz francuza żabojadem - nic, nazwiesz żyda żydem i wszytkim odpierdziela. A nazwanie homosiem to nic złego - czysta prawda :)
To trochę nabijanie się z czyjejś orientacji niż "czysta prawda", może jeszcze mi powiesz że Słońce jest niebieskie, czarne jest białe a białe jest czarne
Homoś to pieszczotliwe określenie homoseksualisty. Nie użyłem słowa na "g" bo mi się z czymś innym kojarzy... Ja do homosia nie mam nic, nie demonstruje on swojej orientacji, a "g" demonstruje swoje poglądy, swoją orientację, aby zaistnieć i pokazać się.
Pudło, Korwin to oszołom, ale zdarzy mu sie cos fajnego i konkretnego powiedzieć :)
"Homoś to takie pieszczotliwe określenie. Ja nie używam tego słowa na "g" bo mi się z gównem kojarzy, tylko używam słowa homoś" - Janusz Korwin-Mikke
No ale powiedzmy, że Ci wierzę :) A co do samego Korwina, to mam podobne zdanie do Twojego :)
ahhh to oczywiście jego cytat ;) pisalem z pamięci :P dlatego nie doslownie slowo w slowo wyszło
Nie nie nie, jakoś od dawna panuje trend że jak widać jakąś ładną Dziewczynę i ładnego Faceta to musisz zaraz ich ze sobą związać a najlepiej wrzucić ich razem do łóżka, mam dosyć wątków romansowych przynajmniej na razie
3 i 5 to jedyne związki, których chcę w tych filmach
Wszelkie inne będą po prostu nudne.
dobra ale skoro już obstawiamy coś Lukeusz 5 :) ty związek Luka i Rey to ja obstawiam se związek BB8 i Finna haha w końcu pokazał mu kciuka mogło być dwuznaczne :) albo scena z prądem hihi :P
Tutaj się powtarza moja szalona teoria wg której Rey jest ojcem Luke'a. ;)
Czyli jednak Rey to reinkarnacja Anakina. ;D