Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261218
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

dużo hejtów...

ocenił(a) film na 9

Witam,
patrzę i widzę bardzo dużo hejtów.. nie wiem czemu..
czepiacie się, że dziewczyna, która nie odbyła żadnego szkolenia Jedi "wygrała" walkę z Kylo Renem, że udało Jej się zmanipulować umysł stormtroopera od tak.. i że fabuła powtórzona ble ble ble...
wlasnie jakby odbyła jakiś trening w tej części to fabuła byłaby już totalnie zerżnięta z Nowej Nadziei.. ale ta część nazywa się Przebudzenie MOCY !
A moc we wszechświecie zawsze dąży do równowagi.. powtarzają to setki razy w Gwiezdnych Wojnach.
I może to dlatego Rey tak poradziła sobie z Kylo Renem..
Obudziła się w Niej moc.. sama mówi, że nie wie jak to się stało.
W poprzednich częściach Yoda i Obi Wan mówią, że kluczem do pojęcia MOCY jest spokój i opanowanie - i jest scena, w której Rey jest oazą spokoju.. dlatego wygrywa z siejącym nienawiść Kylo Renem.

Ok, nie przeszła szkolenia.. ale może jest taką przec**ą, że w kolejnych częściach będzie robiła konkretne cuda..
poza tym wydaje mi się, że to córka Luke'a :)

dziekuje za uwage
Pozdro :)

ocenił(a) film na 7
JBridges

Nie wiem. Ale to typowy cebulak, zawsze będzie narzekał, choćby nie wiem co.

ocenił(a) film na 6
Ryloth

Lubię zapach popcornu

ocenił(a) film na 9
katedra

A ja nie widziałem głupszego podejścia do życia niż u Ciebie.

ocenił(a) film na 6
JBridges

Zgłaszam:)

ocenił(a) film na 9
katedra

Za co niby? Nikt tu tak nie jęczy jak ty. Ciągłe narzekanie to najglupsza postawa jaka moze byc. Zglaszasz mnie za mowienie prawdy? Gratuluje.

ocenił(a) film na 6
JBridges

Za obrażanie innych, piętnowanie i nawoływanie do publicznego linczu:)
Tak, mówienie prawdy, a w więzieniach siedzą sami niewinni

użytkownik usunięty
katedra

ty powinieneś dostać bana już dawno za prowokacje :)

ocenił(a) film na 7
katedra

Serio zgłaszasz Bridgesa? Niby za co? Za to, że ma dość twojego ciągłego smęcenia na forum jak zresztą wszyscy inni?

ocenił(a) film na 6
Ryloth

Serio,serio!

użytkownik usunięty
katedra

to sobie zgłaszaj... ciebie moderatorzy i admini dawno olewają....

ocenił(a) film na 9
katedra

idąc Twoim tokiem rozumowania równie dobrze mógłbym zgłosić Ciebie o katedro !
Pisząc, że głupszego usprawiedliwienia nie słyszałeś (tak właściwie nie czytałeś) uważasz mnie za głupca.
Pomijam fakt, że piszę prawdę bo w Gwiezdnych Wojnach wiele razy o tym wspominali.
Są święta :) przymrużę na to oko ;) Wszyscy tutaj wiedzą z kim mają do czynienia o katedro ;)

ocenił(a) film na 8
Filoo

"dziewczyna, która nie odbyła żadnego szkolenia Jedi"
Nie musi... to osoba, która będzie jeszcze potężniejsza pod względem mocy - ktoś w stylu ULTRA HIPER MEGA JEDI.
Anekin Skywalker/LORD VADER = MEGA JEDI/SITH
Luke Skywalker = HIPER MEGA JEDI
Rey = ULTRA HIPER MEGA JEDI

"wygrała" walkę z Kylo Renem"
Kto wygrał ja się pytam? Tam nie było pokonanego i zwycięzcy.
Jedyne co to Kylo Ren upada na ziemie a potem dochodzi do rozdzielenia ziemi i powstaje przepaść.
Z założenia - gdyby ziemia rozdzieliła się za nimi i bohaterka chciała po prostu dobić/zabić - Rey nie potrafiła używać perfekcyjnie mocy - odpychać itp. Kylo Ren prawdopodobnie użył by moc odpychania jak to zrobił wcześniej i nasza bohaterka wpadła by do dziury. CZEMU TAK SIĘ NIE POTOCZYŁO A INACZEJ ?
- scenarzyści tak chcieli
- główni bohaterzy nie umierają, jedyne co to ewentualnie część lub dana postać (znana fabuła z poprzednich części)
- dla kontynuacji, dalszych przygód sagi.

ocenił(a) film na 8
Filoo

zastanawia mnie jedno, a nawet kilka: mianowicie postać Finna. Czy on jest źle skonstruowaną przez scenarzystów postacią, czy faktycznie miał strzelać te kretyńsko-brzmiące gadki w stylu: Tak nakazuje przyzwoitość"? połowa sali w kinie zrywała boki z tego. oświeccie mnie. albo i nie.
next: czy ta moc Rey mogła być na tyle silna, że przekonała pilnującego ją szturmowca, żeby ją uwolnił?

z góry wielkie dzięki za odpowiedzi, bo to nie daje mi spokoju, odkąd wyszłam z kina.

ocenił(a) film na 1
Filoo

Ta część sw to ISTNA KOPA NOWEJ NADZIEI ,w nowej odsłonie . Bo taka prawda Rey nie przeszła żadnego szkolenia i pokonała Kylo Rena bez problemu szkoda słów . Szturmowcy identyczni jak galaktycznego imperium . Czemu doszło do ponownej zagłady jedi ????

Żadna moc sie tu NIE obudziła . Nic nowego tu NIE MA