Jestem fanem starej trylogii i szczerze mówiąc trochę się zawiodłem. Po bardzo dobrym Przebudzeniu Mocy, dwa kolejne epizody były już tylko dobre. Całość zakończyła się po mojej myśli, jednak gdyby nie postać Kylo Rena ten film byłby kompletną klapą. Postać Rey w ogóle mnie nie przekonuje. Kolejna sprawa to wątek Palpatine'a, który nie powinien być ruszany, jest to już rozdział zamknięty. Podobnie jak bitwa o Scariff w Rogue One zepsuła mi pewne wyobrażenia związane z Nowa Nadzieją, tak tutaj motyw z Palpatinem niejako wypacza dopełnienie historii z Powrotu Jedi. Do bólu nahalna homopropaganda również nie oszczędzila Gwiezdnych Wojen. Do tak kultowego filmu mogli darować sobie pchanie seksualnosci w postaci lesbijskiego pocałunku. Lando wciśnięty na siłę, zupełnie niepotrzebnie jak zwrot akcji z Huxem. Samo zakończenie genetalnie jakoś mało urzekające, chyba brakło pomysłu, albo terminy goniły.
Jestem z rocznika który widział premiery 4-6 w kinie.Porwało w ten świat.Na wieść o powstawaniu 1-3 miałem podjarke.Znowu Gwiezdne Wojny? lol.Mroczne Widmo po obejrzeniu oszalałem wyścig podracerów ,Duel of the fates nuciłem sobie w głowie. Darth Maul bitwa ziomków Jar Jara z droidami średnia. ale ok czekam na kolejne Atak klonów Pościg na Coruscant , poszukiwanie matki przez Anakina, Wątek detektywistyczny Kenobiego, Kamino, klimatyczny deszcz, rozpierducha w pasie asteroid, bitwa klonów Across The Stars tak to gwiezdne wojny, też nuciłem .Dooku zmierzający do Palpatine yes. .Zemsta Sith. gen.Grievous kaszlący droid. W całej republice trwa wojna klonów. Czuć wiszące zimno zdrady. Palpatine rośnie w siłe ogłasza się imperatorem.Próba aresztowania Sitha. Anakin miotający się co wybrać. Unlimited power ciary. Dwulicowy Palpatine któremu przez lata służyli Jedi wydaje Order 66 wybić co do nogi..Płacząca Amidala w oddali świątynia Jedi dymi się. Anakin Betrayal najbardziej przeszywający smutek ever Ból serca Jody (John Williams w szczytowej formie).Palpatine urósł w siłe ogłasza się imperatorem. 7-9 to groch z kapustą.Nie wiadomo co i jak First order.Starkiller.Bardzo chciałem polubić W 7 widze Hana i Leie w rozbiciu, no nie po oczach kłuje.Czuje się jak sierota .Powinni być razem, a Rey to ich córka i ma własny statek.Co dostaliśmy złomiarke która uciekając akurat natrafia na stojący sobie sokół milenium z otwartym włazem gotowy do odpalenia w świecie gdzie złodziejstwo jest wysokie jak przed chwilą gdy typy chcieli ukraść BB8. Rey do Hana Tato trzeba ratować Bena leć córko z synem Lando i znajdż Luka ,buziak od rodziców. Żadnego wyrzucania miecza za plecy, żelazka, feminizmów, nijakiej Phasmy, kasyna parodi Huxa i powrotu Palpatine. Fani by klaskali, a tak mamy połowe wkurzonych