Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Star Wars: The Rise of Skywalker
2019
5,8 91 tys. ocen
5,8 10 1 91124
4,2 67 krytyków
Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Męski bohater ginie/odchodzi ustępując miejsca kobiecej postaci. Mad Max, John Connor w "Dark fate", teraz to coś...

ocenił(a) film na 7
CrystianMcOvsky

jprd, bardziej od lewackiej propagandy nie trawię tylko tych co wszędzie się lewactwa doszukują, weź człowieku weź jakieś tabletki czy coś.

ocenił(a) film na 2
knocun1

naprawde sadzisz, że ma znaczenie, czegoś nie trawisz? :D po prostu zestawianie faktów przedstawiłem. napij się meliski ;)

ocenił(a) film na 2
CrystianMcOvsky

Patrząc po jego ocene filmu meliska może być za słaba. Może raczej elektrowstrząsy ? :)

Rinzler

Sorry, ale przegiąłeś. Krytykuj TRoS, ale nie hejtuj ludzi go lubiących plisss...

ocenił(a) film na 2
cloe4

Przegięłam bo ? Ja tylko sugeruje co może być mu potrzebne. Poza tym nie hejtuje ludzi którzy
lubią TROS tylko się z nich śmieje, nabijam, szydzę, czasem lekko ich sprowokuje podnosząc im
ciśnienie. To w jakiś sposób w pewien sposób zabawne. Jak oni rozpaczliwie bronią tego filmu :)

Mógłbym z nimi wchodzić w dyskusje tak jak TY czasami ale uważam to za kolejną już stratę czasu

Rinzler

Wiem, ale oni potem mają amunicję, by krytykować i hejtować krytyków tego filmu, bo mają nas za hejterów i okropnych ludzi. Co samo może używać Disney. A to utrudnia branie nas krytyków poważnie. :P Elektrowstrząsy to jednak coś zbyt okropnego, by życzyć tego nawet największemu wrogowi. Nie używałabym tej metafory nawet w żartach.

ocenił(a) film na 2
cloe4

Amunicje mają ale nie mają i tak z czego sobie strzelać. Ich każdy z ostatnich
tematów założonych tu w ostatnich 24h na tym sprowadza się do zdziwienia
że Skywalker. Odrodzenie jest tak słabo ocenione i do stwierdzenia głośno że
- Nie macie racji ! Przecież oni są tak samo ułomni jak ułomne są filmy Disneya
którymi się podniecają :) Mam serdecznie już gdzieś za kogo nas mają. Ważne
że to mieliśmy i mamy racje. A jak nie same elektrowstrząsy to może lewatywa
? Rozwiązań przecież jest wiele. Ja mam dosyć daleko idący poziom żartów ale
znam granice. Elektrowstrząsy ich nie przekraczają, co innego takie np. łamanie kołem. Nie bądźmy barbarzyńcami ze średniowiecza :)

Rinzler

Jak uważasz. Ja wolę być bardziej pokojowa. :P

ocenił(a) film na 2
cloe4

Ja uważam że to jest wojna, jesteśmy na wojnie, na wojnie
o Gwiezdne Wojny. O ich przyszłość i dalszy kształt. Albo my
albo oni. Tutaj nie ma miejsce na półśrodki i branie jeńców.
Wchodzenie z najbardziej zacietrzewionymi fanami tychże
filmów w dyskusje to strata czasu, nawet podanie dobrego
argumentu nie przekona ich do zmiany. Nie wiele zmieni.

knocun1

Sęk w tym, że ten schemat nie jest bez powodu. :P Kiedyś oglądałam ciekawy film na Wojnie Idei o tym:
https://youtu.be/1QG3_LNz0dM
Polecam. I pamiętaj, że to tylko wyczytanie symboliki, nie musisz tego brać do siebie. Filmik jednak daje dużo do myślenia.