Colin Trevorrow prawdopodobnie wyreżyseruje film zamiast Johnsona.
Załącznik: http://www.imdb.com/news/ni58781870?ref_=hm_nw_tp3
Twoja opinia, miarodajna jak każda inna. Patrząc po średnich ocenach na portalach i recenzjach krytyków, to na szczęście jesteś w mniejszości.
ocena 6,6 jest twoim zdaniem wysoka? Krytykowane przez wszystkich Mroczne Widmo ma 7,3. Disney patrzy tylko na sprzedaż, Jurassic World odniósł sukces kasowy dlatego go wzięli.
Może byłem mało precyzyjny: do takich sondaży najlepsze jest rottentomatoes, ew. metacritic i imdb. Natomiast filmweb to portal, gdzie Transformers 2 ma ocenę wyższą niż Park Jurajski, co chyba nie wymaga komentarza.
rotten i meta to przecie tylko krytycy i ich subiektywne zalosne opinie xd Co do imdb to się zgodzę, ale polscy fani widać mają lepszy gust, bardziej doceniają prequele 1-3. Świat beszta te filmy a tak naprawdę pod wieloma względami są lepsze niż TFA. Trevorrow to jakaś porażka, jest tylu dobrych reżyserów w Hollywood mogli wziac kogo tylko chcieli, Disney moze kupic wszystkich, eh szkoda gadac
"rotten i meta to przecie tylko krytycy i ich subiektywne zalosne opinie" - nie tylko krytycy. Rotten to agregator recenzji publikowanych w sieci zarówno przez zawodowych krytyków jak i fanów takich jak my (różnica jest tylko taka że oni mają swoje strony lub vlogaski i odpowiednią oglądalność). Wypadkowa jest więc najlepsza jaka może być. Tak przy okazji - każda opinia jest mniej lub bardziej subiektywna, tak jak np. Twoja odn. Jurassic World :) Truizm nad truizmami.
"Trevorrow to jakaś porażka" - a ile jego filmów poza JW widziałeś? Bo po jednym to ciężko oceniać. No i wypadałoby wziąć pod uwagę, że za film odpowiada spora rzesza innych osób - scenarzyści, operatorzy, a przede wszystkim (zwłaszcza w przypadku blocbusterów) - producenci.
Nie, ta wypadkowa nie jest najlepsza jaka może być, bo to wciąż tylko subiektywne opinie jakiejś grupy ludzi, i nie ma znaczenia kogo, krytyka czy jakiegos idioty bez roznicy. Sprawiedliwa jest tylko średnia ocen wszystkich widzów. Ja się opieram na średniej.
" to wciąż tylko subiektywne opinie jakiejś grupy ludzi, i nie ma znaczenia kogo, krytyka czy jakiegos idioty bez roznicy"
Dokładnie to samo tyczy się Filmwebu, IMDB i każdego innego portalu z możliwością oceny. Z tym że na Rotten trochę bardziej się znają :)
Gówno się znają. Po absurdalnych recenzjach Warcrafta z czystym sumieniem mogę powiedzieć że to idioci. Zresztą na Filmwebie jest podobna, polecam zobaczyć jak recenzentka która "lepiej się zna" została zaorana w komentarzach przez zwykłych widzów.
No JW ma 6,6 na filmweb... Czyli stronie gdzie nie brakuję cebuli, która tylko narzeka..Ocena dobrego przebudzenia mocy to poniżej 8. Tak samo z Łotrem 1. Jurrasic world, nie było idealne, ale też jest z lepszych filmów 2015. Jedynie co mnie trochę irytowało, to ta nadmierna ilość braku logiki.