ani innej gwiazdośmierciopodobnej planety ; niech wymyślą po prostu coś nowego i fajnego ; i niech zostawią już filmy lucasa w spokoju
dobra, po pierwszym trailerze widzę, że moje życzenia z przed roku nie sprawdziły się, gwiazda śmierci będzie na 100 %;
pytanie: która ?
gwiazda śmierci 1
gwiazda śmierci 2
gwiazda śmierci 3
Na plusy trailera zaliczę:
- muzyka
- Rey schudła
- widać, że film będzie ładnie wizualnie zrobiony, fajnie wyglądają:
--pustynia i niebo na początku
--białe paski jak falcon wychodzi z nadprzestrzeni
--trawa,morze,chmury,szczątki gwiazdy śmierci
--czerwony lasek
--szczegółowo zrobiony tie fighter
-niebieski napis star wars
Na minusy
-całościowo trailer jest nudny i nie zachęcający do oglądania
-gruby Lando
-śmiech Gargamela na koncu
Dopatrzyłem się na tym trailerze Genosis (kadr z Finem i Poe) czego nie znalazłem w spostrzeżeniach innych fanów. Za to to co mi utkwiło w pamięci z tego co inni dostrzegli, że to podobno miasto Jar Jara to niebieskie.
Ray nie schudła, tylko dali jej twarzowy kubraczek w ktorym swietnie wyglada, tak jak w Force Awakens. W The Last Jedi dali jej ciuchy ktore masakrowaly jej sylwetke i sprawialy ze zgrabna dziewczyna wygladala niekorzystnie. Zreszta Rose tez bardzo ladnie wyglada na zdjeciach promo IX epizodu - uczesali ja normalnie i od razu wyglada jak czlowiek, a nie postac z kreskowki. Chyba JJ Abrams ma lepsze oko do estetyki. Zreszta ostium Kylo tez byl bardzie twarzowy w TFA. Niby kostiumy to taki drobiazg ale od razu sie milej na to patrzy.
Tak, ta strona akurat jest ok. W TLJ z kolei podobal mi sie wielki i majestatyczny plaszcz Lei z wielkim kolnierzem. Ale za to suknia balowa admiral Holdo to koszmarek - tzn sam w sobie ok, ale nie z tej bajki, tak jak i fryzura Rose :)
wszystkie sceny w kantynach, barach i tego typu miejscach zgromadzeń publicznych są fajne zrobione, bo jest dużo nowych ras pokazanych, widać, że dużo pracy w takie detale włożyli, w SOLO jest w tej wieży ta potańcówka i przy stole jak w sabaka grają, prawie jak w pałacu Jabby hehe
Planeta z trailera "Rise of sKywalker" na której są szczątki gwiazdy śmierci to ta sama planeta na której jest wyspa Luke'a Skywalkera z "Last Jedi".
Dowody:
1. Disney lubi powtarzać starą trylogię
2. Yoda ukrywał się na planecie, na której zabił potężnego sitha, dzięki czemu ciemna strona neutralizowała moc Yody, imperator z vaderem nie mogli go znalezc
3. Luke Skywalker ukrywa się na planecie, na której są szczątki potężnego sitha, którego zabił (imperatora na resztkach gwiazdy śmierci), Snoke i Ren nie mogą go znalezc (wyczuć)
4. w "last jedi" po wyciągnięciu informacji z Rey, gdzie ukrywa się Luke, Snoke śmieje się "haha oh well well I did not expect Skywalker to be so wise"