Witam,
patrzę i widzę bardzo dużo hejtów.. nie wiem czemu..
czepiacie się, że dziewczyna, która nie odbyła żadnego szkolenia Jedi "wygrała" walkę z Kylo Renem, że udało Jej się zmanipulować umysł stormtroopera od tak.. i że fabuła powtórzona ble ble ble...
wlasnie jakby odbyła jakiś trening w tej części to fabuła byłaby już totalnie zerżnięta z Nowej Nadziei.. ale ta część nazywa się Przebudzenie MOCY !
A moc we wszechświecie zawsze dąży do równowagi.. powtarzają to setki razy w Gwiezdnych Wojnach.
I może to dlatego Rey tak poradziła sobie z Kylo Renem..
Obudziła się w Niej moc.. sama mówi, że nie wie jak to się stało.
W poprzednich częściach Yoda i Obi Wan mówią, że kluczem do pojęcia MOCY jest spokój i opanowanie - i jest scena, w której Rey jest oazą spokoju.. dlatego wygrywa z siejącym nienawiść Kylo Renem.
Ok, nie przeszła szkolenia.. ale może jest taką przec**ą, że w kolejnych częściach będzie robiła konkretne cuda..
poza tym wydaje mi się, że to córka Luke'a :)
dziekuje za uwage
Pozdro :)
Za co niby? Nikt tu tak nie jęczy jak ty. Ciągłe narzekanie to najglupsza postawa jaka moze byc. Zglaszasz mnie za mowienie prawdy? Gratuluje.
Za obrażanie innych, piętnowanie i nawoływanie do publicznego linczu:)
Tak, mówienie prawdy, a w więzieniach siedzą sami niewinni
Serio zgłaszasz Bridgesa? Niby za co? Za to, że ma dość twojego ciągłego smęcenia na forum jak zresztą wszyscy inni?
idąc Twoim tokiem rozumowania równie dobrze mógłbym zgłosić Ciebie o katedro !
Pisząc, że głupszego usprawiedliwienia nie słyszałeś (tak właściwie nie czytałeś) uważasz mnie za głupca.
Pomijam fakt, że piszę prawdę bo w Gwiezdnych Wojnach wiele razy o tym wspominali.
Są święta :) przymrużę na to oko ;) Wszyscy tutaj wiedzą z kim mają do czynienia o katedro ;)
"dziewczyna, która nie odbyła żadnego szkolenia Jedi"
Nie musi... to osoba, która będzie jeszcze potężniejsza pod względem mocy - ktoś w stylu ULTRA HIPER MEGA JEDI.
Anekin Skywalker/LORD VADER = MEGA JEDI/SITH
Luke Skywalker = HIPER MEGA JEDI
Rey = ULTRA HIPER MEGA JEDI
"wygrała" walkę z Kylo Renem"
Kto wygrał ja się pytam? Tam nie było pokonanego i zwycięzcy.
Jedyne co to Kylo Ren upada na ziemie a potem dochodzi do rozdzielenia ziemi i powstaje przepaść.
Z założenia - gdyby ziemia rozdzieliła się za nimi i bohaterka chciała po prostu dobić/zabić - Rey nie potrafiła używać perfekcyjnie mocy - odpychać itp. Kylo Ren prawdopodobnie użył by moc odpychania jak to zrobił wcześniej i nasza bohaterka wpadła by do dziury. CZEMU TAK SIĘ NIE POTOCZYŁO A INACZEJ ?
- scenarzyści tak chcieli
- główni bohaterzy nie umierają, jedyne co to ewentualnie część lub dana postać (znana fabuła z poprzednich części)
- dla kontynuacji, dalszych przygód sagi.
zastanawia mnie jedno, a nawet kilka: mianowicie postać Finna. Czy on jest źle skonstruowaną przez scenarzystów postacią, czy faktycznie miał strzelać te kretyńsko-brzmiące gadki w stylu: Tak nakazuje przyzwoitość"? połowa sali w kinie zrywała boki z tego. oświeccie mnie. albo i nie.
next: czy ta moc Rey mogła być na tyle silna, że przekonała pilnującego ją szturmowca, żeby ją uwolnił?
z góry wielkie dzięki za odpowiedzi, bo to nie daje mi spokoju, odkąd wyszłam z kina.
Ta część sw to ISTNA KOPA NOWEJ NADZIEI ,w nowej odsłonie . Bo taka prawda Rey nie przeszła żadnego szkolenia i pokonała Kylo Rena bez problemu szkoda słów . Szturmowcy identyczni jak galaktycznego imperium . Czemu doszło do ponownej zagłady jedi ????
Żadna moc sie tu NIE obudziła . Nic nowego tu NIE MA